10 tips om meer te verkopen op de vrijmarkt

Op koningsdag is het weer zover; de vrijmarkt! Als je van plan bent om te verkopen, lees dan snel verder voor de beste tips om te verkopen op de vrijmarkt!

Zorg voor een overzichtelijke kraam

Soms zie ik weleens kramen waar alle verkoopwaar op een grote hoop ligt. Zo zonde! Voor kopers is niet te zien wat je aanbiedt. Groepeer je producten op basis van prijs of categorie.
Je maakt de kraam aantrekkelijker door hoogteverschillen aan te brengen door kratjes of doosjes te gebruiken.
Als je iets verkoopt waarvan niet voor iedereen duidelijk is wat het is, plak dan een stickertje met de naam op het product. Dat zou zomaar eens het verschil kunnen zijn tussen wel verkopen en niet verkopen.

Geef de producten een prijs

Vaak hoor ik dat verkopers denken dat kopers wel vragen hoeveel een product kost. Dat geldt vast voor veel mensen, maar mij ben je meestal kwijt. Gedoe, soms ongemakkelijk of ik moet wachten waar ik geen zin in heb.
Als je veel kleine producten verkoopt, groepeer ze dan bij elkaar. Maak bijvoorbeeld vakken waar je een briefje met de prijs middenin legt.

Verkoop snoep

Vorig jaar verkocht ik samen met mijn kinderen snoep. Iets grotere items dan je bij de supermarkt kunt kopen zoals een tubetje kauwgom. Dit was een grote hit bij andere kinderen. En ze hebben allemaal geld te besteden, vaak van de opbrengst van hun eigen verkopen.

Geef iets gratis weg

We maakten het extra aantrekkelijk door de koper van het snoep een gratis speeltje uit te laten zoeken. Daar gebruikten we ‘grabbelton-achtige’ items voor zoals stuiterballen. Spulletjes die te klein zijn om te verkopen, maar wel leuk zijn voor kinderen. Je kunt dit ook in de vorm van een grabbelton aanbieden.

Denk na over de betaalmethode(s)

Zorg voor voldoende wisselgeld, want er zijn nog genoeg mensen die iets voor een kwartje willen betalen met 10 euro. Daarnaast raad ik je echt aan om een QR-code van Tikkie of een ander betaalverzoek uit te printen omdat steeds minder mensen cash geld bij zich hebben. Zorg voor een code waarbij het bedrag aan te passen is.
Bedenk ook waar je het kleingeld in bewaart; in een bakje of een heuptasje bijvoorbeeld.

Maak het jezelf comfortabel

Zorg voor makkelijke schoenen en kleding in laagjes. Niks zo vervelend als verkleumen van de kou! Neem ook een (klap)stoel mee en wat lekkers of warms te eten en drinken.

Lees ook eens: Met deze tips verkoop jij ook veel tweedehands spullen op Vinted

Verkoop geen dure dingen

Het ligt er wel een beetje aan wat het is en waar je gaat verkopen. Maar mijn ervaring is dat de prijzen op rommelmarkten lager liggen dan bij verkopen via internet.
Zeker als het grote spullen zijn zou ik me de moeite van het sjouwen besparen en het eerst op internet proberen te verkopen. De vrijmarkt is vervolgens een backup als het op internet niet lukt.

Neem handige spullen mee

Het is handig als je vantevoren nadenkt welke spullen je wil gebruiken om je spullen goed uit te kunnen stallen. Een kleed, een kledingrek en een tafeltje misschien. Waarschijnlijk heb je ter plekke nog andere ideeën of heb je een probleem over het hoofd gezien.
Plakband, touw, stiften en papier zijn wat voorbeelden van handige items die je mee kunt nemen.

Verkoop plantjes en stekjes

Leuk voor de mensen met groene vingers; verkoop plantjes en stekjes. Het is nu dé tijd van het jaar om daarmee aan de slag te gaan. Het is goedkoop en duurzaam- ideaal!

Begin op tijd met afprijzen

Verkoop je spullen die je echt kwijt wil of misschien zelfs helemaal niet meer mee naar huis wil nemen? Zorg dat je op tijd begint met afprijzen. Liever een kleine opbrengst dan geen.

Heel veel plezier en succes met verkopen! Heb je nog aanvullende tips? Laat het me weten via social media!

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen