10 tips om te besparen op boodschappen

Nu de boodschappen steeds duurder worden, vinden mensen het fijn om tips te krijgen hoe zij kunnen besparen op de boodschappen. Nu ben ik van mening dat je op goed eten niet moet besparen, maar ik wil het natuurlijk wel voor de beste prijs hebben. Hieronder deel ik 10 tips om te besparen op boodschappen. Lees gauw verder!

Maak een weekmenu

Door je week te plannen, voorkom je op drukke dagen dat je snel nog even naar de supermarkt gaat of neten bestelt. Vooral dat laatste kost aardig wat geld als je dat te vaak doet. Zonde van je geld! Weten wat je iedere dag gaat eten geeft rust. Je kunt dan eventueel ook vooruit werken als je weet dat je een keer weinig tijd hebt om te koken.

Red eten met de Too Good To Go app

Je kunt veel geld besparen door eten te redden met de Too Good To Go app. Dit zijn producten die op de datum zijn, die winkels anders weg moeten gooien. Een supermooi concept tegen voedselverspilling, maar zeker ook goed voor je portemonnee! En je gaat creatiever koken met al deze producten.

Doe één keer in de week de grote boodschappen

Als je één keer in de week de grote boodschappen haalt, kom je niet elke keer in de verleiding om extra impulsaankopen te doen. Wij doen één keer in de week de grote boodschappen aan de hand van de week planning die ik heb gemaakt en vaak ga ik tussendoor nog een keer voor wat versproducten.

Haal vaker afgeprijsde producten

Ben je geen type om voor de hele week al je planning te maken en de grote boodschappen te doen? Je kunt ook meerdere dagen naar de supermarkt gaan en er dan een sport van maken zoveel mogelijk afgeprijsde producten te kopen die op de datum zijn. Op die manier kun je elke dag een goedkopere maaltijd op tafel zetten.

Kook voor meerdere dagen

Het is goedkoper om bijvoorbeeld een pasta maaltijd of een stamppot voor twee dagen te maken, dan dat je voor iedere dag weer iets nieuws moet klaarmaken. Je kunt ook restjes invriezen, zodat je een keer makkelijk maar gezond kunt eten als je een keer weinig tijd hebt.

Lees ook: Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?

Eet vaker maaltijden zonder vlees

Vlees en vis zijn erg prijzig momenteel. Je kunt dus behoorlijk op de boodschappen besparen als je vaker gerechten maakt zonder vlees en vis. Vegetarische maaltijden met veel groenten zijn goedkoper en het is ook nog gezond voor je als je wat meer groenten eet! Win-win zou ik zeggen.

Laat je boodschappen en bezorgen

Misschien is deze tip niet zo voor de hand liggend, maar als jij je boodschappen online bestelt kom je veel minder in de verleiding om extra lekkere dingen mee te nemen. In de fysieke winkel ruik je het, zie je het en wil je het meenemen. Online bestellen heeft als voordeel dat je heel ‘zakelijk’ alleen de dingen van je lijstje aan vinkt.

Baseer je weekmenu op de aanbiedingen

Ik pak altijd de folder erbij als ik het menu voor de aankomende week ga samenstellen. Daarnaast kijk ik ook wat ik nog in mijn voorraadkasten heb staan en zo combineer ik alles tot een nieuw week menu.

Zelf snijden in plaats van voorgesneden groenten kopen

Lekker makkelijk hè, die kant-en-klare zakjes met voorgesneden groenten? Ik koop het zelf ook. Maar als je écht wilt besparen op je boodschappen, is dit echt iets om te veranderen. Als je zelf hele groenten koopt en deze zelf snijdt, bespaar je superveel geld op de boodschappen!

Ga zonder kinderen boodschappen doen

Mijn dochter zit sinds afgelopen september ook op school en een van de grootste voordelen hiervan is dat ik weer lekker in mijn uppie naar de supermarkt kan. Met kinderen erbij haal je veel meer dan je daadwerkelijk van plan was. Ik merk nu in de schoolvakanties dat ik nóg meer kwijt ben dan normaal, omdat beide kids dan mee gaan. Dus, wil je besparen op boodschappen? Ga dan zonder kinderen.

Tiffany

Ik ben Tiffany, moeder van 2 kids en geld is mijn hobby. Teksten schrijven is één van mijn sidehustles en een grote hobby van mij. Op mijn Instagram account Geldkwebbel deel ik van alles over sidehustles en hoe jij een sidehuste creëert die bij jou past.
De andere blogs die Tiffany voor Financequeen schreef vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen