25 manieren om vandaag nog geld te besparen

Er zijn talloze manieren om geld te besparen. Veel manieren vergen veel inspanning of een grote aanpassing in je leven, of kosten tijd voordat ze echt geld op gaan leveren. Maar er zijn ook veel manieren te bedenken waarmee je heel snel geld kunt besparen. Wij geven je 25 manieren om vandaag nog geld te besparen. Als je al deze manieren toepast, beloven wij je dat je een aanzienlijk bedrag kunt sparen, zowel eenmalig als op je vaste lasten.

Bel met je leveranciers

Eén telefoontje naar je energieleverancier, verzekeraar of internet- of telecomprovider kan je zo tientallen euro’s opleveren. Vraag of je korting kunt krijgen, of dat een welkomstbonus voor nieuwe klanten ook toegepast kan worden voor trouwe, bestaande klanten zoals jij. Vaak helpt het ook als je erbij zegt dat je overweegt over te stappen vanwege lagere kosten ergens anders, maar dat je toch wel erg tevreden bent en liever klant zou willen blijven.

Stap over

Heb je geen korting kunnen ritselen? Ga dan eens zitten voor al je verzekeringen en contracten en kijk of overstappen loont. Er zijn verschillende overstapsites, zoals
Independer en Gaslicht.com, die het jou makkelijker maken om over te stappen en waar je in één oogopslag kunt zien of je ergens anders goedkoper uit zou kunnen zijn.
Nog makkelijker is om je aan te melden voor de gratis e-mails Vergelijk je Rijk waarmee je veel geld kunt besparen door je vaste lasten te vergelijken.

Halveer je doseringen

Het is een oude truc, maar voor veel producten geldt dat je echt genoeg hebt aan de helft. Probeer het eens en halveer steeds de hoeveelheid shampoo, wasmiddel of wat dan ook, totdat het voor jou niet meer werkt. Hier ligt namelijk de grens. Ow, en een half vaatwastabletje werkt vaak ook prima!

Pak vaker de fiets

De auto kost al snel veel geld, ook als je steeds maar een klein stukje rijdt. Pak dus wat vaker de fiets of ga lopen. Goed voor het milieu, gezondheid én je portemonnee.

Droog je was buiten

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat je weer prima de was buiten kunt hangen. Het droogt aan de frisse lucht en de zon helpt ook nog eens een handje mee om hardnekkige vlekken te verwijderen. Wist je al dat een droogbeurt in de droger zomaar een euro aan elektriciteit kan kosten?

de beste tweedehands thrillers vind je bij boekenbalie

Zorg voor diepvriespizza’s

Zorg ervoor dat je altijd een makkelijke maaltijd, zoals een diepvriespizza, in de vriezer hebt liggen. Zo heb je altijd iets in huis als je zin hebt in een ongezonde maaltijd, of geen zin hebt om te koken. En dit is stukken goedkoper dan wanneer je op zo’n moment bestelt via Thuisbezorgd.

Zeg je abonnement op de sportschool op

Op YouTube zijn duizenden filmpjes te vinden om thuis te sporten, zonder dat je daar ook maar iets voor nodig hebt. Helemaal gratis dus en er is voor elk niveau iets passends.

Neem een abonnement op de bibliotheek

Lees je veel? Neem dan een abonnement op de bibliotheek in plaats van dat je steeds nieuwe boeken koopt. Of maak gebruik van ruilkastjes. Zo maak je een ander blij en bespaar je veel geld.

Zet je eigen koffie

Investeer eenmalig in een goede thermosbeker en neem je eigen koffie mee in plaats van deze onderweg te kopen. Wie elke week of zelfs elke dag koffie buiten de deur koopt kan hier veel geld mee besparen.

Gebruik de ecostand

Op elke morderne vaatwasser en wasmachine zit een ecostand. Die bespaart zowel water als stroom. Het kost wel meer tijd, maar daar kun je slim op inspelen door deze apparaten met uitgestelde start aan te zetten. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat de wasmachine klaar is als jij opstaat.

Huur spullen in plaats van ze te kopen

Spullen die je maar een enkele keer nodig hebt kun je ook huren in plaats van kopen. Of beter nog, leen ze van je buren! Peerby is een mooi platform waar allerlei zaken te huur aangeboden worden.

Vermijd kant en klaar mixen

Kruidenmixen, pannenkoekenmix en cakemix zijn compleet overbodig. Zoekt een simpel recept op en maak voortaan lekker alles zelf met alleen wat goedkope basisingrediënten.

Kook voor meerdere dagen

Grotere porties koken is goedkoper, omdat ingrediënten goedkoper zijn als je ze groter inkoopt én omdat je minder energie verbruikt. Kook dus voor twee dagen en twee keer hetzelfde, eventueel met een dag ertussen om voor wat meer afwisseling te zorgen.

Eet vaker vegetarisch

Vlees is duur. Sla dus regelmatig een stukje vlees over en bespaar zo op je boodschappen. Is ook nog eens beter voor het milieu.

Douche wat korter

Deze ligt voor de hand, maar door korter te douchen kun je echt flink besparen op je energierekening.

Doe geen boodschappen op een lege maag

Zorg dat je geen honger of trek hebt als je boodschappen gaat doen, anders ben je geneigd meer mee te nemen dan nodig is.

Zorg voor voldoende snacks

Deze geldt zowel voor jezelf als voor kinderen. Zorg dat je altijd voldoende snacks bij je hebt, want niemand wordt er gezelliger op als hij trek heeft. Snacks onderweg zijn veel duurder dan wanneer je ze van thuis meeneemt, dus zorg dat je op alles voorbereid bent.

Schoonmaakazijn voor alles

Schoonmaakazijn en groene zeep zijn eigenlijk alles wat je nodig hebt voor het huishouden. Anti-kalk producten, toiletreinigers en wasverzachters zijn duur, slecht voor het milieu en prima vervangbaar door schoonmaakazijn.

Koop een waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop kun je besparen op je waterverbruik, zonder in te leveren op comfort.

Wissel.nl

Investeer in een paar goede pantoffels

Heb je het snel koud? Met een paar goede pantoffels, bijvoorbeeld met schapenwol, heb je nooit meer koude voeten. Als je voeten warm zijn, heb je het minder koud en kan de verwarming in huis een graadje lager.

Geef zelfgemaakte cadeaus

Zelfgemaakte cadeaus zijn goedkoper en ook nog eens veel persoonlijker om te geven. De ontvanger zal een zelfgemaakt cadeau waarschijnlijk ontzettend kunnen waarderen. Denk aan versgebakken koekjes, een taart of een zelfgebreide trui.

Gratis uitjes

Er zijn tal van gratis uitstapjes te vinden. Bezoek de kinderboerderij, open dagen of maak een wandeling door een natuurgebied.

Maak gebruik van cashbacksites en -apps

Maak bij al je online aankopen gebruik van een cashbacksite of -app. Zo ontvang je een percentage van je aankoop terug.  Lees er alles over in deze blog.

Gebruik cadeaubonnen voor korting

Via Wissel.nl koop je cadeaubonnen met korting. Ga je online iets bestellen? Kijk dan eerst of er een cadeaubon met korting beschikbaar is.

Help elkaar een handje

En last but not least: help elkaar eens wat meer. Door als vrienden, familie en buren voor elkaar klaar te staan en elkaar te helpen, kan iedereen veel geld besparen. Leen elkaars spullen en help elkaar met klusjes in en om het huis.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Sabine’s favoriete manieren om geld te besparen
7 vragen over indexbeleggen beantwoord
12 manieren om duurzaam te besparen
Dit zijn de voordelen van beleggen op de lange termijn

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen