4 sidehustles die jij waarschijnlijk nog niet kent

Een sidehustle is een ideale manier om extra geld te verdienen. Misschien heb je moeite met rondkomen en kan een extra zakcentje net het verschil maken. Of misschien wil je wat extra verdienen, zodat je meer leuke dingen kunt doen. Wat de reden ook mag zijn: bijna niemand zegt nee tegen extra geld. Op deze website bespraken we eerder al verschillende sidehustles, zoals het verhuren van je woning op AirBnB en geld verdienen met de Beermoney-methode. In dit artikel deel ik nog eens vier sidehustles die jij waarschijnlijk nog niet kent.

Geld verdienen met PLR (Private Label Rights)

Deze sidehustle is in Amerika al heel populair, maar in Nederland kennen nog niet veel mensen het. PLR (Private Label Rights) houdt in dat je digitale producten koopt of verkoopt met doorverkooprechten. Dit betekent dat je:

  • Digitale producten kunt kopen met de rechten om het te mogen doorverkopen.
  • Digitale producten kunt maken die verkopers kopen om door te verkopen.

Dat zegt je misschien nog niet heel veel, daarom deel ik graag een voorbeeld met je. Stel nou dat ik een blog heb over reizen en hier een webshop aan wil toevoegen met digitale producten. Denk aan reisgidsen, e-books en planners. Dan kan ik die digitale producten zelf gaan ontwikkelen, maar dat kost wel veel tijd en energie, vooral als je nog niet veel ervaring hebt met het creëren van digitale producten. Ik zou er dan voor kunnen kiezen om deze producten aan te schaffen bij een PLR verkoper. Dan mag ik het product (eventueel) aanpassen naar mijn eigen huisstijl en het vervolgens aanbieden in mijn webshop.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit niet in een eigen webshop te verkopen, maar op externe verkoopkanalen zoals Etsy. Zo kun je een passief inkomen verdienen met PLR, zonder zelf producten te maken en zonder zelf een webshop te bouwen. Handig, toch?!

Geld verdienen met Pinterest

Wist je dat je op Pinterest ook geld kunt verdienen zonder een eigen website te hebben? Pinterest is echt een ideaal platform voor affiliate marketing. Dit houdt in dat jij producten of diensten van een ander promoot en een vergoeding krijgt voor elke verkoop die via jou binnenkomt. Zo kun je een leuk passief inkomen verdienen, zónder zelf producten of diensten te moeten aanbieden. Pinterest heeft daarnaast ook nog een ander heel groot voordeel: het maakt niet uit hoeveel volgers je hebt! De content die je plaatst komt ook bij niet-volgers terecht. Dit maakt het zeker voor starters een interessant platform, vergeleken met andere social media kanalen, zoals Instagram en Facebook.

Geld verdienen met Pinterest is niet heel ingewikkeld. Je kiest een leuk onderwerp, maakt een account aan, ontwerpt pins in een programma zoals Canva en plaatst dit op Pinterest met een affiliate link. De hoop is natuurlijk dat jouw pins viraal gaan en veel mensen bereiken. Wanneer zij op de link klikken en iets aanschaffen, krijg jij een vergoeding. Ka-ching! Dit is niet alleen lucratief, maar vooral ook erg leuk om te doen.

Websites testen als sidehustle

In tegenstelling tot de twee sidehustles die ik hierboven noemde, kun je bij deze sidehustle vrij snel en makkelijk geld verdienen. Websites testen als sidehustle is ideaal, want je kunt dit doen vanuit huis, lekker op de bank en in je pyjama. Websites testen zegt eigenlijk al precies wat deze sidehustle inhoudt. Je voert opdrachten uit op websites en test daarmee hoe gebruiksvriendelijk het is. Dit is voor bedrijven heel belangrijk om te meten en te weten, omdat ze op deze manier bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwe pagina kunnen uitproberen. Meld je aan bij een online platform (zoals Utest.com of EnrollApp.com) en wie weet test jij binnenkort de website van een bekend bedrijf, zoals HelloFresh of AirBnB.

Spullen verhuren via Peerby

Nog een sidehustle die je waarschijnlijk nog niet kent: spullen verhuren via Peerby. Via dit platform kun je allerlei spullen verhuren die je niet of nauwelijks gebruikt. Denk aan gereedschap, een stroomreiniger, een bolderkar of een partytent. Laat deze spullen niet stof vangen in je garage, maar verhuur het aan anderen! Daar doe je anderen een plezier mee én je verdient er zelf ook nog een extra zakcentje aan.

Deze sidehustle is niet online en je hebt iets minder locatievrijheid dan bij de bovenstaande sidehustles. Het voordeel is echter wel dat je hier geen uitvoerend werk voor hoeft te doen. Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn op het moment dat mensen spullen komen ophalen en terugbrengen. Verder hoef je niks te doen en kun je lekker cashen!

Deze blogs vind je vast ook interessant

Dit verdien ik per maand met mijn sidehustles
Met deze websites kun je extra geld verdienen
Zo verdien je geld met mysteryshoppen
Creëer extra inkomsten met deze apps

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen