4 zaken om te checken bij een reisverzekering

De vakantieperiode staat voor de deur en dat betekent dat we er weer massaal op uittrekken met zijn allen. Veel mensen vergeten dat een reisverzekering heel belangrijk kan zijn als je op vakantie gaat en sluiten daarom gewoon maar geen reisverzekering af. Zo denken ze dan een paar euro te besparen, maar als er op vakantie iets vervelends gebeurt, kunnen de kosten vele malen hoger zijn dan die paar euro die je bespaart door geen reisverzekering te nemen.
Een reisverzekering kan dus heel belangrijk zijn, maar dan moet je wel weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. De belangrijkste zaken hebben wij daarom voor jou op een rijtje gezet.

Wanneer is een reisverzekering van toepassing?

Een reisverzekering geldt voor elke reis waarin minimaal één overnachting zit. Dit hoeft geen reis naar het buitenland zijn, een weekendje weg in eigen land telt dus ook gewoon. Dagjes uit in eigen land tellen dan weer niet. Er moet echt een overnachting bij zitten. Aangezien veel mensen toch wel een aantal keren per jaar er eventjes tussenuit gaan, is een doorlopende reisverzekering al snel interessant. Deze dekt dan niet één specifieke vakantie, maar loopt het hele jaar door, waarmee al je vakanties en weekendjes weg onder dezelfde verzekering vallen.

Wat dekt een reisverzekering?

Veel mensen denken dat een reisverzekering vooral bedoeld is voor een gestolen telefoon of kwijtgeraakte zonnebril, maar eigenlijk is een reisverzekering vooral bedoeld om onverwachte kosten te dekken in een noodsituatie. Zo’n noodsituatie kan zijn dat je op reis erg ziek wordt, of dat je een ongeluk krijgt. Als zoiets gebeurt, kom je vaak voor flink wat extra kosten te staan, zoals medische kosten, een langer verblijf of een vlucht terug naar huis bijvoorbeeld. Dit soort kosten zijn vele malen hoger dan de kosten van die verloren zonnebril. De kans dat er op vakantie een noodsituatie ontstaat is niet heel groot, maar als dit wel gebeurt, kunnen de financiële gevolgen ontzettend groot zijn.

Vergelijk je Rijk banner

Dekking voor kinderen

Als je een reisverzekering af gaat sluiten en je hebt kinderen, check dan even hoe de dekking voor hen is. In veel gevallen zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd of verzeker je je kinderen mee tegen een gereduceerd tarief. Ook kinderen die niet meer thuis wonen, zoals grotere kinderen die studeren en op kamers wonen, maar toch nog meegaan op vakantie, kun je meeverzekeren.
Omdat dit soort voorwaarden per verzekering verschillen, is het belangrijk goed naar de voorwaarden te kijken en verschillende reisverzekeringen naast elkaar te leggen voordat je een reisverzekering afsluit. Ook als je een doorlopende reisverzekering hebt is het belangrijk om regelmatig, dus elk jaar bijvoorbeeld, te checken of jouw reisverzekering nog passend is voor jouw gezinssituatie. Je zal de eerste niet zijn die er pas achterkomt dat een verzekering niet meer de juiste dekking heeft op het moment dat je hem nodig hebt.

Medische kosten

Medische kosten zijn vaak de grootste kostenposten die door een reisverzekering worden gedekt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, dekt je zorgverzekering namelijk niet alle medische kosten die je op reis zou kunnen maken. Je zorgverzekering dekt namelijk wel wereldwijd, maar alleen voor de kosten die ze in Nederland ook zouden vergoeden. In veel landen is medische zorg stukken duurder dan in Nederland, omdat ze daar hele andere zorgstelsels en meer privéklinieken kennen. Met name in de Verenigde Staten is de zorg stukken duurder dan bij ons. Tot wel tien keer! In dat geval zou je zorgverzekering dus maar 10% dekken van de gemaakte medische kosten in het geval van een ongeval of ziekte. Een reisverzekering dekt dan die overige kosten en zorgt er ook nog eens voor dat je terug naar Nederland kunt komen.

Wist je dat Financequeen een samenwerking heeft met een onafhankelijk verzekeringsadviseur? Check op deze pagina waarom dat zo interessant is.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Lucratief: besparen op vaste lasten
6 manieren om geld te besparen bij de drogist
Direct starten: beleggen met kleine bedragen
Zo scoorde ik 125 euro bonus en ook nog rendement!

Disclaimer

In dit artikel worden mogelijk affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Tiktok of Facebook.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen