6 Manieren om een passief inkomen te vergaren

Een passief inkomen is misschien wel het mooiste wat er is. Geld verdienen zonder dat je daar actief voor aan het werk hoeft, dat is toch fantastisch?! We kunnen je wel een beetje uit de droom helpen, want over het algemeen geldt dat je toch echt eerst het nodige werk zult moeten verrichten voordat je echt een leuk passief inkomen hebt opgebouwd. Maar daarna is het natuurlijk niet minder mooi en het is zeker de moeite waard om aan de slag te gaan met het opbouwen van passief inkomen.

Waarom zou je passief inkomen willen opbouwen?

Vrijheid is voor iedereen in meer of mindere mate belangrijk. Passief inkomen geeft je meer vrijheid. Hoe hoger je passieve inkomen, hoe meer vrijheid je hebt. Als er namelijk elke maand al een bepaald bedrag binnenkomt zonder dat je daar echt voor hoeft te werken, dan ben je dus minder afhankelijk van je baan, of kun je daar zelf helemaal mee stoppen. Je wordt dan baas over je eigen tijd en kunt deze indelen zoals jij dat het liefste wil. Voor veel mensen is dat de ultieme vorm van vrijheid. Maar hoe bouw je een passief inkomen op? Wij geven je alvast 6 manieren om passief inkomen te vergaren, zodat jij zelf kunt beslissen wat wel of niet bij jou past.

Passief inkomen uit dividend

Dividend is de meest gemakkelijke manier van het opbouwen van passief inkomen. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk beleggen via online brokers. Je kunt zelf aandelen, ETF’s of obligaties uitkiezen om in te beleggen, of je kunt het uitbesteden door te kiezen voor een beleggingsrekening met beheerd beleggen. Op die laatste manier kan echt iedereen beleggen en hoef je geen verstand te hebben van economie of de beurs. De aandelen waar je in belegt betalen vervolgens dividend uit. Dividend is een winstdeling van het bedrijf waarin je belegt. Er zijn bedrijven die hun dividend per maand, kwartaal, halfjaar of jaar uitbetalen. Met een goede spreiding in je portefeuille kun je dus passieve inkomsten opbouwen vanuit het dividend dat je ontvangt.
Als je het geld nog niet nodig hebt kun je er ook voor kiezen om het dividend te herinvesteren zodat je vermogen sneller groeit.

Passief inkomen uit verhuur

Je kunt inkomsten uit de verhuur van vastgoed verkrijgen. Dit kan door een pand te kopen dat bedoeld is om (permanent) te verhuren. Daar zitten veel haken en ogen aan en bovendien heb je daar een startbedrag voor nodig dat niet iedereen beschikbaar heeft.
Een andere manier om inkomsten uit verhuur te realiseren is door je huis te verhuren via Airbnb, bijvoorbeeld als je zelf op vakantie bent.
Helemaal passief is het niet, maar als je de advertentie live hebt staan en een goede schoonmaakhulp geregeld hebt ben je al een heel eind onderweg! Alle informatie over Airbnb lees je hier.Gebruik je creativiteit

Als je creatief bent zijn de mogelijkheden eindeloos om passief inkomen te vergaren. Verkoop sjablonen via Etsy, maak mooi foto’s en bied die aan als stockfoto’s of maak een cursus waarmee je mensen leert tekenen.

Passief inkomen verdienen met digitale producten

De mogelijkheden van online geld verdienen zijn eindeloos. Als je een beetje creatief bent en handig met Canva, kun je digitale producten maken die je online kunt verkopen. Je kunt hierbij denken aan planners, templates voor kindertraktaties, healthtrackers, noem maar op. Je kunt deze producten vervolgens in een eigen webshop verkopen of heel makkelijk een webshop maken via Etsy bijvoorbeeld. Ook kun je je digitale producten verkopen via bekende webshops zoals Bol.com of Amazon.
Tiffany van Geldkwebbel leert je vanalles over side hustles en is momenteel ook bezig met Etsy.

Geld verdienen met affiliate marketing

Een andere manier om online geld te verdienen, is door gebruik te maken van affiliate marketing. Affiliate marketing houdt in dat bedrijven jou betalen om klanten aan te brengen. Je kunt betaald worden wanneer iemand via jou een product of dienst afneemt, of wanneer mensen via jou naar de website van het betreffende bedrijf geleid worden. Er gaat best wel wat werk in zitten om een verdienmodel met affiliate marketing op te zetten, maar als het eenmaal loopt kun je ervoor kiezen er niets meer aan te doen of het slechts af en toe nog te onderhouden. Je kunt hierbij denken aan het bouwen van een website met affiliatelinks of aan het inrichten van een Pinterestaccount met affiliatelinks bijvoorbeeld.
Sandra van Ikbenjanmodaal leert je alles over geld verdienen met affiliatemarketing en andere digitale manieren om geld te verdienen.

Zorg voor royalty’s

Royalty’s zijn inkomsten die je bijvoorbeeld krijgt als iemand jouw muziek gebruikt of als je een boek geschreven hebt. De inkomsten over de verkopen van het boek of het streamen van jouw muziek leveren elke keer een bedrag(je) op.
Je kunt ook investeren in muziekrechten. Dan help je een startend muzikant aan kapitaal om verder te groeien, in ruil voor royalty’s.
En als je een boek schrijft en bang bent dat de royalty’s niet de moeite waard zijn; een boek kan ook een springplank zijn om als spreker geboekt te worden. Dan is het boek eerder een marketinginstrument dan een inkomstenbron.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Sabine’s favoriete manieren om geld te besparen
7 vragen over indexbeleggen beantwoord
12 manieren om duurzaam te besparen
Dit zijn de voordelen van beleggen op de lange termijn

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen