6 manieren om geld te besparen bij de drogist

Dat je bij de drogist met heel veel producten goedkoper uit kunt zijn dan bij de supermarkt of andere winkels is inmiddels wel algemeen bekend. Maar er zijn nog wat handigheidjes waarmee je nog veel meer geld kunt besparen bij de drogist. Drogisterijen bieden namelijk bakken met voordeel, maar dan moet je wel even slim omgaan met hun manier van werken én je boodschappenpatroon daarop aanpassen. En als je dat eenmaal doorhebt kun je heel veel geld gaan besparen bij de drogist.

Koop groot in

Voor heel veel producten die je bij de drogisterij kunt kopen geldt: hoe meer je koop, hoe voordeliger het is. Pakken wc-papier en luiers, flessen shampoo, handzeep en wasmiddel; voor al deze artikelen geldt dat ze steeds goedkoper worden naarmate je een grotere verpakking koopt. Een gigantische fles wasmiddel is dan misschien niet zo handzaam, maar is per wasbeurt vaak wel veel goedkoper. Dit kan je zo de helft van het geld schelen. En luiers zijn in een gigantische voordeeldoos per stuk flink goedkoper dan in een normale verpakking. Koop voortaan dus groot in en doe hier je voordeel mee.

Betaal nooit meer dan de helft

Voor producten als shampoo, handzeep en deodorant geldt eigenlijk altijd dat je nooit meer moet betalen dan de helft van de ‘normale’ prijs. Dit soort producten zijn namelijk altijd in de aanbieding. Is het niet bij de ene drogist, dan is het wel bij de andere.
Ik werkte zelf een aantal jaren bij een drogist als filiaalmanger en ik kan je vertellen; wij vervingen elke week de actiekaartjes van een bepaalde shampoo in een paarse fles voor een nieuwe actie. Van 1 + 1 gratis gingen we naar 2e halve prijs, naar 3 halen, 2 betalen en weer terug. De beste actie is de actie waarbij je 50% korting krijgt, dus die moet je hebben.

Leg een voorraad aan

En als je dan gebruik maakt van zo’n actie als hierboven, zorg dan dat je meteen genoeg inslaat om tot de volgende actie mee te kunnen doen. Meer is ook niet nodig, maar het is zonde als je net de week voor een goede aanbieding shampoo moet kopen omdat deze op is. Houd de acties en folders van de drogisterijen bij jou een tijdje in de buurt en je zult zien dat het heel goed te doen is om van actie naar actie te leven.

Combineer acties

Soms kun je verschillende acties met elkaar combineren. Of met een geldterugactie van Tikkie of Woolsocks bijvoorbeeld. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Laatst kon je bijvoorbeeld een variant van Always gratis proberen via Woolsocks. Via Tikkie mocht je een andere variant gratis proberen. En Kruidvat had nog een aanbieding, namelijk bij twee artikelen van deelnemende merken, waaronder Always, kreeg je gratis een kleine verpakking wasmiddel tabs. Door slim gebruik te maken van dit soort acties, kun je heel veel geld besparen bij de drogist. En in dit voorbeeld kreeg je zelfs geld toe.
Door cashbacksites in de gaten te houden kun je regelmatig extra goed profiteren op drogisterij-artikelen!

Kies vaker voor huismerk

Wil je echt flink geld besparen? Kies dan eens wat vaker voor de huismerken. Heel veel producten zijn van het huismerk net zo goed als van het A-merk, maar wel stukken voordeliger. Ben je hier wat huiverig voor? Probeer dan af en toe eens wat en wat wel bevalt houd je erin, wat niet bevalt niet. Zo kun je langzaam uittesten welke producten jij prima door het huismerk kunt vervangen. En als je die huismerkproducten dan ook nog eens in de aanbieding koopt, ben je helemaal voordelig uit.

Koop ook online

Je kunt natuurlijk aanbiedingen scoren bij Etos of Kruidvat. Maar online is er ook heel veel aanbod! Kijk eens rond bij Plein, Voordeeldrogisterij en de De Online Drogist. Ook bol heeft geregeld aanbiedingen op drogisterij-producten.

Deze blogs vind je vast ook interessant

25 manieren om vandaag nog geld te besparen
Direct starten: beleggen met kleine bedragen
Dit is het geheim van succesvol beleggen
Zo scoorde ik 125 euro bonus en ook nog rendement!

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen