6 onverwachte producten die je in kunt vriezen

Producten die je niet direct gaat opeten, kun je het beste invriezen. Denk bijvoorbeeld aan brood. Als jij een brood invriest, kun je iedere dag een paar sneetjes eruit halen. Op die manier heb jij iedere dag vers brood. Maar je kunt ook veel producten invriezen die niet zo voor de hand liggen. Ik heb de afgelopen tijd wat ontdekkingen gedaan, die ik in deze blog met je wil delen. Let er wel op dat je de meeste producten zo’n 3 maanden kunt bewaren in de vriezer. Het is dus slim om er een datum op te zetten zodra het de vriezer ingaat.

Gebak

Haal jij een een Too Good To Go box en zit hier toevallig gebak in? Dit kun je -als je het niet direct op gaat eten- invriezen. Je kunt ook kleine gebakjes kopen en deze invriezen, zodat je altijd iets lekkers hebt als er visite komt. Zo ging ik laatst op ziekenbezoek bij een collega en zij had wortelcake per portie ingevroren. Een super goed idee en de smaak is er niet minder om!

Kaas

Wist jij dat je kaas kunt invriezen? Ik ben hier laatst pas achter gekomen, dus misschien dat jij het ook niet weet. Als je de kaas goed verpakt, verliest het amper smaak. Je kunt de kaas raspen voor het invriezen, of je snijdt het in kleine blokjes. Op die manier heb je altijd kaas in huis, want eerlijk: kaas maakt alle maaltijden beter! Het is dus ook een goed idee om kaas in de aanbieding te kopen (misschien wel met een 1 plus 1 gratis actie). Door een stuk in te vriezen, profiteer je wel van de aanbieding maar hoef je het niet als een malle op te eten. Als zou het hier in huis zo op zijn… haha!

  • Je kunt harde kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas) 8 maanden invriezen.
  • Half harde kaas (Goudse kaas) kun je 2 tot 8 maanden invriezen.
  • Zachte kaas (bijvoorbeeld brie en mozzarella) kun je niet invriezen.

Lees ook eens: Voorkom voedselverspilling en bespaar veel geld

Kruiden

Ook kruiden kun je invriezen. Je moet het eerst even wassen en droog deppen voordat je het in een plastic zakje kunt invriezen. Je kunt dan heel makkelijk de hoeveelheid eraf breken die je nodig hebt. Je kunt ook van te voren de kruiden fijn hakken en het per portie invriezen. Dit doe je bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes. Je kunt kruiden 6 maanden invriezen.

  • Nat invriezen: koriander, basilicum en peterselie.
  • Droog invriezen: oregano, munt en rozemarijn.

Wraps

Ook wraps kun je invriezen. Dat is fijn, want hier in huis gaat nooit een hele verpakking op en dit gooien we dus uiteindelijk altijd weg. Al vindt mijn dochtertje het ook lekker om zo als tussendoortje een kale wrap te eten (brrr). Vries de wraps per stuk in of juist per hoeveelheid die jij nodig hebt voor je gezin.

Rijst en pasta

Koken jullie ook altijd teveel rijst en pasta? Ik heb al-tijd teveel! Zonde. Dat je dit kon invriezen, had ik niet kunnen bedenken. Het is belangrijk dat je het heel goed laat afkoelen voordat je in gaat vriezen. Je kunt dit 2 maanden invriezen en ontdooien doe je zo: gooi er een scheutje water bij en ontdooi het daarna in de magnetron.

Avocado’s

Avocado’s kun je 6 maanden invriezen. Handig, want als je een netje koopt met daarin 5 of 6 avocado’s is dit vaak teveel. De smaak en textuur gaat wel wat achteruit als je het invriest, maar het is beter dan weggooien. Je kunt de avocado’s bijvoorbeeld verwerken in een lekkere smoothie. Je kunt er ook guacamole van maken.

Tiffany

Ik ben Tiffany, moeder van 2 kids en geld is mijn hobby. Teksten schrijven is één van mijn sidehustles en een grote hobby van mij. Op mijn Instagram account Geldkwebbel deel ik van alles over sidehustles en hoe jij een sidehuste creëert die bij jou past.
De andere blogs die Tiffany voor Financequeen schreef vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen