6 tips om goedkoper te tanken

De brandstofprijzen rijzen de pan uit en het valt niet mee om te tanken zonder in huilen uit te barsten. Hoog tijd voor 10 tips om te besparen op benzine!

Kies voor prijsvechters

Ketens als Sakko, Fieten Olie, Tango, TinQ en Supertank concurreren puur op prijs. Het is er wel heel basic, maar omdat er is bezuinigd op voorzieningen kun je bij die bedrijven wel goedkoper tanken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Tank je vaak bij hetzelfde tankstation? Schrijf je in voor hun nieuwsbrief om ‘actiedagen’ in de gaten te houden. Dan krijg je extra korting op de toch al (relatief) lage prijs.

Gebruik een klantenkaart

Alle kleine beetjes helpen, dus gebruik de klantenkaart van jouw favoriete keten en spaar voor korting of cadeaus. Je kunt klantenkaarten makkelijk toevoegen aan een app als Stocard zodat je niet meer met losse pasjes loopt te hannesen.

Bol 7-daagse septemberBol 7-daagse september

Tank op rustige momenten

De prijzen van benzine fluctueren; maandag is de drukste en daardoor duurste tankdag. In het weekend is het rustiger en zijn de prijzen meestal het laagst. Houd het eens in de gaten als je langs tankstations rijdt.

Ga de grens over

Hoewel de prijzen in België en Duitsland ook fors zijn, liggen de prijzen nog altijd lager dan in Nederland. Tank dan niet in de buurt van de snelweg, want die prijzen schelen amper met die in Nederland. Het kan zomaar 10 euro per tank schelen als je buiten de snelweg tankt.
Voordat je een lange rit naar het buitenland maakt: check de actuele brandstofprijzen en vraag je af of het de moeite loont. Het kost tijd, je rijdt een deel van de goedkoop getankte brandstof meteen weer op en de extra kilometers zijn ongunstig voor afschrijving en CO2-uitstoot.

Vergelijk de actuele brandstofprijzen met apps

Tussen verschillende tankstations kunnen brandstofprijzen flink verschillen. Langs de snelweg tanken is natuurlijk duurder dan daarbuiten en een onbemand tankstation is goedkoper dan een bemand station.
Maar ook tussen tankstations met vergelijkbare omstandigheden verschillen de prijzen van benzine. Met een benzine-app als Tankey, Jip of de Onderweg-app van de ANWB kun je in de omgeving vanaf je telefoon scannen waar de goedkoopste pomp zich bevindt.

Deze blogs vind je vast ook interessant

25x makkelijk besparen
Besparen op je mobiele telefoon
10 tips om te besparen op boodschappen
Dit zijn de grootste misverstanden over beleggen

Disclaimer

Dit artikel kan affiliatelinks bevatten waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen