7 manieren om kleding te verkopen

Kleding die je niet meer draagt kun je weggeven aan een goed doel. Je kunt de kleding die je niet meer draagt natuurlijk ook verkopen. Zo krijg je er nog wat voor terug en van het geld dat je daarmee verdient kun je bijvoorbeeld weer iets nieuws kopen.
Bovendien belandt de kleding die in kledingbakken wordt gedaan vaak nog steeds op grote afvalhopen in Afrika. Als je hierin geïnteresseerd bent zijn er tal van documentaires gemaakt over fast fashion en hoe kleding vaak belandt op gigantische bergen van textiel. De moraal van dit verhaal: door de kleding die je niet meer draagt te verkopen en een tweede leven te geven, creëer je niet alleen extra inkomsten, je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu.

Vinted

De kans is groot dat Vinted het eerste is waar je aan denkt als het gaat om het verkopen van kleding. Vinted is inmiddels ontzettend populair in Nederland, maar ook in andere Europese landen wordt Vinted veel gebruikt. En dat is meteen een van de grote voordelen van deze app: het publiek is een stuk groter dan alleen de Nederlandse markt.
Een handige optie bij Vinted is het toepassen van bundelkorting. Als mensen meerdere items uit jouw shop kopen, kun je instellen dat ze korting krijgen. Dit maakt het extra aantrekkelijk voor mensen om meer van jou te kopen. Hier lees je meer over het verkopen via Vinted.

Marktplaats

Marktplaats is inmiddels een oude bekende en is natuurlijk nog steeds een goede manier om gebruikte kleding te verkopen. Vooral kinderkleding in bundels op maat doen het goed op Marktplaats. Dat is een handige en snelle manier om meteen van de kleding van je kinderen af te komen als deze te klein is geworden. Heel efficiënt en het ruimt lekker op!
Ook op Vinted doen deze bundels het trouwens goed. Daar is zelfs een speciale categorie voor.

Vergelijk je Rijk banner

Rommelmarkten

Ook op rommelmarkten kom je vaak kleding tegen. Mensen kunnen daar niet passen, daarom is kinderkleding op rommelmarkten vaak populairder dan kleding voor volwassenen.
De tweedehands markt voor kinderkleding is veel groter omdat kinderen natuurlijk snel groeien. De kleding is dus vaak maar kort gebruikt waardoor het nog in goede staat is. En voor kinderen geven ouders graag wat minder geld uit aan kleding, omdat het niet zo lang meegaat als voor henzelf.

Kledingbeurzen

Door het hele land worden er regelmatig kledingbeurzen gehouden. Dit kan zijn voor volwassenen, maar vaker voor kinderen. Dit soort beurzen zijn eigenlijk een soort rommelmarkten, maar dan met alleen maar kledingaanbod. De bezoekers zijn dus ook specifiek op zoek naar kleding, waardoor je zeker weet dat je hier de juiste doelgroep zult treffen.

Marketplace

Via Marketplace op Facebook kun je ook spullen aanbieden die je wil verkopen. In bepaalde groepen, bijvoorbeeld van een woonplaats, vinden mensen elkaar heel makkelijk en snel. Je kunt verkopen in je eigen omgeving waardoor de kleding niet verzonden hoeft te worden. De koper bespaart hiermee op de verzendkosten en het is ook nog eens beter voor het milieu. Dit is ook ideaal voor goedkope items. Een hele stapel shirtjes voor 1 euro per stuk bijvoorbeeld.

Wissel.nl

Tweedehands kledingwinkels

Tweedehands kledingwinkels moeten hun voorraad natuurlijk ergens vandaan halen. Vaak kun je de kleding die je niet meer gebruikt bij hen afgeven en dan krijg een percentage van de opbrengst. De winkel moet er natuurlijk ook nog wat aan verdienen, dus voor de wat minder bijzondere kleding levert dit in de meeste gevallen voor jou niet de hoogste winst op. Maar makkelijk is het wel want je hebt er zelf vrijwel geen omkijken naar.

Vintage websites

Online zijn er diverse vintage websites te vinden die zich specialiseren in vintage kleding. Zeker voor bijzondere items, designer stukken en limited editions is dit een goede manier om je gedragen kleding te verkopen. Bezoekers van dit soort websites zijn vaak op zoek naar iets bijzonders of naar een specifiek item.

Verkooptips

Welke manier van kleding verkopen je ook kiest, zorg altijd voor goede foto’s -goed licht, schone en gestreken kleding, een neutrale achtergrond- en een duidelijke uitleg. Zet het er vooral ook bij als er in jouw huis niet gerookt wordt en er geen huisdieren zijn want voor veel kopers is dit een pré.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Enquêtewebsites, welke zijn goed?
Side hustles: hoe vind je iets wat bij je past?
Waarom je zou moeten beleggen voor de studie van je kind
Zo scoorde ik 125 euro bonus en ook nog rendement!

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen