7 Zaken die direct geld opleveren

Extra geld verdienen, hoe lekker is dat? Er zijn een aantal zaken die direct geld opleveren, en waar je dus heel makkelijk wat extra geld mee kan verdienen. Wij hebben 7 zaken die direct geld opleveren voor je op een rijtje gezet, zodat je hier meteen mee aan de slag kunt. Voor je het weet heb jij tientallen of zelfs honderden extra euro’s binnengeharkt.

1. Vinted en Marktplaats

Vinted is een heel fijne manier om wat extra geld mee te verdienen. Heb je kleren die je niet meer draagt? Of groeien jouw kinderen als kool en heb je weer een hele stapel broeken liggen die te kort zijn? Maak er goede foto’s van, hanteer schappelijke prijzen (kijk ook wat anderen voor vergelijkbare kledingstukken of schoenen vragen) en verkoop zo heel makkelijk je oude kleding. De opbrengst komt terecht in je wallet. Hiermee kun je weer iets anders kopen, of je kunt het geld uit laten betalen op je rekening.
Naast je kledingkast, kan ook je zolder je direct geld opleveren. Ruim je zolder of schuur eens goed op en zet spullen die je niet meer gebruikt op Marktplaats (of Vinted). Zo krijg je een opgeruimder en netter huis én kun je een lekker extraatje verdienen.

2. Beermoney

Als nieuwe klant ontvang je vaak interessante welkomstkortingen. Of nog liever; welkomsttegoeden, bijvoorbeeld als je een beleggingsrekening opent. Dit wordt beermoney genoemd en kan je zomaar 1.000 euro per jaar extra opleveren. In deze blog lees je er alles over.

3. Woolsocks

Woolsocks is een app waarmee je heel gemakkelijk wat extra geld kan verdienen. Het is namelijk een cashback-app die je een percentage van je aankopen terugbetaalt. Deze aankopen mogen zowel online als in fysieke winkels plaatsvinden. Van je boodschappen bij de drogist en je aankopen bij de bouwmarkt tot het boeken van een vakantie of het overstappen van verzekeraar, op heel veel aankopen is het mogelijk om cashback te krijgen.
Daarnaast kun je door je bankrekening te koppelen in de app ook automatische cashbacks krijgen. Zo hoef je er zelf niet eens iets voor te doen en komt het extra geld je vanzelf tegemoet, hoe lekker is dat? Alles over Woolsocks lees je in deze blog.

4. Stepler

Met Stepler kun je punten sparen door stappen te zetten. Deze punten kun je inwisselen voor cadeaus of kortingsbonnen. Stepler levert dus niet direct geld op, maar je punten kun je zeker omzetten in iets van waarde en zo een extraatje binnenharken. En het mooie is: het is ook nog eens gezond, wat door die beloningen is het wel heel erg aantrekkelijk om zoveel mogelijk stappen te zetten. Hoe meer je loopt, hoe eerder je je doel bereikt namelijk.
Daarnaast kun je ook bonuspunten verdienen door regelmatig in te loggen en dagdoelen te behalen. Zo spaar je nog sneller voor je gewenste cadeau of kortingsbon. Alle ins & outs over Stepler lees je in deze blog.

 5. Besparen op energie

Op energie valt altijd wel iets te besparen. Zorg dat je woning goed geïsoleerd is, dit kan al met kleine maatregelen zoals radiatorfolie, raamfolie of tochtstrips. Zet de verwarming een graadje lager en kruip lekker onder een dekentje ‘s avonds en douche eens wat korter. Zet alleen volle wasmachines en vaatwassers aan en laat geen licht branden in ruimtes waar je toch niet bent. Het klinkt allemaal voor de hand liggend, maar als je echt op gaat letten kun je vast nog wel ergens energie besparen. En met de huidige energieprijzen kan die besparing behoorlijk oplopen.
Daarnaast kan het lonen om regelmatig eens te kijken of overstappen naar een andere energieleverancier kan lonen. Let echter wel goed op de voorwaarden en controleer eerst of je je energiecontract wel zomaar op kunt zeggen.

6. Loop je bankrekening langs

Door meer inzicht te krijgen in je uitgaven, kun je vrijwel altijd iets besparen. Loop daarom je bankrekening eens goed na en noteer precies waar je geld naartoe gaat. Je kunt hiervoor deze handige Excelsheets gebruiken. Deze sheets helpen je meer inzicht te krijgen, waardoor jij in één oogopslag kunt zien op welke kostenposten je nog kunt besparen.

7. Vraag je provider om korting

Het kan misschien een beetje ongemakkelijk lijken, maar één telefoontje kan je zo tientallen euro’s opleveren. Bij veel internet- en telefonieproviders krijgen nieuwe klanten een leuke korting. Bel jouw provider gewoon eens op en zeg dat je hebt gezien dat nieuwe klanten korting krijgen, of dat je bij een andere provider zelf een leuke korting krijgt of goedkoper uit kan zijn en vraag wat ze voor je kunnen betekenen. Het helpt vaak om aan te geven dat je hartstikke tevreden bent over ze en eigenlijk niet weg wilt, maar dat je het toch zonde vindt om hier geen gebruik van te maken. Voordat je het weet doen ze je een leuk aanbod en heb je weer een paar tientjes bespaard!

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Cashback, wat is dat eigenlijk?
Wat is het verschil tussen indexbeleggen en actief beleggen?
Zo verlaag je je energieverbruik tijdens het koken
Geld besparen met herbruikbare producten

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen