8 Manieren om gratis geld te scoren

Gratis geld, wie wil dat nou niet? Het mooie is, dat we allemaal stiekem een hoop geld laten liggen, zonder dat we dat in de gaten hebben. Om ons heen zijn er, zowel direct als indirect, allerlei manieren om aan gratis geld te komen. Je moet ze alleen wel even vinden of zien. Daar helpen wij je vandaag een handje bij, met deze acht manieren om gratis geld te scoren.

Verkoop je oude spullen

Spullen die je niet meer gebruikt kun je eigenlijk gewoon zien als gratis geld. Je gebruikt ze niets meer, dus voor jou zijn ze niets meer waard, maar voor een ander misschien wel. Bied ze dus aan op platformen als Marktplaats, Vinted en Boekenbalie. Hanteer redelijke prijzen en maak duidelijke foto’s, dan zet je jouw oude spullen in een mum van tijd om in gratis geld. Het mooie van Boekenbalie is dat je in de app meteen kunt zien wat zij betalen voor jouw boeken. Je hoeft ze dus zelf niet te koop aan te bieden, ideaal!

Verhuur je spullen

Je hebt vast wel spullen die je wel gebruikt, maar niet zo heel veel. Denk aan een partytent, bartafels, een naaimachine, een behangafstomer, een kruiwagen, een aanhangwagen, een tegelsnijder, een hogedrukspuit, een gourmetstel, etc. Dit zijn stuk voor stuk spullen die redelijk duur in de aanschaf zijn of veel plaats innemen, waardoor niet iedereen bereid is ze te kopen. Mensen die maar eenmalig zo’n product willen gebruiken, zouden dit dan van je kunnen huren.
Peerby is een platform waarop je heel makkelijk je spullen te huur aan kunt bieden. Zo brengen je spullen nog wat geld op, in plaats van dat ze alleen maar in de schuur of op zolder blijven staan.

Banner 728x90

Meld je aan bij cashbacksites en -apps

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: meld je aan bij verschillende cashbacksites en -app. Euroclix, Woolsocks, Scoupy, CashbackXL en Shopbuddies keren een percentage van jouw aankoopbedrag aan je uit als jij via hen bestelt. Dit kost je helemaal niets extra’s en is dus echt gratis geld. Die spullen koop je namelijk toch wel. Meld je dus snel aan bij dit soort platformen en laat geen geld meer liggen.

Lees ook eens: Cashback, wat is dat eigenlijk?

Stap regelmatig over

Door regelmatig over te stappen kun je heel makkelijk wat gratis geld ophalen. Veel energiemaatschappijen, (zorg)verzekeraars en telecomproviders bieden namelijk leuke welkomstbonussen aan voor nieuwe klanten. Door regelmatig over te stappen, elk jaar bijvoorbeeld, kun je hier slim gebruik van maken en zoveel mogelijk gratis geld ophalen.
De gratis e-mails van Vergelijk je Rijk kunnen je hier perfect mee helpen!

Bewaar je kassabonnen

Wist je dat je kassabonnen geld waard zijn? En niet alleen die van jou, maar ook die van anderen natuurlijk. Door je kassabonnen te uploaden in apps als Scoupy, Storewards en Roamler, krijg je betaald voor het delen van deze gegevens. Bewaar je kassabonnen dus goed en graai nog eens in die prullenbak voordat je de supermarkt uitloopt, want elke kassabon is dus in feite gewoon gratis geld waard.

Lees ook eens: Zo doe je al je online aankopen met driedubbele korting

Ga koopzegels sparen

Geen koopzegels sparen is een klassiek voorbeeld van gratis geld laten liggen. Veel mensen vinden het ouderwets of denken dat het niet interessant genoeg is, maar niets is minder waar. De meeste supermarkten bieden een veel hogere rente dan dat je op je spaarrekening kunt krijgen. Bij Plus krijg je maar liefst 50% rente! Ga dus koopzegels sparen en laat je volle kaarten snel uitbetalen, zodat je dit geld weer kunt sparen, beleggen of er gewoon leuke dingen mee kunt doen.

Vraag om salarisverhoging

Deze is misschien een beetje lastig, maar lang niet alle werkgevers geven automatisch salarisverhogingen. Zolang jij nergens over begint, hoeven zij jou niet meer te gaan betalen en dat vinden ze wel prima. Trek dus regelmatig de stoute schoenen aan en ga in onderhandeling over je salaris. Als je gewoon afwacht, laat je waarschijnlijk geld liggen en dat is zonde natuurlijk.

Check of je in aanmerking komt voor toeslagen

En last but not least: check of je recht hebt op bepaalde toeslagen. Misschien wel niet, maar misschien denk jij dat je nergens recht op hebt en is er toch een toeslag die voor jou geschikt is. Ook als je situatie of inkomen verandert kan het best zo zijn dat je eerder niet in aanmerking kwam voor een bepaalde toeslag, maar nu wel. Check dus regelmatig waar je recht op hebt en scoor dat gratis geld.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Lucratief: besparen op vaste lasten
7 manieren om geld te verdienen met je telefoon
Zo check je of je voldoende pensioen hebt
Met deze websites kun je extra geld verdienen

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen