Adventskalenders: zo scoor jij de beste koopjes

Het advent-seizoen is weer begonnen! Veel winkeliers komen in deze periode met hun adventskalenders. Je kunt ze nu kopen of pre-orderen, zodat je ze ruim voor 1 december in huis hebt en vanaf die dag af kunt gaan tellen naar Kerst. Met veel adventskalenders haal je echt een hele goede deal in huis. Maar hoe haal je het beste eruit, welke adventskalenders zijn er allemaal en waar moet je op letten?

Zoveel mogelijk waar voor je geld

Bij de meeste adventskalender is terug te lezen welke producten er allemaal in zitten en wat de totale winkelwaarde van deze producten is. Zo weet je precies hoeveel voordeel je hebt als je een adventskalender koopt.
Zo is bijvoorbeeld de populaire beauty adventskalender van Lookfantastic te koop voor 115 euro, terwijl hij een inhoud heeft met een waarde van meer dan 625 euro. Dit is natuurlijk een heel goede deal, terwijl bijvoorbeeld de adventskalender van Lush een waarde heeft die nagenoeg gelijk is aan de winkelwaarde. Deze kalender bevat dan weer speciale items die niet los te koop zijn. Deze kalender is dus echt gericht op de diehard Lush-fans.

Lees ook eens: Dit zijn de leukste schoencadeaus

Korting stapelen

Om zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen, kun je korting stapelen. Ze kun je bijvoorbeeld voordat je een adventskalender gaat kopen cadeaubonnen met korting kopen via Wissel.nl, die je weer bestelt via Woolsocks. Zo stapel je korting op korting. Ook kun je kalenders vaak met cashback bestellen via websites zoals CashbackXL, Euroclix en Shopbuddies. Check voordat je bestelt altijd even bij welk cashbackprogramma je de hoogste vergoeding krijgt.
Bovendien kun je bijvoorbeeld uit een kalender met dure beautymerken wat producten verkopen die je toch niet gaat gebruiken, om zo de aankoopprijs terug te verdienen.

In deze blog beschrijft Sabine stap voor stap hoe zij 15 euro korting op de aankoop van een adventskalender regelde.

Heeft een adventskalender 24 of 25 vakjes?

Officieel heeft een adventskalender 24 vakjes. Maar 25 vakjes is natuurlijk leuker, want dan heb je een cadeautje extra! Dit doet natuurlijk niets af aan de waarde van de kalender, maar als je dit graag wil is dit dus iets om op te letten bij het kiezen van een adventskalender. Ook pakken sommige kalenders echt uit door in een vakje soms zelfs meerdere producten te stoppen, zoals een combinatie van een shampoo en een conditioner of soms zelfs een complete make-up set als klapper in het laatste vakje.

De beste en meest populaire adventskalenders

De allerbeste kalenders gaan hard en zijn vaak snel uitverkocht. Hierbij moet je denken aan de adventskalenders van Lookfantastic, de Bijenkorf, Goodiebox, Easytoys en Asos. Dit zijn stuk voor stuk kalenders waarvan de inhoud een aanzienlijk hogere waarde heeft dan de aankoopprijs. Goede deals dus!

Daarnaast zijn er nog andere populaire adventskalenders, die elk jaar heel hard gaan en echt gemaakt worden voor de liefhebbers van bepaalde merken, zoals dus die van Lush, maar ook die van The Bodyshop, Rituals en Yankee Candle. Speciaal voor mannen zijn er ook beauty- en bierkalenders te koop. Of ga voor een kalender van Happysocks, zodat je weer een voorraadje vrolijke (Kerst)sokken hebt.

Budget adventskalenders van minder dan 25 euro

Bovengenoemde adventskalenders kosten al snel 60 tot 125 euro per stuk en sommige  zelfs nog veel meer. Ben je niet van plan om zo diep in de buidel te tasten, dan zijn er ook hele leuke budgetadventskalenders te koop.
Bij de Action hebben ze bijvoorbeeld een hele leuke beautykalender voor nog geen 15 euro en een make-up kalender voor een vergelijkbare prijs. De kalender van Ikea is ook leuk, met 24 bonbons en cadeaubonnen die je kunt besteden in het restaurant.

Ben je een echte koffie- of theeliefhebber? Dan zijn er via Holland & Barrett of Kaffekapslen.nl ook hele leuke adventskalenders te vinden om eens wat andere smaakjes uit te proberen.

Adventskalenders voor kinderen

Ook je kinderen kunnen natuurlijk niet achterblijven. Voor hen zijn er ontzettend leuke adventskalenders verkrijgbaar. Dit begint bij simpele adventskalenders met chocolaatjes. Deze koop je bij de Action of Lidl voor 1 tot 2 euro. Daarnaast zijn er, ook weer bij de Action, stationary kalenders te koop voor kinderen of adventskalenders met bad- en doucheproducten speciaal voor kinderen.

Mag het iets meer kosten? Dan hebben Lego, Playmobil en Schleich hele mooie adventskalenders in verschillende thema’s en voor verschillende leeftijden. Zo spaar je bij Gravitrax in december een hele knikkerbaan bij elkaar, maar daar hoort dan ook een bijpassend prijskaartje bij.

Dit soort kalenders vind je heel makkelijk op Bol.com. Benieuwd wat hier de bestverkochte adventskalenders zijn? De top 10 bestverkochte adventskalenders van bol.com geven je vast ook inspiratie!

Deze blogs vind je vast ook interessant

Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?
Creëer extra inkomsten met deze apps
De Euroclix creditcard: goedkoop en het levert geld op
Cashback wat is dat eigenlijk?

Disclaimer

Dit artikel kan affiliatelinks bevatten waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen