Beginnen met beleggen bij Brand New Day: een stappenplan

Beginnen met beleggen bij Brand New Day is niet moeilijk. Integendeel zelfs! Met dit stappenplan laten we je zien hoe simpel het is om te beginnen met beleggen bij Brand New Day.

Ondanks dat het openen van een beleggingsrekening niet moeilijk is, zijn er uiteindelijk best wat stappen die je moet doorlopen. Het is nu eenmaal een financieel product en financiële instellingen hebben de verplichting bepaalde zaken van hun klanten vast te leggen. Om zeker te weten wat je de rekening zonder problemen kunt openen loods ik je er doorheen met dit stappenplan.

Stap 1: bepaal je inleg

Bij Brand New Day ben je flexibel om in te leggen. Wil je alleen een eenmalig startbedrag? Of een automatische incasso? (vanaf 50 euro per maand) Als je een keer extra wil storten kan dat overigens later heel makkelijk.
Als je een pensioenrekening opent heb je te maken met de zogenaamde jaarruimte waardoor je te maken hebt met een maximale inleg. Voor de reguliere rekeningen geldt dit niet.

Extra tip: als je vragen hebt over de jaarruimte kun je een gratis belafspraak met Brand New Day maken via de website!

Stap 2: druk op de groene knop ‘Open rekening’

Stap 3: bepaal het type rekening dat je wil openen

Brand New Day heeft verschillende type rekeningen. De belangrijkste verschillen zijn; voor pensioen of niet, sparen of beleggen en beleggen voor je kind of voor jezelf.

  • Beleggingsrekening (hier zijn geen voorwaarden aan verbonden)
  • Kinderrekening (je kind krijgt op zijn 18e beschikking over deze rekening)
  • Pensioenrekening beleggen (let op de jaarruimte)
  • Pensioenrekening sparen (let op de jaarruimte)
  • Zzp pensioen (let op de jaarruimte)

Het openen van een rekening om vrij te beleggen is kosteloos. Voor de pensioenrekening-beleggen en ZZP-pensioen zijn de openingskosten 45 euro en voor de pensioenrekening-sparen 25 euro.

Stap 4: ben je nog geen klant? Vul je e-mailadres in en klik op de groene knop ‘beginnen?’

Als je al klant bent bij Brand New Day kun je inloggen op je eigen ‘MijnBrand New Day- omgeving’. Zo sla je de stap voor het invullen van persoonlijke gegevens over en kom je direct uit bij wat je wil inleggen.

Stap 5: vul je persoonlijke gegevens in

Naam, adres, geboortedatum en dergelijke.

Stap 6 vul de verklaring belastingplicht in

Brand New Day wil weten in welk land je belastingplichtig bent. Woon en werk je in Nederland, dan is dat gewoon alleen in Nederland. Vooral als je een relatie met de Verenigde Staten hebt moet je even goed opletten omdat je dan een zogenaamde ‘US person’ bent. Ben je in Amerika geboren, heb je er gewoond, woon je er nu of heb je de Amerikaanse nationaliteit dan gelden er mogelijk beperkingen.
Dit geldt overigens niet specifiek voor Brand New Day, maar voor alle financiële instellingen.

Stap 7: vul in hoeveel geld je eenmalig in wil leggen

Voor je eenmalige inleg kun je kiezen of je dit bedrag zelf over wil maken of dat Brand New Day het incasseert.

inleg ingevuld

Stap 8: vul in hoeveel geld je periodiek in wil leggen

Bij periodiek inleggen kun je kiezen of dat per jaar of per maand is. Kies ook hierbij of je het zelf over wil maken of wil laten incasseren. Automatische incasso kan vanaf 50 euro. Lagere bedragen kun je zelf overmaken, net zoals eventuele extra inleggen. Je krijgt een persoonlijke IBAN bij Brand New Day waardoor je dit ook als automatische overboeking in internetbankieren van je eigen bank in kunt stellen. Ook dan hoef je niet in te loggen in de omgeving van Brand New Day en leg je automatisch in.

Stap 9: vul je einddatum in

Weet je niet zeker wanneer je het wil laten eindigen? Vul dan een datum in de (verre) toekomst in, je kunt dit later altijd kosteloos wijzigen. De einddatum bij vrij beleggen is vooral relevant om een prognose van het rendement te kunnen berekenen.
Voor de pensioenrekeningen is de einddatum natuurlijk wel bekend én relevant!

Stap 10: bepaal in welke modelportefeuille je wil inleggen

Bij Brand New Day kun je kiezen uit 5 modellen die alle in dezelfde fondsen beleggen, alleen met andere verhoudingen.

Obligaties zijn een defensievere manier van beleggen dan aandelen. Hoe dat zit je lees je hier. Op de lange termijn verwacht je een hoger rendement door te beleggen in aandelen, maar zeker op de korte termijn kunnen de koersschommelingen groot zijn. Daarom hangt er ook een soort geadviseerde minimale ‘looptijd’ aan beleggen in aandelen of obligaties. Voor volledig beleggen in aandelen (offensief) heb je wat langer de tijd nodig om zekerder te kunnen zijn van een goed verwacht rendement.

In de modelportefeuilles kun je kiezen uit 5 modellen;

zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief.

Defensieve portefeuilles bevatten voornamelijk obligaties en offensieve portefeuilles met name of zelfs 100% aandelen.

risicoverdeling dropdown menu

In de vorige stap heb je al een einddatum ingevuld. Op basis daarvan zal Brand New Day al een advies geven voor welke verdeling je het beste kunt gaan. Uiteraard kun je altijd kiezen om met minder risico te beleggen als je daar een beter gevoel bij hebt.

Stap 11: automatische risico-afbouw

Als je begint met beleggen en je horizon is nog lang kun je prima kiezen voor 100% beleggen in aandelen. Naarmate de einddatum dichterbij komt neemt je horizon af. En dus ook de tijd die je hebt om een eventuele koersdip goed te maken.
Hoe dichter je bij je einddoel komt, hoe minder risico er gelopen wordt binnen je portefeuille. Dit is vooral aan te raden als je naar een specifieke einddatum toewerkt zoals voor de studie van je kind of je pensioendatum. Maar ook in andere situaties kan dit heel handig zijn.
Het is dus een keuze om automatische risico-afbouw in te stellen of niet.

Stap 12: eigen fondsverdeling

In plaats van beleggen in de modelportefeuilles kun je ook een eigen fondsverdeling maken. In dat geval kies je minder voor gemak en meer voor eigen inbreng in de keuzes. Dit raad ik alleen aan als je al meer ervaring hebt met beleggen en van jezelf weet dat je voldoende kennis hebt om een passende keuze te maken.

Stap 13: prognosegrafiek

Als je alle bovenstaande stappen doorlopen hebt wordt de prognosegrafiek getoond. Het getoonde eindkapitaal is een verwachting op basis van de opgegeven inleg, de verdeling tussen aandelen en obligaties, de gekozen beleggingsfondsen en eventueel de automatische risico-afbouw.

Als je een pensioenproduct hebt geopend krijg je hier ook de optie om berekeningen te maken met betrekking tot de uitkering. In de vorige berekening zag je een prognoserendement in de opbouw. In deze stap kun je het opgebouwde bedrag om laten rekenen in een bedrag per jaar- afhankelijk van de uitkeringsperiode die je kiest.

Stap 14: gegevens opslaan

Klik op de groene button ‘gegevens opslaan’

Stap 15: verificatiecode

Je ontvangt een verificatiecode via e-mail die je kunt invullen bij de volgende stap

Stap 16: gegevens opslaan

Na ‘gegevens opslaan’ is het account aangemaakt en opent de rekening zich.

Stap 17: identificatie

Zoals ik bij een eerdere stap al schreef moet Brand New Day het een en ander vastleggen om jou als klant te kunnen registreren. Bij deze stap moeten een paar identificatiestappen doorlopen worden.

  • Via iDeal doe je een identificatiestorting van 1 cent.
  • Via MijnBrandNewDay kun je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden. Uiteraard gaat dit 100% veilig via een upload rechtstreeks in MijnBrandNewDay.

Stap 18: open de rekening

Gefeliciteerd! Je beleggingsrekening wordt geopend. Als je gekozen hebt voor automatische incasso wordt het bedrag binnenkort van je rekening afgeschreven.

Je kunt nu relaxen omdat je gekozen hebt voor een manier van beleggen waar je niet meer naar om hoeft te kijken als je dat niet wil!

Als je vragen hebt kun je altijd telefonisch contact opnemen met Brand New Day. Telnr 020-7585310. Of plan een belafspraak met ze in, dan weet je helemaal zeker dat je niet hoeft te wachten!

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) jouw inleg verliezen. Denk goed na wat passend is in jouw situatie.

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking met Brand New Day en bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen.nl een vergoeding ontvangt als jij besluit een rekening te openen via mijn linkjes, uiteraard zonder dat het jou iets (extra) kost.
De inhoud is 100% van Financequeen.nl. Ik zal nooit partijen en producten promoten waar ik niet helemaal achter sta.

Wil je meer Financequeen.nl?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de besloten Facebookgroep van Financequeen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen