Beleggen in goud: dit zijn de voordelen

Als het op beleggen aankomt, zijn er talloze opties beschikbaar. Een van de meest tijdloze en waardevolle investeringen is goud, terwijl je daar misschien niet meteen aan zou denken. Al eeuwenlang wordt goud beschouwd als een veilige haven en een betrouwbare bron van waarde. Vandaag leggen we je uit wat de voordelen zijn van beleggen in goud en waarom het een verstandige keuze kan zijn om te beleggen in goud.

Bescherming tegen inflatie

Een van de belangrijkste voordelen van beleggen in goud is de bescherming tegen inflatie. Inflatie is het stijgen van de prijzen van goederen en diensten in de loop van de tijd. Wanneer de inflatie stijgt, behoudt goud zijn waarde, omdat de vraag naar goud dan toeneemt. Beleggen in goud kan daarom dienen als een effectieve hedge tegen inflatie en kan helpen om de koopkracht van je investeringen te beschermen. Veel grote beleggers hebben daarom een deel van hun vermogen geïnvesteerd in goud, als bescherming.

Ontvang een gram goud gratis met deze tijdelijke actie!

Diversificatie van de portefeuille

Een gespreide portefeuille is essentieel als het gaat om succesvol beleggen. Goud kan een waardevolle toevoeging zijn aan een goed gespreide portefeuille. Goud staat namelijk minder in verbinding met andere activa, zoals aandelen en obligaties, waardoor het kan dienen als een buffer tijdens tijden van economische onzekerheid. Door te beleggen in goud kun je het risico spreiden en mogelijk de volatiliteit van je portefeuille verminderen.

Veilige haven in tijden van crisis

Goud wordt vaak beschouwd als een veilige haven in tijden van economische en geopolitieke onrust. Wanneer er onzekerheid heerst op de markten, hebben beleggers de neiging om hun toevlucht te zoeken in goud vanwege de intrinsieke waarde en het wereldwijde vertrouwen in goud. Tijdens recessie of andere periodes van financiële onzekerheid kan goud dienen als een stabiele investering die je vermogen kan beschermen.

Bescherming tegen valutarisico

Valuta kunnen volatiel zijn en worden beïnvloed door economische en politieke factoren. Door te beleggen in goud kun je jezelf beschermen tegen valutarisico’s. Goud wordt wereldwijd erkend en is niet afhankelijk van een specifieke valuta. Daarom behoudt goud zijn waarde ongeacht de prestaties van een bepaalde valuta. Beleggen in goud kan dus een effectieve manier zijn om je vermogen te beschermen tegen de schommelingen van de valutamarkten.

Mogelijk waardegroei op lange termijn

Naast de bovengenoemde voordelen heeft goud ook de potentie om op lange termijn in waarde te groeien. Hoewel de prijs van goud kan fluctueren, heeft de prijs van goud historisch gezien een stijgende trend laten zien. De vraag naar goud blijft toenemen, vooral in opkomende markten, wat de prijs op lange termijn kan stimuleren. Door te beleggen in goud kun je mogelijk profiteren van deze waardegroei en je vermogen laten groeien.

Risico’s van beleggen in goud

Beleggen in goud biedt dus diverse voordelen, waaronder bescherming tegen inflatie, diversificatie van de portefeuille, veiligheid tijdens crisistijden, bescherming tegen valutarisico en een mogelijke waardegroei op de lange termijn. Maar het is ook belangrijk om te vermelden dat beleggen in goud ook risico’s met zich meebrengt en dat het verstandig is om een goed onderzoek te doen voordat je besluit te investeren. Alle soorten beleggingen kunnen namelijk ook in waarde dalen, dus je kunt ook als je belegt in goud altijd (een deel van) je inleg verliezen.

Beleggen in goud is een tijdloze investering die al eeuwenlang haar waarde heeft behouden. Of je nu een ervaren belegger bent of nog maar net begint en of je nu grote bedragen te besteden hebt of klein wil beginnen, goud kan een waardevolle aanvulling zijn op je beleggingsportefeuille. Door de vele voordelen kan goud dienen als een betrouwbare bron van stabiliteit en waarde in een financiële wereld die constant verandert.

Toffe actie: 1 gram goud gratis!

In samenwerking met GoldRepublic mag Financequeen een gram goud gratis weggeven aan iedere nieuwe klant die minimaal 100 euro in edelmetaal investeert. Omdat een gram goud momenteel ongeveer 56 euro waard is betekent dit dat je 56% rendement kunt behalen! Alle ins & outs van deze actie lees je in deze blog.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Is dit het juiste moment om te starten met beleggen?
Wat is het verschil tussen indexbeleggen en actief beleggen?
Zo werkt beleggen via risicoprofielen
Direct starten: beleggen met kleine bedragen

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen