Besparen op je mobiele telefoon

Een mobiele telefoon is iets waar we niet meer zonder kunnen. Ons hele leven zit in dat ding, of we het nu willen of niet. Maar het is wel een aardige kostenpost iedere maand weer, dus het is fijn als je hierop een beetje kunt besparen. En gelukkig voor ons, zijn er aardig wat manieren om te besparen op je mobiele telefoon. Deze manieren ga ik in deze blog met je delen.

Overstappen van provider

Een van de manieren om te besparen op je mobiele telefoon is overstappen van provider. Als jij een abonnement hebt, kun je het natuurlijk verlengen zodra het contract afloopt. Maar je kunt ook overstappen van aanbieder. Vaak loont dit wel, want als je ergens als nieuwe klant binnenkomt krijg je weer extra kortingen. Op die manier houd je dus weer de eerste paar maanden extra geld in je zak. Bij sommige aanbieders kun je ook kiezen voor een welkomstcadeau, maar hou altijd goed in gedachten: niets is gratis. Vaak zit dit wel weer ergens anders in verwerkt. Ik kies dus altijd voor de korting als ze een keuze bieden. Uiteindelijk heb je meer aan korting dat aan een gratis product.

Stap over naar een sim-only abonnement

Ik heb vorige maand de stap gezet. Ik heb sinds 100 jaar mijn vaste abonnement af laten lopen om een sim-only abonnement af te sluiten. Misschien herken je dit ook wel, maar ik ben wat dit betreft een echte “autist”. Ik zat al sinds mijn allereerste mobiele abonnement bij T-Mobile, dus al zeker de helft van mijn leven! Ik ben zo iemand, als ik goed zit dat zit ik goed. Ik heb geen zin in verandering en gedoe. Maar het kan je dus wel veel opleveren. Op aandringen van mijn man heb ik mijn vertrouwde abonnement de deur uit gedaan en nu heb ik sim-only. Ik was op de dag zelf wel even chagrijnig, want ik moest mijn simkaart verwisselen en mijn telefoon heeft het een aantal uur niet gedaan. Maar ik heb het overleefd en nu ben ik super blij. Ik betaal nu namelijk maar 12 euro in de maand, terwijl dit hiervoor 45 euro was. Wat een verschil hè? En mijn telefoon doet het nog prima, dus ik hoef voorlopig ook nog geen nieuwe te kopen.

Koop een refurbished toestel om te besparen op je mobiele telefoon

En als je dan een sim only abonnement hebt afgesloten en je hebt een nieuwe telefoon nodig, dan kun je ook kiezen voor een refurbished toestel. Een refurbished toestel is een gebruikt toestel dat helemaal is schoongemaakt en gerepareerd waar nodig en vervolgens weer worden verkocht zodat het hergebruikt kan worden. Dit kan zowel met mobiele telefoons, laptops, tablets en andere elektronische producten. Je bespaart hiermee ontzettend veel op de aanschafprijs en tegelijkertijd is het natuurlijk veel beter voor het milieu. We gooien tegenwoordig veel te snel dingen weg. Vroeger werden de dingen eerst gerepareerd, totdat het echt op was. Dit moeten we eigenlijk weer gaan nastreven, op die manier worden er minder grondstoffen verspild.

Download hier gratis de sim-only vergelijker

Deel data met de rest van het gezin

Wist je dat er nog andere manieren zijn om te besparen op je mobiele telefoon? Als je namelijk meerdere mobiele abonnementen hebt per adres, kun je mobiele data met elkaar delen. Dan kun je bijvoorbeeld in een speciale app de MB’s delen met je kinderen. Hoeveel MB’s je kunt delen en andere regels, verschilt per aanbieder. Vooral
KPN staat hier om bekend. Je kunt zelf bepalen hoeveel MB naar de ouders gaat en hoeveel MB naar de kinderen. Op die manier heeft iedereen in het gezin voordelig internet. Lekker idee, toch?

Combineer met andere producten

Soms krijg je korting als je meerdere producten afneemt bij dezelfde aanbieder.
Budget Alles-in-1 doet dit bijvoorbeeld voor energie in combinatie met internet en telefonie. En KPN geeft korting als je internet thuis met een mobiel abonnement combineert.

Disclaimer

In dit artikel worden vrienden- en affiliatelinks gebruikt. Hiervoor ontvangt Financequeen mogelijk een vergoeding. Uiteraard kost jou dit niks extra.

Tiffany

Ik ben Tiffany, moeder van 2 kids en geld is mijn hobby. Teksten schrijven is één van mijn sidehustles en een grote hobby van mij. Op mijn Instagram account Geldkwebbel deel ik van alles over sidehustles en hoe jij een sidehuste creëert die bij jou past.
De andere blogs die Tiffany voor Financequeen schreef vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen