Besparen op online shoppen- zo doe je dat

We shoppen flink online met z’n allen. De voordelen zijn je natuurlijk bekend. En extra leuk: er zijn legio manieren om te besparen op de aankopen die op internet doet. Lees hieronder mijn tips.

Pepper

Als je een duurder product wil hebben, bijvoorbeeld Airpods, loont het de moeite om de aanbiedingen even te monitoren. Via de app Pepper kun je een zoekopdracht invoeren en jouw gewenste prijs. Je ontvangt dan een notificatie als jouw favoriete product ergens zo goedkoop is als jij wil. Ook kun je via Pepper kijken welke aanbiedingen er al geweest zijn en dus inschatten of de huidige aankoopprijs een goede deal is. Dus stel dat de laagste prijs nu €212 is, dan zie je via Pepper dat de beste aanbieding bijvoorbeeld €195 is geweest. Dan kun je, afhankelijk van je eigen geduld en inschatting, instellen dat je een notificatie wil ontvangen als een nieuwe aanbieding lager is dan een X bedrag.

Spydeals

Via Spydeals kun je je abonneren op hun dagelijkse nieuwsbrief. Daar staan de beste aanbiedingen van die dag in. Dan hoef je je niet meer door alle andere nieuwsbrieven te worstelen, maar heb je alles overzichtelijk in één mailtje staan. Wel oppassen dat je je niet teveel laat verleiden door al het mooie goedkope spul dat voorbij komt 😉

Vergelijkingssites

Je kent vast wel het bestaan van vergelijkingssites. Kieskeurig, Vergelijk of Beslist bijvoorbeeld. Kijk ook zeker naar Google Shopping. Dat is niet altijd de meest overzichtelijke vind ik zelf, maar vaak genoeg vind ik daar een betere aanbieding dan bij de andere vergelijkingssites. Door op de unieke productcode (EAN-code) te zoeken krijg je betere zoekresultaten. Ook via Marktplaats kun je aanbiedingen vinden van nieuwe producten die niet getoond worden door de andere sites.

Lees ook: 11 tips voor duurzame cadeaus

Kortingscode

Google even op productnaam + kortingscode en je hengelt zo 10% of €7,50 korting binnen. Ook geven grote organisaties soms extra korting aan hun klanten. Zo heeft ING de ING Puntenwinkel waar je producten met korting koopt. En de ANWB geeft korting aan haar leden op diverse uitstapjes.

Goedkoop cadeaubonnen inkopen

Aan Wissel.nl kunnen mensen cadeaubonnen verkopen die deze site vervolgens doorverkoopt. Uiteraard tegen een lager bedrag. Afhankelijk van de populariteit, geldigheid en het bedrag wordt het kortingspercentage bepaald.
Op bonnen van bol.com wordt bijvoorbeeld standaard 5% korting gegeven. Zo heb ik altijd een een aantal cadeaubonnen tegoed in mijn bol.com account staan, omdat ik daar geregeld koop. Zo krijg ik dus standaard 5% korting op al mijn aankopen daar, bovenop eventuele andere aanbiedingen of kortingen die ze hebben, want dit is gewoon een betaalmiddel.
De beschikbaarheid van cadeaubonnen hangt natuurlijk af van het aanbod. De Bijenkorf , fonQ.nl en Nike komen ook geregeld voorbij. Als een bon van een grote webwinkel niet beschikbaar is, kun je het gerust later nog een keer proberen.
Je kunt ook abonnementen vooruit betalen. iTunes-kaarten staan er vrijwel altijd in. En heel soms Netflix. Als je de code van de cadeaubon toevoegt aan je account stopt dat bedrijf een tijdje met incasseren en ontvang je dus korting op je abonnementsgeld of aankoop van je apps.

Bezorgkosten

Vaak moet je voor minimaal een bepaald bedrag bestellen om voor gratis verzending in aanmerking te komen. Kom je niet aan dat bedrag, dan heb je verschillende opties om toch gratis te laten verzenden. Als het even kan laat ik een product van bol.com in mn winkelmandje zitten tot ik meer wil bestellen. Dan kom ik vanzelf aan het minimumbedrag. Los daarvan is het ook beter voor het milieu natuurlijk om het aantal pakketjes te beperken. Kun je niet wachten met bestellen, bestel er dan een cadeaubon bij als het een winkel waar je vaker shopt. Of vul het aan met goedkope producten. Via deze link vind je een lijst met goedkope aanvullers voor bol.com.

 

Kende je deze tips al? Heb je nog een goede tip die hier niet bij staat? Ik hoor het graag!

 

 

 

 

 

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen