Besparen op tv en internet

Het laag houden van je vaste lasten is zó fijn. Het geeft de vrijheid om (meer) geld te besteden aan zaken die belangrijk voor je zijn. Ook op tv en internet kun je flink besparen. Net als op streamingdiensten zoals Netflix en Videoland en je vaste telefoonlijn. Je kunt besparen door over te stappen met tv en internet, maar ook op andere manieren. Lees hier al mijn bespaartips over tv, internet en bellen. 

Bedenk welke diensten je nodig hebt

Heb je nu heel veel verschillende abonnementen, bijvoorbeeld op allerlei streamingdiensten of aanvullende pakketten voor sportzenders, kijk dan of je wellicht iets kunt schrappen. Als iets ‘maar’ 7 euro per maand kost, maar je gebruikt het nauwelijks, dan is dat toch zonde van die 84 euro die je na een jaar weggegooid hebt.

Besparen op streamingdiensten

Streamingdiensten kun je vrij makkelijk delen. Ze staan het niet allemaal toe, maar Videoland bijvoorbeeld vindt het geen enkel probleem. En bij Disney + krijg je korting door een jaar vooruit te betalen.

Besparen door een goedkoper alternatief te kiezen

Wij hebben zelf geen ‘alles in een-abonnement’ meer voor tv, internet en bellen. Bellen met de vaste lijn gebruikten we sowieso al nooit. En een tv-abonnement vind ik nogal duur.
Helemaal schrappen was voor ons geen optie. Daarom stapten wij al een paar jaar geleden over op NLZiet. Dit is het uitgebreidere broertje van NPO Start. Via de app NLZiet kijk je vrijwel alle Nederlandse zenders, inclusief de commerciële.
NLZiet kost €7,95 per maand en dat combineren wij met internet van
Tele2 van €30. Een stuk goedkoper dan Ziggo en KPN bijvoorbeeld.
En je kunt NLZiet gewoon even uitproberen naast je reguliere tv-abonnement omdat je het abonnement op elk moment weer kunt stoppen. Meestal krijg je de eerste maand sowieso gratis.
Voor NLZiet heb je een smarttv nodig. Als je die niet hebt kun je een chromecast gebruiken om te streamen vanaf je telefoon of tablet.

Besparen door over te stappen met tv en internet

Wil je wel een combinatie-abonnement voor tv en internet aanhouden? Door over te stappen van aanbieder kun je flink besparen. Zoals gezegd hebben wij Tele2 en we hebben zelden problemen met de internetverbinding, ondanks dat dit een van de goedkopere aanbieders is.
Via Google is het lastig om relevante ervaringen van anderen te vinden. Men verwacht dat deze diensten werken en zo niet, dan spuwen ze online hun gal. Daarom geeft dit een vertekend (negatief) beeld.
Beter is het om een vergelijking te maken op Easyswitch. Op basis van je adres krijg je een selectie van leveranciers gepresenteerd. Bij elke aanbieder staat een score. Als je die score aanklikt zie je per onderdeel hoe ze gewaardeerd worden. Internetsnelheid, tv-kwaliteit en klantenservice bijvoorbeeld. Zo kun je je keuze baseren op de punten die jij belangrijk vindt.

Besparen met combinatiekorting

Als je op Easyswitch een selectie gemaakt hebt kun je ook aanvinken bij welke aanbieders je mobiele telefonie en energie afneemt. Soms geeft dat extra korting, soms extra zenders of extra MB’s bij je mobiele abonnement. Kan de moeite waard zijn!

Deze combinaties heb ik voorbij zien komen op basis van mijn postcode:

Ziggo met Vodafone of Hollandse Nieuwe.
Tele 2 internet en Tele 2 mobiel. Maar ook Tele2 in combinatie met T-Mobile.
Budget mobiel, internet en energie. Als je die 3 diensten combineert krijg je behoorlijk korting.
KPN internet en tv met mobiele telefonie. Ook in combinatie met XS4all.

Monteur

Bij Easyswitch kun je aangeven dat je alleen over wil stappen als een monteur het begeleidt. Dan is de kans op problemen helemaal minimaal natuurlijk. In sommige gevallen wordt de montage gratis aangeboden.

Ben je al langer dan een jaar klant bij dezelfde energieleverancier? Lees dan zeker deze blog.

Besparen door korting te vragen

Wil je niet overstappen en toch besparen op tv en internet?  Bel dan je aanbieder op en kies de afdeling opzeggingen. Op die afdeling werken de mensen met het grootste mandaat tot het geven van kortingen. Je legt uit dat je overweegt over te stappen omdat je de kosten te hoog vindt. 10 tegen 1 dat jij een mooie korting binnensleept als je je weer voor een jaar vastlegt.
Bespreek tegelijk ook de inhoud van je pakket. Kunnen er zenders vervallen of vast bellen bijvoorbeeld. Op die manier kun je mogelijk extra voordeel behalen.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de besloten Facebookgroep van Financequeen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen