Besparen op verzorgingsproducten doe je zo

De boodschappen zijn flink duurder geworden, dat is helaas een feit. Met name verzorgingsproducten kunnen een behoorlijk deel van je maandelijkse budget opslokken. Met behulp van onderstaande tips kun je gelukkig flink besparen op verzorgingsproducten.

Koop slim in

Het begint allemaal bij slim inkopen. Voor vrijwel alle verzorgingsproducten geldt: koop deze nóóit voor de volle prijs. Je kunt gemakkelijk aanhouden dat je je verzorgingsproducten alleen koopt als deze 1+1 gratis zijn. Of dit nu geldt voor je shampoo, je favoriete deodorant, scheermesjes of maandverband, als je de volle prijs betaalt betaal je eigenlijk altijd teveel.
Zorg er daarom ook voor dat je dus altijd genoeg op voorraad hebt. Bij Bol.com kun je bijvoorbeeld bulkverpakkingen kopen, die per stuk veel voordeliger zijn dan losse verpakkingen. Ook kun je veel verzorgingsproducten een stuk goedkoper inslaan in Duitsland. Voor wie niet dichtbij de grens woont is ook een online drogist een goede optie.
Verder kun je er bij de aanschaf van verzorgingsproducten nog rekening mee houden dat grotere verpakkingen vaak voordeliger zijn dan kleine verpakkingen. Ook navulverpakkingen zijn per stuk of per liter vaak een stuk voordeliger.

Lees ook eens: Zo kom je aan (bijna) gratis boodschappen

Besparen met behulp van duurzame producten

Naast het slimme inkopen, kun je ook behoorlijk besparen op verzorgingsproducten door over te stappen op herbruikbare producten. Wasbare wattenschijfjes, menstruatieondergoed, een menstruatiecup, al dit soort producten kun je bijna eindeloos gebruiken. Ze zijn wat duurder in aanschaf, maar op de lange termijn zul je hier zeker geld mee besparen. Bovendien zijn herbruikbare producten ook nog eens stukken beter voor het milieu.`

Naast herbruikbare producten zijn ook producten als shampoobars en bodybars een duurzame keuze. Ze gaan namelijk veel langer mee dan hun vloeibare varianten, waardoor ze per wasbeurt vaak goedkoper zijn, zeker als je ze slim inkoopt. En doordat ze langer meegaan, er veel minder verpakkingsmateriaal nodig is en ze compacter zijn en dus in veel grotere aantallen vervoerd kunnen worden, zijn ze ook nog eens veel duurzamer.

Leren doseren

Ook in het gebruik van verzoringsproducten valt vaak nog een hoop te besparen. Vaak gebruiken we namelijk veel te veel van een product. Veel meer dan eigenlijk nodig is. Ook fabrikanten geven vaak onnodig hoge doseringen aan, want dan koop je immers veel meer van hun producten.`

Probeer daarom eens steeds van alles de helft te gebruiken, net zolang tot je merkt dat het echt te weinig wordt. Vind je het lastig dit zelf te doen of zijn je huisgenoten toch wel erg royaal in het gebruik van verzorgingsproducten, dan kunnen flessen met een pompje uitkomst bieden voor vloeibare producten, zoals shampoo en douchegel. Eén keer op het pompje drukken zou ruim voldoende moeten zijn.

Goedkoop luiers inslaan

Als je jonge kinderen hebt die nog luiers dragen, kunnen deze een behoorlijke kostenpost vormen. Ook voor luiers geldt dat je deze nooit voor de volle prijs zou moeten kopen. Om het je wat makkelijker te maken, zijn er diverse websites die de luieraanbiedingen voor je bijhouden. Door deze in de gaten te houden, weet je zeker dat je nooit meer teveel betaalt voor luiers.

Lees ook eens: Wat krijg je gratis op je verjaardag?

Test gratis verzorgingsproducten

Om nog meer te besparen kun je je inschrijven voor diverse testpanels, waar je regelmatig verzorgingsproducten gratis kunt testen. Dit kan bijvoorbeeld via de Reviewclub, waar je als je een product mag testen, het product gratis thuisgestuurd krijgt.
Ook via Roamler kun je regelmatig verzorgingsproducten (en schoonmaakproducten) testen. Hier is het de bedoeling dat je zelf het product online bestelt. Vaak gaat dit om bulkverpakkingen bij Bol.com, om reviews te verzamelen bij deze producten. Na het testen schrijf je dus een uitgebreide review, die aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Na het plaatsen van die review krijg je het geld teruggestort in je account. Dit kun je op elk gewenst moment uit laten betalen.

Let wel op! De review moet aan bepaalde voorwaarden voldoen en binnen een bepaalde termijn geschreven worden. Voldoe je hier niet aan, dan krijg je het geld ook niet terug op je rekening. Roamler houdt zich strikt aan de regels, dus zorg dat je je goed inleest.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Direct starten: beleggen met kleine bedragen
Zo genereer je extra inkomsten (en nog duurzaam ook!)
Verdien jij al geld met de beermoneymethode?
10 tips om te besparen op boodschappen

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen