BUNQ: een Nederlandse spaarrekening met hoge rente

De spaarrentes zitten al een tijdje in de lift. Grote bedragen sparen bij je huisbank is dan ook echt zonde!
Regelmatig bespreek ik banken die een hoge rente bieden en uit de reacties blijkt dat veel mensen huiverig zijn om te sparen in het buitenland. Ondanks de hogere rentes en de bevestiging dat je prima veilig kunt sparen in het buitenland, spaart een deel van de Nederlands toch het liefst in Nederland.
Goede keuze, want het is niet de bedoeling dat je nachtrust lijdt onder je financiële keuzes. Maar ook met sparen in Nederland kun je kiezen voor een hogere spaarrente dan bij je huisbank. Bijvoorbeeld bij BUNQ; tijd voor een uitgebreide toelichting.

Hoeveel rente betaalt BUNQ

Belangrijk om te weten natuurlijk! BUNQ vergoedt 2,46% spaarrente op hun spaarrekening, die overigens Easy Savings genoemd wordt.
Omdat de rente per week uitgekeerd wordt is de uiteindelijk rente hoger, dit komt door samengestelde rente. Verwacht daar geen wonderen van; de jaarlijkse rente komt daarmee in dit geval op 2,49% per jaar. In deze blog ga ik daar uitgebreider op in.

Uit welk land komt BUNQ?

BUNQ is een fintech-bedrijf dat startte met een Europese bankvergunning. Later breidde dit zich uit naar verschillende landen. Zo heeft BUNQ een vergunning van de Nederlandsche Bank en een hoofdkantoor in Amsterdam.
BUNQ is dus een Nederlandse onderneming, staat ook onder toezicht van de AFM en beschikt dus over een vergunning van DNB.
Het grote verschil met andere banken is dat BUNQ volledig online opereert. Het heeft geen kantoren en alles wordt via de app geregeld.

Onder welk depositogarantiestelsel valt BUNQ?

BUNQ is gevestigd in diverse landen en valt daarmee onder verschillende depositogarantiestelsels. De Nederlandse spaarrekening, waar we het hier over hebben, valt onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel.

Waar moet je op letten als je spaart bij BUNQ?

BUNQ is een goede, betrouwbare partij, maar werkt net iets anders dan onze traditionele banken.

  • Je mag maximaal twee opnames per maand doen. Dit lijkt mij geen groot probleem, maar het is wel goed om je dat te realiseren.
  • Je ontvangt rente tot een saldo van 100.000 euro.
  • Je kunt een en/of rekening maken van de spaarrekening, dit doe je via de instellingen in de app.
  • Zoals gezegd werkt de bank online. Daar gaan alle banken steeds meer naartoe, maar het is dus iets anders dan bij de Nederlandse grootbanken.

BUNQ is dus een prima partij om je spaargeld onder te brengen. Zelf kies ik voor een hogere rente in het buitenland. Ik spaar dan ook bij Distingo Bank en Trade Republic.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen