Cashback, wat is dat eigenlijk?

Cashback: je hebt er vast wel eens van gehoord en je ziet het veel voorbijkomen op social media, maar wat is het nu precies? Vandaag leggen we je het haarfijn uit, want cashback is een hele leuke en vooral makkelijke manier om een extra centje bij te verdienen.

Wat is cashback?

Eigenlijk is het heel simpel. Cashback is een manier om geld terug te verdienen wanneer je iets koopt. Stel je koopt kleding, een nieuwe laptop of je boekt een vakantie. Je doet dit online, betaalt meteen en je producten worden thuisgestuurd of de afgenomen dienst wordt bevestigd. Met cashback blijft het hier niet bij, maar krijg je een percentage van het aankoopbedrag terug op je rekening of op je account.

Hoe werkt dat dan precies, cashback?

Er zijn verschillende online cashback-platformen waar je je bij aan kunt melden, zoals Euroclix, Woolsocks en CashbackXL bijvoorbeeld. Het idee is dat wanneer je iets koopt via een speciale link of met een gekoppelde bankrekening, je een percentage van het aankoopbedrag terugkrijgt. Dit kan variëren van 1% tot wel 10% of meer, afhankelijk van de aanbieding en het bedrijf. Soms krijg je op platform A ook een hoger percentage cashback dan op platform B. Shopbuddies geeft bijvoorbeeld de hoogste cashback bij
bol.com. Euroclix biedt naast cashback nog meer manieren om geld te verdienen, in deze blog lees je daar alles over.

Lees ook eens: Geld verdienen door cashback

Wat moet je doen om cashback te ontvangen?

Om te profiteren van cashback, moet je meestal eerst een account aanmaken bij een cashback-website of -app. Deze platforms werken samen met verschillende winkels en geven jou de mogelijkheid om geld terug te verdienen bij je aankopen. Nadat je een account hebt aangemaakt, zoek je gewoon naar de webshop of het bedrijf waar je iets wilt kopen en klik je op hun link op de cashback-website. Dit zorgt ervoor dat je aankoop wordt geregistreerd en je recht hebt op cashback.

Een makkelijke manier om iets extra te verdienen

Het leuke aan cashback, is dat het een vorm van passief geld verdienen is. Je hoeft er maar heel weinig moeite voor te doen namelijk. Zeker bij een app als Woolsocks, waar je je bankrekening kunt koppelen voor automatische cashback (lees wel even de voorwaarden, die worden ook uitgelegd in deze blog). Je doet gewoon je normale winkelroutine en krijgt een deel van je geld automatisch terug als beloning.
Zijn er geen addertjes onder het gras?

Cashback is helemaal echt en er zitten niet echt addertjes onder het gras. Natuurlijk moet je wel rekening houden met een paar dingen. Het geld dat je terugkrijgt met een cashback actie is meestal niet direct beschikbaar, maar wordt op je account gestort zodra de transactie is bevestigd. Hoe lang dit duurt kan variëren van enkele dagen tot enkele maanden, afhankelijk van het bedrijf waar je iets gekocht hebt.

Ook is het belangrijk om goed de voorwaarden van het cashbackprogramma te lezen. Sommige winkels hebben bepaalde uitsluitingen of minimale aankoopbedragen voordat je in aanmerking komt voor cashback. En als je je bankrekening koppelt is het ook fijn als je weet wat de voorwaarden zijn en waar je aan begint.
Dit hoeft overigens geen probleem te zijn, zolang je er geen moeite mee hebt dat een bedrijf bepaalde informatie over je te weten komt. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden voordat je je bij een cashback-platform aansluit of je aankopen doet. Dit soort platforms is overigens niet geïnteresseerd in jouw persoonlijke data, het gaat hen om de grote trends.

Daarnaast kan er natuurlijk altijd iets fout gaan. Hoewel de meeste transacties zonder problemen worden geregistreerd en je je cashback ontvangt, kan het soms voorkomen dat een aankoop niet wordt bijgehouden. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met technische problemen. Gelukkig hebben de meeste cashback-platforms een klantenservice die je kan helpen als je cashback niet wordt toegekend. Vaak moet je dan aan kunnen tonen dat je recht hebt op de cashback, waardoor deze achteraf alsnog toegekend kan worden.

Waarom geven bedrijven hier geld aan uit?

Winkels en andere bedrijven gebruiken cashback als een manier om klanten te trekken en ze te belonen voor hun loyaliteit. Het moedigt mensen aan om bij bepaalde winkels te winkelen, waardoor ze meer omzet genereren. En jij als consument profiteert hiervan door geld terug te verdienen. Win-win dus!

Disclaimer

In deze blog wordt gebruikgemaakt van affiliate- en vriendenlinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt. Jij hebt hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo
Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?
Extra geld via Euroclix; zo werkt het
Zo behaal je het meeste voordeel bij Jumbo
Met deze websites kun je extra geld verdienen

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen