Creditcards kunnen hartstikke handig zijn en tegelijk ondoorzichtig en soms zelfs risicovol zijn. Ik ben fan van de Mastercard van Euroclix omdat je er punten mee kunt sparen die je inwisselt voor geld én omdat de kosten laag zijn. Je leest alles over de creditcard van Euroclix in deze blog.
Wat is Euroclix?
Euroclix is een programma waarmee je op meerdere manieren clix kunt verdienen. Clix kun je inwisselen voor geld. Je kunt de clix volgens een staffel uit laten keren. Hoe meer je clix je hebt, en hoe langer je ze dus laat staan, hoe beter de inwisselkoers.
Je kunt clix verdienen door online enquêtes in te vullen, te shoppen met cashback en door de creditcard van Euroclix te gebruiken. In deze blog leg ik precies uit hoe Euroclix werkt.
Euroclix creditcard
De creditcard van Euroclix is een gewone Mastercard die is aangesloten bij ICS Card services. Er is dus niets anders aan deze creditcard dan aan elke andere creditcard. Dit betekent dat je ook je inkomensgegevens moet insturen en je in BKR vermeld wordt als je betalingsachterstanden hebt. Je krijgt ook alle voordelen die andere Mastercard-houders krijgen zoals standaard korting bij diverse (vakantie)aanbieders en de Mastercard Pricelessdeals.
Clix sparen met Euroclix creditcard
Als je ergens betaalt met je creditcard betaalt de ontvanger van het geld een fee aan de creditcardmaatschappij. Dat is een belangrijk verdienmodel van alle creditcardmaatschappijen. Bij deze creditcard wordt een deel van deze inkomsten teruggegeven aan de creditcardhouder- jij dus!
Je krijgt 2 clix per 10 euro die je besteedt met de creditcard. Dit komt neer op 0,25% van je uitgaven. Ook krijg je 100 clix als je de creditcard aanvraagt.
Elke maand worden er 10.000 clix (ter waarde van 150 euro!) verloot onder alle gebruikers van de Euroclix Mastercard in de maand ervoor.
Kosten van de creditcard
De Euroclix-creditcard is het eerste jaar gratis en kost daarna 15 euro per jaar. Dit is de goedkoopste creditcard die ik tegen ben gekomen. Dus als het sparen van de punten die je niet over de streep trekt, dan zijn de lage kosten wellicht wel een reden voor jou om voor deze creditcard te kiezen.
Een creditcard verstandig gebruiken
Ik lees weleens dat andere finfluencers ontzettend anti creditcards zijn. Ze zouden de bron van veel financiële ellende zijn. Zelf denk ik dat dat wel meevalt. Natuurlijk moet je opletten. Je kunt namelijk geld uitgeven dat je (nog) niet hebt. En daarnaast kun je vaak een betalingsregeling afspreken waardoor je later mag terugbetalen in ruil voor een vet rentepercentage.
Als je er gevoelig voor bent om geld uit te geven dat je niet hebt, laat een creditcard dan aan je voorbij gaan, dan kan het inderdaad voor problemen zorgen. Ik denk echter dat de meeste mensen hier prima mee om kunnen gaan. En dat betekent: weten dat je het geld dat je met je creditcard uitgeeft kunt missen en zorgen dat je elke maand netjes je rekening betaalt. Als je het zo doet is er niks aan de hand.
Extra voordeel door koppelen Airmileskaart
Als je met je Mastercard, wat de Euroclix-kaart is, in het buitenland betaalt ontvang je 1 Airmile per 5 euro die je besteedt. Vergeet niet je Airmileskaart aan je creditcard te koppelen.
Wat doe ik zelf?
Ik heb jarenlang de Mastercard van de Bijenkorf gebruikt. Dat was ook een kaart waar je als gebruiker voordeel kreeg, in dat geval in de vorm van Bijenkorftegoed. Helaas is die creditcard afgeschaft.
Toen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en ontdekte ik de creditcard van Euroclix. Hoewel deze creditcard minder scheutig is met het uitdelen van punten/clix, kun je nog steeds een leuk bedrag bij elkaar krijgen.
Daarnaast zijn de kosten heel erg laag waardoor ik de clix die je kunt sparen als extraatje zie. Ik wil namelijk wel een creditcard hebben voor situaties waar je niet op een andere manier kunt betalen. Bijvoorbeeld bij het huren van een auto en soms in het buitenland.
Als ik grote bedragen uitgeef gebruik ik bewust deze creditcard om extra clix te verdienen. Met een grote verbouwing en bijbehorende verbouwing liepen de uitgaven, en dus het aantal clix, flink op. Ook gebruik ik ‘m voor etentjes, vakanties en andere grote aankopen.
Verzekering
Uitgaven die je met je creditcard doet zijn standaard 180 dagen, wereldwijd verzekerd. Ook als het je eigen schuld is wordt de schade in principe vergoed. Dus als je het kapot laat vallen of verliest. Zoals altijd bij verzekeringen gelden er uitzonderingen, bijvoorbeeld dat fietsen en andere ‘wielen’ uitgesloten zijn.
Ook is er een basic reisverzekering aan de creditcard gekoppeld als je de reis betaalt met je creditcard.
Disclaimer
In deze blog worden vriendenlinks gebruikt. Hier ontvangt Financequeen een kleine vergoeding voor, jij hebt hier geen nadeel van.
Wil je meer Financequeen?
Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.