Deze boeken over geld wil je echt lezen

De laatste tijd heb ik weer zoveel leuke boeken over persoonlijke financiën gelezen. Tijd voor een update! Of het nou gaat over het aflossen van je hypotheek, beleggen of slimmer met je geld omgaan. Er is over elk onderwerp een geweldig en inspirerend boek geschreven. Lees hieronder mijn beste boekentips.

Gek van Geld (Eef van Opdorp)

We kennen Eef allemaal van televisie. Ze was deskundige bij onder andere Uitstel van Executie. Dit boek geeft je heel goed inzicht in je geldtypes, er zijn er acht en we hebben allemaal meerdere geldtypen. Dit boek is bij uitstek geschikt voor mensen die niet zo tevreden zijn over hun manier van omgaan met geld. Omdat ze het moeilijk vinden om de hand op de knip te houden of het juist moeilijk vinden om geld uit te geven. Verwacht geen boek vol praktische bespaartips, maar een heel interessant en prettig geschreven inkijkje in je geldbrein.

Lees ook eens: Deze boeken over persoonlijke financiën wil je echt lezen

Geldgeheim (Hanneke van Onna)

Dit is een mooi vormgegeven boek met harde kaft- het misstaat niet op de koffietafel. Ook dit boek gaat in op de psychologie van geld en hanteert, net als Eef, een aantal geldtypen. Uiteraard heeft Hanneke haar eigen kijk op de psychologie van geld. Hanneke komt uit een lastige financiële situatie en heeft dit omgebogen naar financieel vrij zijn. Het boek is daar in mijn ogen ook op gericht, in de trant van ‘Denk groot en bereik meer.’ Het is minder nuchter dan het boek van Eef, maar kan wellicht net de juiste snaar raken als dat nodig is.

Dit boek is ook als e-book beschikbaar via Storytel. Via deze link kun je Storytel 30 dagen gratis proberen.

FIRE (Charlotte van Brabander)

Dit is een boek voor fanatiekelingen. Misschien ken je de Belgische Charlotte van het Instagram-account Slim Sparen. In dit boek schrijft Charlotte over de psychologie van geld, maar gaat ook uitgebreid in op de mogelijkheden om vermogen op te bouwen. Hoe maak je een plan en hoe werkt crypto bijvoorbeeld. Wil je je goed verdiepen in verschillende manieren van vermogensopbouw, dan is dit boek voor jou!

Maak je geld gelukkig, en jezelf ook (Ken Honda)

Dit boek is vertaald uit het Japans en dat betekent een inkijkje in een andere cultuur. Vind ik persoonlijk heel leuk. Juist omdat sommige dingen zo ver van ons (of van mij?) afstaan kan het grote inzichten geven. Dat betekent niet dat je alles moet toepassen, misschien vind je sommige zaken te extreem. Maar je laten inspireren en wellicht je mening een klein beetje verschuiven kan nooit kwaad.

Dit boek is ook als e-book beschikbaar via Storytel. Via deze link kun je Storytel 30 dagen gratis proberen.

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt. Als je een product aanschaft via zo’n linkje onvangt Financequeen een vergoeding. Uiteraard kost jou dit niks extra.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen