Deze boeken over persoonlijke financiën wil je echt lezen

Er zijn zoveel leuke boeken geschreven over persoonlijke financiën. Of het nou gaat over het aflossen van je hypotheek, beleggen of slimmer met je geld omgaan. Er is over elk onderwerp een geweldig en inspirerend boek geschreven. Lees hieronder mijn beste boekentips.

The happy financial (Marjan Heemskerk)

Prettig geschreven boek waarin heel duidelijk uitgelegd wordt hoe je inzicht in en overzicht van je financiën creëert. Dat zal je helpen financieel verder te komen en de gelegenheid te creeren om vermogen op te bouwen. Hoe je dat doet wordt ook uitgelegd. En tevens staat het boek vol tips voor ondernemers.

CRISIS Wat te doen? (Marieke Henselmans & Erica Verdegaal)

Dit boek beschrijft vele onderwerpen. Overzicht aanbrengen, besparen, genieten van gratis uitstapjes, extra inkomen genereren en aflossen op je hypotheek bijvoorbeeld. 2 dames die hun sporen hebben verdiend in de wereld van persoonlijke financiën.

Op de voorkant staat: Voor millennials, babyboomers, vitalo’s, flexwerkers, zzp’erd & ambtenaren, vrije vogels, groot- en kleinverdieners, cultuur- & vakantieliefhebbers, singles & gezinnen die vinden dat het leven wél leuk moet blijven.

Bij die gedachte kan ik me alleen maar bij aansluiten!

Blondjes beleggen beter (Janneke Willemse)

Journalist en RTL Z-presentatrice Janneke Willemse heeft dit allround boek over beleggen geschreven. Het is een spoedcursus beleggen en alles wordt prettig leesbaar en duidelijk door haar uitgelegd. Overweeg je te gaan beleggen of wil je er meer over weten- dan is dit jouw boek!

Miljonair met een gewone baan (Ids-Jan Postma)

Geweldig boek! Zonder de andere boeken te kort te willen doen is dit waarschijnlijk mijn favoriet. De auteur is ‘stiekem’ miljonair geworden. Door goed met zijn geld om te gaan, geen buitensporige uitgaven te doen en gewoon te blijven werken werd hij miljonair. Heerlijk no nonsens boek dat iedereen zal inspireren om beter met zijn of haar financiën om te gaan. Verwacht geen gouden tips, maar een consistente aanpak die voor iedereen zal werken. Hij laat je zien hoe je rijk kunt worden, ook als je inkomen niet mega is.

Rijke pa, arme pa (Robert T. Kiyosaki)

Dit is een Amerikaanse megabestseller, ook in Nederland wel bekend onder de Engelse titel Rich dad, poor dad. Vele mensen hebben zich door dit boek laten inspireren en ik heb zo vaak gelezen dat het lezen van dit boek de ommezwaai betekende om een financieel beter leven te starten. Het is natuurlijk Amerikaans, daar moet je als nuchtere Hollander wel tegen kunnen  Dit boek bevat niet zozeer inhoudelijke tips, maar zal je motivatie een boost geven. De auteur ontkreacht het fabeltje dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden.

 

Gevonden geld (Annemarie van Gaal)

We kennen Annemarie van Gaal natuurlijk allemaal als financieel expert van het televisieprogramma ‘Dubbeltje op z’n kant’. Je hoort haar bijna praten als je dit boek leest.
Op de achterkant staat het boek omschreven als: ‘Een handige gids boordevol adviezen om je geldzaken beter te regelen en om in financiële vrijheid te kunnen leven. Met een beetje moeite en zonder al te veel in te leveren op comfort, kun je met de tips, handvatten en handige sites uit dit boek vele duizenden euro’s per jaar besparen. Ieder jaar opnieuw.’
Het zou een omschrijving van Financequeen kunnen zijn 😉
Het verhaal op de achterkant liegt niet. In het boek staan 143 tips opgesomd. Variërend van mindset tot praktische bespaartips op je vaste lasten. Maar ook achtergrondinformatie over trouwen en scheiden, overheidsregelingen en de eigen woning en hypotheek. Ook krijg je tips om meer inkomsten te genereren en te besparen op je uitgaven zoals vliegtickets. Last but not least komt de opbouw van vermogen voor je pensioen aan de orde.
Alles is lekker vlot en praktisch beschreven. En ik durfde mezelf de naam ‘Financequeen’ te geven omdat ik denk dat ik vrijwel alles op het gebied van besparen weet, maar toch heeft dit boek me weten te verrassen en inspireren!

De kracht van geld (Claudia Hammond)

Dit is een pittig boek, nogal wetenschappelijke, soms droge, kost. Maar als je je daar doorheen kunt werken doe je heel veel nieuwe inzichten op. Het geeft inzicht in onze psyche. Hoe word je in de verleiding gebracht om spullen te kopen, bijvoorbeeld in een winkel. En hoe komt het dat je, als er vergelijkbare producten aangeboden worden, je altijd de middelste prijs zult kiezen. Dit boek is ook echt een aanrader voor winkeliers of andere ondernemers die mensen willen verleiden hun producten te kopen.

Hypotheekvrij, je huis aflossen in 10 simpele stappen (Gerhard Hormann)

Zoals de titel al aangeeft is Gerhard Hormann een fan van aflossen. Hoewel ik zelf trots lid van ‘team rendement’ ben en minder snel kies voor het aflossen van mijn hypotheek, heeft dit boek mij zeker nieuwe inzichten gegeven.

Hij schrijft op een zeer enthousiasmerende manier over het verlagen van je uitgaven tot het absolute minimum zodat je schuld snel afneemt en bij elke aflossing je vrijheid toeneemt. Je hoeft natuurlijk zijn keuzes niet te kopieeren, maar laat je inspireren om een financieel zorgeloze(re) toekomst op te bouwen.

Hij gaat in op de vraag of je altijd maar meer moet willen, geeft je een goed inzicht op mogelijke risico’s en is een meester in het triggeren van je mindset.

Gerhard Hormann heeft nog veel meer boeken geschreven over oa pensioen, omgaan met de coronacrisis en financieel vrij leven.

 

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen