Deze producten helpen je energie besparen

We moeten allemaal ons energieverbruik verminderen. Niet alleen omdat de prijzen gigantisch gestegen zijn, maar ook om duurzame en geopolitieke redenen. Dus help ik je graag met tips om je energieverbruik te verminderen. In dit geval producten die helpen jouw energieverbruik te verlagen.

Douchetimer

Met douchen verbruik je gas en als je er lang onder staat loopt dat enorm op. Voor veel mensen is het vreselijk om in te leveren op het dagelijkse ontspanningsmoment. Een douchetimer helpt je herinneren aan je goede voornemens. Het helpt overigens als je er iets leuks tegenover zet voor jezelf. Als we besparen door korter te douchen gaan we iets leuks doen.

Lees ook eens: Met deze simpele tips bespaar je op je energierekening

Tochtstopper

Er komt veel kou onder deuren door. Deze tochtstopper werkt perfect om de trek in huis tegen te gaan. Besparing op verwarmingskosten gegarandeerd!

Isolatiefolie

Heb je enkel glas en zit het er niet in dit te laten vervangen door dubbel of triple glas? Check dan deze isolatiefolie. Deze folie kun je aanbrengen op enkel en dubbel glas, maar is niet geschikt voor HR++ glas. Als je wel wil verduurzamen, maar daar niet de financiele middelen voor hebt, overweeg dan een energiebespaarlening.

Lees ook eens: Zo verlaag je je energieverbruik tijdens het koken

Radiatorventilatoren

Voor zover ik weet is niet onomstotelijk aangetoond dat radiatorventilatoren de ruimte helpen te verwarmen. Wat wel gebeurt is dat het behaaglijker aanvoelt. Als je daarmee de temperatuur kunt verlagen helpt het dus wel degelijk.

Energiemeter

Met dit apparaatje meet je hoeveel elektriciteit een specifiek apparaat bij jou in huis verbruikt. Perfect om sluipverbruik te detecteren en om je inzicht te geven in het verbruik van bepaalde apparaten. Hierdoor besluit je wellicht om sommige apparaten te verwijderen, de stekker uit het stopcontact te halen of minder vaak te gebruiken.

Perlator

Een ander woord voor perlator is een waterbespaarder. Het is een heel goedkoop verloopstukje dat je in je kraan stopt. Zo bespaar je water. Alleen op het waterverbruik verdien je de aanschafprijs vaak al binnen een jaar terug. Plaats je de perlator op een kraan waar je vaak warm water tapt, dan bespaar je ook op gas. Enne.. als je een emmer vol wil tappen met warm water duurt het dus langer en bespaar je niks. Dit is vooral bedoeld voor alle keren dat je iets afspoelt of je handen wast met warm water.

CO2-meter

Om je huis efficiënt te verwarmen is het belangrijk dat je voldoende ventileert. Schone lucht verwarmt namelijk veel makkelijk. Om te meten of de lucht bij jou in huis schoon genoeg is gebruik je een CO2-meter. Niet alleen goed om energie te besparen, maar ook voor je gezondheid.

P1-meter

Een P1-meter geeft je energieverbruik realtime weer. Zo zie je je verbruik stijgen als je doucht, stofzuigt of de wasmachine aanzet. En je ziet je verbruik dalen als je ergens een stekker uittrekt. Ook zie je wat jouw standaardverbruik is, zonder dat je extra apparaten aanzet. Een perfecte manier om te zien waar je jouw verbruik kunt verlagen!

Alle kleine beetjes helpen, zeker als je ze vaak herhaalt!

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen