Deze spaarrekeningen geven meer dan 3% rente

Sparen levert eindelijk weer een beetje rente op. 3% is een heel realistische spaarrente op dit moment. Tijd voor een overzicht van vrij opneembare spaarrekeningen die minimaal 3% spaarrente opleveren!

Trade Republic

Trade Republic is eigenlijk een beleggingspartij. Op het cashdeel van je rekening, waar beleggers vaak geld parkeren om snel te kunnen handelen, ontvang je 3,75% rente. En daarmee is het meteen een heel goede spaarrekening!
Ik spaar hier zelf en het viel me op hoe makkelijk het is om een rekening te openen. Dat had ik anders verwacht omdat je er ook mee kunt beleggen. Ook word ik totaal niet gespamd met berichten over beleggen en is de app overzichtelijk.
Nog veel belangrijker; spaargeld dat je bij Trade Republic stalt wordt bij grote banken, die onder het Europees Depositogarantiestelsel vallen, ondergebracht. Ook ziet de Belastingdienst dit geld als spaargeld in box 3.
In deze blog lees je over sparen bij Trade Republic.

Open een rekening bij Trade Republic

Santander

Santander is een Spaanse bank en één van de grootste in Europa. Hoewel ze in Nederland vrij klein zijn, staan ze een stuk hoger op de Europese lijst dan onze grootste bank ING. Een stevige partij dus. Santander begeeft zich sinds kort op de Nederlandse spaarmarkt en biedt een mooie rente: 3,6%.
Santander is een Spaanse bank en daarmee valt deze spaarrekening onder het Spaanse depositogarantiestelsel.
Deze rekening wordt uitgegeven door een Belgisch bijkantoor van Santander. Normaliter heb je in België te maken met bronbelasting. Als Nederlandse rekeninghouder vul je bij het openen van een rekening een formulier in om hier vrijstelling voor te krijgen.

Open een rekening bij Santander

Distingo Bank via Raisin

Bij deze partij spaar ik al een tijd. Distingo Bank is een Franse bank die 3,26% rente betaalt. Je spaargeld wordt beschermd door het Franse depositogarantiestelsel.
In Frankrijk wordt geen bronbelasting geheven en Frankrijk is een kredietwaardig land met een AA-rating. Meer over sparen via Raisin lees je hier.

Via Raisin kun je overigens ook spaarrekeningen bij andere banken openen. Voor de vrij opneembare spaarrekeningen is Distingo de interessantste partij die ook nog eens de hoogste rente biedt. Als je kiest voor een deposito kun je nog een iets hogere rente krijgen.

Open een rekening via Raisin

Bigbank

Bigbank is een bank uit Estland en biedt momenteel 3,3% spaarrente. Deze bank heeft niet mijn voorkeur omdat andere banken een hogere rente bieden. Als je spaargeld wil spreiden kan Bigbank wel een partij zijn om te overwegen.

Open een rekening bij Bigbank

Lloyds Bank

Lloyds Bank biedt momenteel 3% spaarrente en valt onder het Duitse depositogarantiestelsel. Wat voor Bigbank geldt, geldt ook voor Lloyds; een partij om te overwegen als je spaargeld wil spreiden.

Open een rekening bij Lloyds Bank

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen