Deze spullen heb je nodig als je je huis verhuurt via Airbnb

Als je (een deel van) je huis wil verhuren via Airbnb kun je vaak extra spullen gebruiken. Soms koop je het nieuw, soms tweedehands en vaak kun je het ook van iemand lenen of krijgen. In deze blog een opsomming van spullen die je wellicht nodig hebt om je huis via Airbnb te verhuren.

Sleutelkluisje

Een sleutelkluisje is handig voor vrijwel iedereen die zijn woning via Airbnb verhuurt. Realiseer je dat gasten zelden arriveren op het afgesproken tijdstip. Ze stonden in de file, de vlucht was vertraagd, ze zijn verdwaald, zijn later van huis vertrokken of langer gestopt dan gepland.
Dus ook als je buurvrouw de gasten wel binnen wil laten of jij zelf in de buurt bent; je kunt lastig de deur uit voor een boodschap. Een sleutelkluisje ondervangt dit probleem. En wat blijkt; in het dagelijks leven met twee kinderen bijkt het ook verdomd handig 🙂 Hieronder vind je het kluisje dat wij hebben.

Meer slaapplaatsen creëren

Vaak is het interessant om extra slaapplaatsen te creëren. Hoe meer slaapplaatsen, hoe meer inkomsten. Er zijn meerdere oplossingen om meer gasten welkom te kunnen heten.

Permanente extra bedden

Maak van de kinderbedden of logeerbedden extra slaapplaatsen door hier een stapelbed te plaatsen, een onderschuifbed of een stapelbaar bed. Met deze bedden heb je meteen een opbergplek voor de extra matrassen zodat die geen extra ruimte innemen. En het is ideaal met logeerpartijtjes; het bed is al klaar!

Tijdelijke extra slaapplaatsen

Wil of kun je geen permanente extra slaapplaatsen maken, dan is er ook tijdelijk voldoende mogelijk. Gasten verwachten niet altijd een bed. Als je maar communiceert en geen onhaalbare verwachtingen schept is er niks aan de hand.

Ik heb vaak gasten gehad die op matrassen op de grond sliepen- dat vond niemand een probleem. Ook kun je denken aan een vouwmatras of vouwbed.

Lees ook: Met het Airbnb startpakket verhuur jij ook snel je huis

Bedbeschermers

‘Ik wil niet dat iemand in mijn bed slaapt!’
Voor sommigen is dit een no go- een onbekende die in jouw bed slaapt. Veel mensen, waaronder ik, kunnen hier prima mee leven, maar wat voorzorgsmaatregelen zijn prettig.

De beste oplossing is om een extra dekmatras op je bed te leggen. Dat verwijder je als je thuis bent en dan is jouw matras nog helemaal van jou. Het grote nadeel hieraan is dat een dekmatras vrij veel opslagruimte inneemt in de periode dat je thuis bent.

Het alternatief, waar ik voor ben gegaan, is een matrasbeschermer. Een soort hoes die ook vaak gebruikt wordt bij bedplassende kinderen.

Extra beddengoed en handdoeken

Het is gebruikelijk om beddengoed en handdoeken beschikbaar te stellen aan je gasten. Je kunt er uiteraard voor kiezen om je eigen beddengoed en handdoeken te gebruiken. Wil je dit niet, dan moet je op spullenjacht. Hoeveel je nodig hebt hangt natuurlijk af van het aantal bedden in jouw woning. Maar ook van de frequentie van wassen is belangrijk. Omdat er bij mij niet tussendoor gewassen wordt heb ik drie volledige sets beddengoed en handdoeken voor zes personen.

Handdoeken

Ik kreeg handdoeken van mijn moeder die overstapte op een andere kleur en vulde aan met nieuwe handdoeken van de Action.

Beddengoed

Hoeslakens en overtreksets kreeg ik van mensen die uitgekeken waren op het motief. Ook plaatste ik een oproepje in de lokale Facebookgroep en zo haalde ik ook tweedehands beddengoed in huis. Ik kocht ook nieuw eenpersoons beddengoed voor 5 euro per set bij Ikea.

Dekbedden

Via Marktplaats kocht ik ook wat extra dekbedden. We gebruiken onze eigen dekbedden voor onze gasten, maar hadden meer nodig vanwege extra gecreëerde slaapplaatsen.

Kussens

Ik had zelf al voldoende kussens in huis, maar die vindt je natuurlijk op dezelfde manieren als hierboven beschreven. Wel kocht ik beschermhoezen voor mijn kussens, vergelijkbaar met de matrasbeschermers.

Andere winkels voor goedkoop nieuw beddengoed zijn Leen Bakker, HEMA
Zeeman en bol.com. Je moet een beetje geluk hebben met een goede aanbieding, dus kijk even rond.
Van veel grote webshops kun je cadeaubonnen met korting kopen via Wissel.nl

Opbergen beddengoed

Als je veel extra beddengoed en handdoeken in huis haalt neemt dat vrij veel opbergruimte in beslag. Ik loste dat op met vacuümzakken. Spullen in de zak, stofzuiger op de speciale opening en binnen no time heeft het nog maar een fractie van het volume.

Hoes informatiemap

In het Airbnb-startpakket vind je een template in Word voor een informatiemap. In die map kun je alle relevante informatie kwijt over jouw huis en omgeving. Fijn voor de gast en het scheelt jou vragen beantwoorden over wifi, huisarts, openbaar vervoer etc.
Ik heb het Word-bestand uitgeprint en in deze map gestopt. Achterin stopte ik menukaarten (folders) van afhaalrestaurants in de buurt.

Reisgids

Je hoeft natuurlijk geen reisgids beschikbaar te stellen, zie het als een optionele leuke extra. Afhankelijk van je regio kun je kiezen voor een Engelstalige reisgids over Nederland of een boek met fietsroutes bijvoorbeeld.

Wil je meer lezen over de kansen en mogelijkheden om je huis via Airbnb te verhuren kijk dan hier.

Disclaimer

Deze blog bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen een vergoeding ontvangt als je een product via mijn linkje aanschaft. Uiteraard kost dit jou niets extra.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen