Deze toffe boeken over persoonlijke financiën luister je bij Storytel

Er zijn veel toffe boeken over persoonlijke financiën. Het nadeel is alleen dat lezen best wat tijd kost. Daarom luister ik nu meer boeken dan ik er lees. Luisterboeken zijn een heerlijke afleiding tijdens het opvouwen van de was of vermaak tijdens een wandeling. Tijd voor mijn favoriete personal finance boeken bij Storytel!

Miljonair met een gewone baan

Dit boek is al een aantal jaar oud, maar blijft mijn persoonlijke favoriet! No nonsense, lekker Nederlands (in tegenstelling tot de ‘Amerikaanse toon’ die ik soms wat extreem vind) en misschien wel het belangrijkste; de tips in inspiratie zijn voor iedereen toepasbaar. Ga dit boek lezen of luisteren!

Ons geld is stuk

Dit boek is gericht op het financiële systeem en de rol van crypto daarin. Heel interessant voor mensen die zich willen verdiepen in het economische systeem. De auteurs denken dat bitcoin de oplossing is en of je het met hen eens bent of niet; het verbreedt je kijk op het financiële systeem en dat is altijd nuttig als je het mij vraagt.

Ga hosselen

Dit boek is ook al een oudje, hoewel in 2021 geactualiseerd. De nieuwe versie heb ik niet gelezen of geluisterd, maar de oude vond ik een feest van inspiratie. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze auteur weet een manier om geld te verdienen door middel van een sidehustle. In het Nederlands hosselen genaamd 🙂

De psychologie van geld

Alleen kennis van geld of persoonlijke financiën is niet voldoende om een beter financieel leven te krijgen. Het gaat vervolgens om gedrag en dan is het helaas nog niet zo simpel. Dit boek gaat in op de psychologie daarachter. Uitgegeven door Kosmos dus lekker laagdrempelig en zeker geen taaie kost!

Maak je geld gelukkig (en jezelf ook)

Dit boek is iets spiritueler ingestoken. Het geeft je inzichten uit de Aziatische cultuur. Hoewel ik zelf niet denk dat je dat 1 op 1 over zal (moeten willen) nemen, het geeft je absoluut een bredere kijk op persoonlijke financiën en kan je zeker helpen om een betere financiële situatie te krijgen.

Lees ook eens: Besparen op je mobiele telefoon

Haal alles uit je geld

Dit boek is geschreven door Minke alias Gierige Gerda. Zij is dé boodschappenexpert en dit boek staat dan ook vol met tips om op de kleintjes te letten. Ik weet zeker dat je niet alle mogelijkheden kende die Minke in dit boek opsomt.
Het gaat overigens niet alleen over boodschappen, maar bevat ook heel veel andere bespaartips. Helaas heeft Minke het boek niet zelf ingesproken, want de stem van de persoon die dat wel heeft gedaan vond ik wat minder prettig. Gelukkig kun je via Storytel ook heel veel boeken digitaal lezen en Haal alles uit je geld is daar één van.

Blondjes beleggen beter

Janneke Willemse, de auteur van dit boek is een bekend gezicht onder andere van RTL Z. Dit boek leert jou alles over beleggen, ook hoe je bijvoorbeeld analyses maakt om zelf bedrijven te selecteren om in te investeren. Hoewel ik het zelf bij indexbeleggen houd is dit boek een absolute aanrader voor iedereen die wil starten met beleggen en daar meer over wil leren. Het is nuchter en praktisch. Betrouwbaar zou ik ook willen zeggen; er worden geen onrealistische gouden bergen beloofd.
Ik geef trouwens zelf ook Masterclasses om te leren starten met beleggen.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen