Dit is de goedkoopste zorgverzekering voor 2024

Zorgverzekeringen zijn natuurlijk behoorlijk prijzig. Des te interessanter om te weten wat de goedkoopste zorgverzekering is voor 2024!

Vrijwillig eigen risico

In 2024 blijft het verplichte eigen risico 385 euro. Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen tot maximaal 885 euro. Dit eigen risico kun je met stapjes van 100 euro verhogen, in totaal zijn er dus zes bedragen waar je uit kunt kiezen.

Lees ook eens: Besparen op je zorgverzekering door een hoger eigen risico

385 euro eigen risico

Bij het laagste eigen risico is FBTO de goedkoopste zorgverzekeraar. Je betaalt dan 131,95 euro premie per maand. Hoewel je niet bij alle zorgverleners terecht kunt, heeft FBTO een heel behoorlijke dekking. Ook scoren ze goed op duurzaamheid en kwaliteit van hun dienstverlening.

FBTO valt onder de ‘naturapolis’, terwijl VinkVink onder de uitgebreidere ‘combinatiepolis’ valt en maar één euro per maand duurder is.


485 t/m 785 euro eigen risico

In het vorige kopje noemde ik ‘m al; VinkVink. Deze zorgverzekeraar, onderdeel van Menzis, is de goedkoopste bij een eigen risico van 485 euro. De maandelijkse premie is dan 130,90 euro.
Goed om te weten: VinkVink heeft op het moment van schrijven nog niet alle contracten rond, maar streeft ernaar om 100% van de ziekenhuizen te contracteren.

Voor een eigen risico van 585 euro is de zorgpremie 128,90 euro per maand.
Bij een eigen risico van 685 euro is dit 126,90 euro.
En bij een eigen risico van 785 euro is dit 124,90 euro.

885 euro eigen risico

Aevitae is de goedkoopste verzekeraar bij dit eigen risico. De maandelijkse premie bedraagt dan 119,45 euro. De keuze uit ziekenhuizen is dan echter beperkt. Zorg en Zekerheid heeft een zeer ruimte ziekenhuiskeuze met een premie van 122,65 euro per maand.

Let op voor welk eigen risico je kiest

Je kunt flink besparen op je zorgpremie als je voor een hoger eigen risico kiest. Het is belangrijk dat je vooraf de kans inschat dat je veel zorgkosten maakt. En je moet de mogelijk hogere kosten kunnen dragen, zorg dus voor voldoende geld achter de hand. Je kunt bijvoorbeeld elke maand een bedrag opzij zetten op een spaarrekening.

Lees ook eens: Bespaar honderden euro’s op je zorgverzekering met deze tips

Hoeveel kun je besparen met een hoger eigen risico?

Bij VinkVink is het verschil tussen de hoogste en laagste premie iets meer dan tien euro per maand, dus 120 euro per jaar. Terwijl je risico met 500 euro per jaar toeneemt. Dit betekent dat je meer dan vier jaar niet boven het standaard eigen risico uit moet komen om geld te besparen.
Als je de goedkoopste verzekering bij 385 euro eigen risico (FBTO, 131,95 euro) vergelijkt met de goedkoopste verzekering bij 885 euro (Aevitae, 119,45 euro) scheelt dit 12,50 euro per maand. Dat is 150 euro per jaar. En bij Aevitae heb je flink minder vrije artsenkeuze.

Toch zijn er situaties waarbij je wel 240 euro per jaar kunt besparen. Dat geldt voor specifieke verzekeraars waar 240 euro premieverschil zit tussen het hoogste en laagste eigen risico. Als die verzekeraar bij jou past, bijvoorbeeld vanwege een geschikte aanvullende verzekering, is het zeker het overwegen waard om het eigen risico te verhogen!

Gebruik een vergelijkingssite

Als je alleen op zoek bent naar de goedkoopste verzekeraar kun je prima met de informatie uit deze blog aan de slag. Spelen er meer zaken mee, bijvoorbeeld omdat je een specifieke vergoeding voor een aandoening zoekt; gebruik dan een vergelijkingssite om de beste zorgverzekering voor jouw situatie te selecteren.

Gratis e-book over zorgverzekeringen

Ik schreef een gratis e-book over zorgverzekeringen die je helpt om de juiste zorgverzekering voor jouw situatie te selecteren. Het staat bomvol interessante informatie en is verdeeld in heldere kopjes. Je kunt daardoor snel scannen welke informatie relevant voor jou is en welke niet.
Vraag het gratis e-book snel aan!

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen