Dit is het moment om je gebruikte spullen te verkopen!

Oktober en november zijn maanden die niet alleen bekend staan om vallende bladeren en koudere temperaturen, maar ook als de perfecte tijd om je spullen te verkopen. Waarom, vraag je je misschien af? Nou, het antwoord is simpel: mensen beginnen rond deze tijd driftig te zoeken naar cadeaus voor de feestdagen, dus hier kun jij van profiteren. Hier zijn een paar slimme manieren om in deze periode je spullen te verkopen en tegelijkertijd wat extra ruimte in je huis te creëren.

Rebuy: Geef je oude telefoon een nieuw leven

Een van de eerste dingen die vaak vergeten worden bij een opruimbeurt zijn oude telefoons. Die verouderde smartphone die ergens in een la ligt, kan nog steeds van waarde zijn. Rebuy is een geweldige plek om je oude telefoon te verkopen. Het is heel eenvoudig: je geeft de staat van je telefoon aan en vervolgens geven ze je daar een prijs voor.

Dit is een milieuvriendelijke manier om van elektronisch afval af te komen, terwijl je ook nog wat extra geld verdient. Het recyclen van je oude telefoon is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door oude elektronica opnieuw te gebruiken of materialen te hergebruiken, verminder je de vraag naar nieuwe productie en naar grondstoffen.

Marktplaats: dé plek voor gebruikte spullen

Marktplaats is een bekende en betrouwbare plek om vrijwel alles te verkopen, van meubels tot elektronica. Het is een soort digitale rommelmarkt waar mensen komen om koopjes te jagen. Zorg ervoor dat je duidelijke foto’s plaatst en een eerlijke beschrijving geeft van de staat van het item. De sleutel tot succes op Marktplaats is transparantie en redelijke prijzen.

Een handige tip is om tijdens het opzetten van je advertentie specifieke details te geven over de reden van verkoop. Mensen voelen zich vaak meer op hun gemak om van een verkoper te kopen als ze begrijpen waarom het item wordt verkocht. Het kan ook geen kwaad om te onderhandelen, dus wees voorbereid op wat biedingen en pas je vraagprijs hier eventueel op aan.

De leukste kinderboeken

Vinted: het beste platform voor tweedehands (kinder)kleding en speelgoed

Voor diegenen die vooral gericht zijn op het verkopen van tweedehands kleding en speelgoed, is Vinted het ideale platform. Het is gemakkelijk te gebruiken en is gefocust op mode, maar ook voor speelgoed is het een heel goed medium. Op Vinted zijn namelijk veel ouders actief die kleding en andere spullen voor hun kinderen zoeken. Speelgoed hoort daar natuurlijk ook bij en zeker in deze tijd van het jaar loopt dat op Vinted als een trein.

Of je nu kledingstukken van jezelf, je kinderen, of gebruikte accessoires hebt, Vinted is de plek om ze een nieuw thuis te geven. Een mooie bijkomstigheid van Vinted is dat de app ook in andere Europese landen heel populair is, in tegenstelling tot Marktplaats. Dit vergroot het publiek en dus je verkoopkansen aanzienlijk.

Lokaal verkopen met behulp van Facebook

Lokale Facebookgroepen zijn een verborgen schat als het gaat om het verkopen van spullen. Of het nu gaat om een groep voor jouw buurt of een specifieke categorie, deze groepen brengen mensen samen die op zoek zijn naar bepaalde koopjes. Je kunt snel en gemakkelijk communiceren met potentiële kopers en items snel verkopen, zonder het gedoe van verzending.

Voor meer specifieke items zijn er ook landelijke en Europese Facebookgroepen. Ideaal voor collectorsitems die je anders niet zomaar kwijtraakt.

Boekenbalie: geef gelezen boeken een tweede leven

Voor boekenliefhebbers die hun gelezen boeken willen opruimen, is de app van Boekenbalie een uitkomst. Scan eenvoudig de ISBN-codes van je boeken in, krijg direct een prijsvoorstel en verstuur ze. Het mooie van deze app is dat het je heel weinig moeite kost je boeken te verkopen.

Op Marktplaats kun je soms maanden met dezelfde boeken lopen te zeulen, iets waar niemand zin in heeft. Bij Boekenbalie hoef je heel weinig moeite te doen en kun je sneller verkopen. De prijzen er wel naar, want Boekenbalie verkoopt jouw boeken weer door en moet er natuurlijk ook nog iets aan kunnen verdienen, maar dit weegt niet op tegen het gemak van de app.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Creëer extra inkomsten met deze apps
Zo genereer je extra inkomsten (en nog duurzaam ook!)
Direct starten: beleggen met kleine bedragen
Wat is Woolsocks en hoe kun je er geld mee verdienen?

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen