Dit verdien ik per maand met mijn sidehustles

Het hebben van een of meerdere sidehustles is helemaal hip. Maar het kan best lastig zijn om te bedenken wat je naast je baan zou kunnen doen en hoeveel je hiermee zou kunnen en willen verdienen. Daarom geef ik je vandaag een inkijkje in mijn sidehustles en wat ik daar gemiddeld per maand mee verdien.

Welke sidehustles heb ik allemaal?

Zelf heb ik verschillende sidehustles. Zo schrijf ik onder andere deze gastblogs voor Financequeen, en dat doe ik ook voor een aantal andere bloggers/influencers. Naast de gastblogs werk ik ook als tekstschrijver, recenseer ik streaming series, werk ik als mysteryshopper, doe ik mee aan marktonderzoeken en test ik zo veel mogelijk producten gratis.

Als je dit allemaal bij elkaar optelt, tikt het elke maand behoorlijk aan. Mijn doel is namelijk om naast mijn baan (ik werk de ene week 32 uur en de andere week 36 uur) minimaal  1.000 euro per maand bij te verdienen. Aangezien ik recentelijk wat nieuwe afspraken heb kunnen maken, wil ik ernaar streven richting de 1.500 euro per maand te gaan. Om je een goed beeld te geven, zal ik dit bedrag per sidehustle opsplitsen vandaag.

Marktonderzoeken en enquêtes

Ik moet toegeven, hier verdien ik niet het meeste mee, maar alle beetjes helpen en het invullen van online enquêtes is iets waar iedereen meteen mee kan beginnen. Ik verdien er enkele tientjes per maand mee. Ik vul vragenlijsten in, scan wekelijks mijn boodschappen voor GFK en voer af en toe opdrachten uit voor Roamler en Smartspotter als ik in een winkel ben. Dit laatste valt ook een beetje onder mysteryshoppen en als je er wat meer tijd in steekt, kun je hier een serieus zakcentje mee verdienen.

Bijverdienen met mysteryshoppen

Mysteryshoppen was een van mijn eerste sidehustles. Ik doe het inmiddels al bijna 15 jaar met heel veel plezier. In het begin was het wat onwennig, maar naarmate je het vaker doet, went het om een bepaald scenario te moeten volgen en tijdens je bezoek op bepaalde dingen te moeten letten, zoals het onthouden van namen van medewerkers en hoelang je moest wachten tot je geholpen werd.

Ik verdien zo’n 100 tot 200 euro per maand door zelf mysteryshopopdrachten uit te voeren. Sinds corona zijn er meer online opdrachten bijgekomen, die je gewoon vanuit huis kunt doen. Heel fijn, want het bespaart je de reiskosten. Daarnaast ben ik door twee bedrijven voor wie ik als mysteryshopper werk, gevraagd om ook rapporten mee na te kijken voordat ze naar de opdrachtgever gaan. Ik check ze op spelfouten en kijk of de mysteryshopper de opdracht op de juiste manier heeft uitgevoerd. Hier verdien ik ook nog zo’n 100 tot 200 euro per maand mee.

Het schrijven van gastblogs

In het schrijven van gastblogs, zoals de blog die je nu leest, ben ik een beetje ingerold. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, want ik schrijf graag. Als jong meisje schreef ik al graag verhalen en maakte ik graag samenvattingen. Dit gaat me dus heel gemakkelijk af. Ik doe het inmiddels voor een aantal verschillende websites en ik verdien er nu ongeveer 100 tot 200 euro per maand mee.

Werken als tekstschrijver

Naast de gastblogs, schrijf ik ook voor twee marketingbureaus. Dit kunnen allerlei soorten teksten zijn. Landingspagina’s, productpagina’s, blogs, noem het maar op. De onderwerpen lopen heel erg uiteen, van beauty tot interieur en van hondenvoer tot elektrische fietsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik schrijf er teksten over. Ik doe dit op freelance basis voor mijn eigen bedrijf, Buro Ricco. Maandelijks verdien ik hier inmiddels zo’n 800 euro mee en dit groeit nu langzaam.

Het recenseren van streaming series

En last but not least: ik recenseer streaming series. Netflix, Disney Plus, Prime, HBO, noem het maar op, ik kijk echt alles. Gelukkig bepaal ik wel zelf voor welke serie ik me inschrijf. Ik houd bijvoorbeeld helemaal niet van sciencefiction en horror, dus dat doe ik gewoon niet. We werken met een behoorlijke club en ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren. Per maand verdien ik hier ongeveer 200 euro mee.

Ik krijg vaak de vraag hoe ik aan deze sidehustle kom, maar ik heb er gewoon voor moeten solliciteren kan ik je vertellen, en de lat ligt behoorlijk hoog. Het klinkt natuurlijk perfect, geld verdienen door met een zak chips Netflix te kijken (en eerlijk is eerlijk, het is een supertoffe sidehustle), maar het schrijven van een recensie is wel een taak die serieus genomen moet worden en waar tijd in gaat zitten.

Lijkt dit je iets? Google dan eens op Serietotaal en Filmtotaal. De sollicitatie is een serieus traject, dus begin hier alleen aan als je hier zelf ook serieus mee aan de slag wil.

Moet je ingeschreven staan bij de KvK om een sidehustle te hebben?

Ik krijg vaak de vraag of je voor dit soort sidehustles een inschrijving nodig hebt bij de Kamer van Koophandel. Ik heb die wel, omdat ik het praktischer vind, nog wil groeien en het voor sommige opdrachtgevers handig kan zijn, maar het is zeker niet per se nodig. Je kunt altijd iets bijverdienen, maar je moet dat natuurlijk wel netjes opgeven aan de Belastingdienst. Als je geen eigen bedrijf hebt, kan dat gewoon onder ‘inkomsten uit overig werk’, bij het invullen van je belastingaangifte.

Ik verdien dus elke maand een aardig centje bij. Daar gaat natuurlijk wel wat tijd in zitten, maar dat is een keuze die ik bewust maak. Ik zie het namelijk zo: ik heb liever een hobby die geld oplevert dan een hobby die geld kost en schrijven doe ik nu eenmaal graag.

Ik hoop je hiermee vandaag weer wat wijzer gemaakt te hebben en te inspireren om zelf ook een sidehustle te starten. Begin met iets makkelijks, zoals het invullen van enquêtes, of doe iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En onthoud: niet alles hoeft een succes te worden. Van proberen kun je leren! Zo begon ik ooit eens een webshop met zelfgemaakte speenkoorden enzo. Ik heb er wel wat mee verdiend, maar niet veel en het was gewoon niet echt mijn ding. Maar ik heb het in elk geval een kans gegeven!

Deze blogs vind je vast ook interessant

Met deze websites kun je extra geld verdienen

Zoveel kun je verdienen door je huis via Airbnb te verhuren

Zo genereer je extra inkomsten (en nog duurzaam ook!)

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen