Dit zijn de 5 beste boeken over geld

Er zijn veel boeken over geld en je kunt daar een hoop van opsteken. Ik heb er vele voorbij zien komen en denk te weten welke informatie nuttig is. Je wil natuurlijk een goed boek lezen en niet eentje waar een hoop gebakken lucht in staat. Daarom presenteer ik u: ‘de 5 beste boeken over geld’.

Miljonair met een gewone baan

Dit boek is zo heerlijk no nonsense en daardoor ontzettend inspirerend. De auteur heeft een ‘gewone baan’ met een leuk inkomen, maar niet bijzonder hoog. Hij werd financieel onafhankelijk door steady te beleggen en heel bewust om te gaan met zijn uitgaven.
Verwacht in dit boek dus geen onhaalbare succesverhalen van topvoetballers, durfinvesteerders of ondernemers; dit verhaal kan van iedereen zijn.
Lekker leesbaar, of luisterbaar, want hij staat ook op Bookbeat. 45 dagen gratis te proberen!

Lees ook eens: Dit zijn de leukste geldboeken voor kinderen

Over geld praat je wel

Auteur Vincent Kouters werkt als journalist, verdiende daarmee een prima inkomen en toch ging al zijn geld op. Hij besluit het roer om te gooien en tonnair te worden. Voor zover ik weet heeft hij dat woord bedacht; 100.000 euro-een geweldig doel voor iedereen die miljonair te groot of ambitieus vindt.
In zijn podcast ‘Over geld praat je niet’ deelde hij al over zijn reis om tonnair te worden en nu dus ook op papier.
Welke uitgaven schrap je, hoe los je situaties op waarbij je nu minder geld uit wil geven, hoe ga je om met een partner die dit doel niet nastreeft, hoe start je met beleggen- Vincent ontdekte het allemaal. Inmiddels is hij ruimschoots tonnair en hoe jij dat ook kunt worden lees je in dit boek. Of je luistert het via Bookbeat, 45 dagen gratis.

Gek van geld

Gek van geld is geschreven door Eef van Opdorp die je misschien wel kunt van televisie (oa Uitstel van Executie). Dit boek is perfect voor iedereen die geldstress heeft en/of het in het algemeen lastig vindt om goed met geld om te gaan.
Eef geeft inzicht in de werking van je brein, de invloed van jouw geldgeschiedenis en jouw onbewuste patronen. En dat alles op een prettige toon zoals we van Eef kennen.

Tweedehands boeken koop je bij Boekenbalie

De psychologie van geld

De titel van dit boek dekt de lading natuurlijk heel behoorlijk. Het beschrijft heel duidelijk hoe we ons door van alles en nog wat laten beïnvloeden. Het leert je veel over de invloed van reclame bijvoorbeeld en hoe winkels jou weten te verleiden om geld uit te geven.
Dit boek is er niet alleen voor mensen met geldproblemen, maar is interessant voor iedereen die zich minder wil laten (ver)leiden. Daarmee bespaar je uiteraard automatisch geld. Het is ook slim om dit boek te lezen als je zélf mensen wil verleiden om meer geld uit te geven, bijvoorbeeld als je een winkel hebt. 😉
Je kunt dit boeken ook luisteren via Bookbeat dat je 45 dagen gratis kunt gebruiken.

Blondjes beleggen beter

Wil je beginnen met beleggen, dan is dit het boek dat bij jou past. Auteur Janneke Willemse legt uit welke beleggingscategorieën er zijn en hoe jij daar als beginnend belegger in kunt beleggen.
Het gaat over passief beleggen, zoals indexbeleggen, maar ook over het selecteren van losse aandelen.
Je leest en luistert dit boek ook via Bookbeat dat je 45 dagen gratis kunt proberen.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen