Dit zijn de leukste geldboeken voor kinderen

Het is heel belangrijk om je kind van jongs af aan vertrouwd te maken met de (on)mogelijkheden van geld. Dat kan door erover te praten en te experimenteren met zakgeld en natuurlijk ook door boeken te lezen. Door je kind zelf of door samen te lezen. Er zijn zoveel leuke leerzame geldboeken voor kinderen dat ik ze graag voor je op een rij heb gezet.

Het te gekke geldboek

Een mooi vormgegeven boek met aantrekkelijke teksten. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Ik lees dit boek nu samen met mijn dochter van 8 jaar. Het gaat over belasting, vreemde valuta en geeft een introductie tot beleggen. Heel leuk detail: de auteur heet Kleyngeld van haar achternaam.

Goed met geld – Wat is geld?

Dit boek is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Ik denk zelf dat je het ook kunt lezen met iets jongere kinderen. Het is een combinatie van uitleggen met het bespreken van een aantal overwegingen en vragen: Wat zal hij met het geld doen? Wat ís geld dan? Waar heb je geld voor nodig? Waarom is het belangrijk dat je goed met geld omgaat?

Heel nuttig om jonge kinderen al na te laten denken over geld!

De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd

Dit boek heb ik thuis en het is een echte aanrader. Ik kan nergens vinden voor welke leeftijd dit bedoeld is, maar ik zou zeggen vanaf einde basisschool. Allerlei financiële termen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd waaronder obligaties, aandelen en belastingen. Het is aantrekkelijk opgemaakt en ingedeeld in korte, afwisselende blokjes tekst en afbeeldingen.
Er bestaat nog een andere variant van dit boek: De wereld van het ondernemen eenvoudig uitgelegd. Lijkt me ook heel nuttig en interessant.

Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

Dit boek is officieel geen geldboek, maar is té goed om niet te noemen. Dit boek leert kinderen ‘de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd’. Het is persoonlijke ontwikkeling op een speelse en aantrekkelijke manier.
Er is geen directe relatie met geld, maar ik denk wel dat zelfverzekerde mensen makkelijker een prettige financiële situatie voor zichzelf kunnen creëren. Zowel aan de inkomens- als aan de uitgavenkant.

Het enorme aantal 5 sterrenrecensies zegt denk ik genoeg. Er is trouwens ook een Dylan Haegens-variant van dit boek.
En onlangs verscheen het nieuwste boek van Wouter de Jong: Superkrachten voor je hoofd: Het Boemerangboek.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen