Dit zijn de leukste goedkope uitjes tijdens de herfst

De herfst(vakantie) is een heerlijke tijd van het jaar om eropuit te trekken en te genieten van de kleurrijke pracht van de herfst. Nederland biedt tal van mogelijkheden voor leuke en betaalbare uitjes tijdens deze periode. Of je nu wil genieten van de natuur, culturele bezienswaardigheden wil verkennen of gewoon plezier wil hebben met het gezin; hier volgen tien tips voor leuke en betaalbare uitjes tijdens de herfstvakantie.

Tip 1: Nationale parken

Nederland heeft diverse prachtige nationale parken die zich tijdens de herfst transformeren tot een grote kleurenpracht. Denk aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe, de Veluwezoom, en de Oostvaardersplassen. Maak een herfstwandeling en geniet van de prachtige bladeren die van kleur veranderen, het dierenleven en de rust van de natuur. Deze parken zijn vaak gratis toegankelijk, maar vergeet niet om comfortabele wandelschoenen en eventueel een lunch mee te nemen voor een gezellige picknick.

Tip 2: Kinderboerderijen

Voor gezinnen met jonge kinderen zijn kinderboerderijen de perfecte bestemming voor een herfstig dagje uit. Kinderen kunnen dieren voeren, interactie hebben met geitjes, schapen en konijntjes en meer leren over het boerderijleven. Veel kinderboerderijen hebben ook een speeltuin en zijn gratis toegankelijk of vragen slechts een kleine toegangsprijs.

Tip 3: Culturele uitjes

In Nederland zijn er tal van musea en culturele instellingen die interessante en educatieve uitjes bieden voor alle leeftijden. Sommige musea bieden zelfs speciale herfstvakantieprogramma’s en workshops voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam, het NEMO Science Museum, of het Openluchtmuseum in Arnhem.

Tip 4: Pompoen- en appelplukken

De herfst is het seizoen van de pompoenen en de appels, en wat is er leuker dan deze zelf plukken? Verschillende boerderijen en voedselbossen in Nederland bieden de mogelijkheid om je eigen pompoenen, appels en andere herfstproducten te plukken. Het is niet alleen leuk, maar je kunt ook genieten van vers fruit en groenten uit eigen hand. Op veel plekken is het ook mogelijk je pompoen meteen uit te hollen en te versieren voor Halloween.

Tip 5: Binnenspeeltuinen en zwembaden

Als het weer niet meewerkt, zijn er nog steeds genoeg opties voor indoor plezier. Ga lekker naar een indoor speeltuin of een zwembad met glijbanen en peuterbaden. Dit is vooral handig voor gezinnen met jonge kinderen, want ze kunnen hun energie kwijt, ook als het weer buiten niet meewerkt.

De leukste kinderboeken

Tip 6: Kastelen en andere historische bezienswaardigheden

Nederland heeft een rijke geschiedenis en een overvloed aan prachtige kastelen en historische sites. Breng een bezoek aan een van deze indrukwekkende locaties, zoals Kasteel de Haar in Utrecht of het Muiderslot in Muiden. Verken de oude muren, grachten en tuinen en leer meer over de geschiedenis van Nederland. Een leuk uitje voor jong en oud, waar kinderen zich even helemaal een ridder of prinses kunnen wanen.

Tip 7: Festivals en markten

Tijdens de herfstvakantie worden er in heel Nederland verschillende herfstfestivals en markten georganiseerd. Op dit soort evenementen vind je vaak lokale lekkernijen, ambachtelijke producten en entertainment voor het hele gezin.

Tip 8: Vogels kijken

Er zijn verschillende natuurcentra en vogelkijkhutten waar je de herfstnatuur van dichtbij kunt ervaren. Breng een bezoek aan de Oostvaardersplassen en maak gebruik van de beschikbare vogelkijkhutten om verschillende vogelsoorten te observeren. Deze plekken bieden ook educatieve informatie over de lokale flora en fauna, zodat je meteen wat meer kunt leren over wat de natuur te bieden heeft.

Tip 9: Fiets- en wandelroutes

Als je van actieve uitjes houdt, zijn er tal van fiets- en wandelpaden in ons land om van te genieten tijdens de herfst. Geniet van de schilderachtige landschappen, bossen en historische stadjes op je eigen tempo. Neem een picknickmand mee en maak er een gezellige dag van, zonder veel geld uit te geven.

Tip 10: Bioscopen en theaters

Bioscopen en theaters hebben vaak speciale voorstellingen en films tijdens de herfstvakantie, speciaal gericht op gezinnen met kinderen. Dit kan een hele leuke manier zijn om samen te ontspannen en van een film of theatervoorstelling te genieten terwijl het buiten typisch herfstweer is. Wist je dat je bioscoopbonnen met korting kunt kopen?

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Financiele opvoeding: zo leer je je kind goed met geld omgaan
Beleggen voor de studie van je kind: zo werkt het
Zo leer je je kind goed met geld omgaan
Waarom je zou moeten beleggen voor de studie van je kind

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen