Favorieten

Hier deel ik mijn favoriete producten, diensten en webshops. Als je via deze linkjes bestelt support je mij omdat ik een klein percentage van jouw aankoop ontvang. Dit kost jou natuurlijk niks extra. Zo kan ik me focussen op steeds meer (gratis) content om met jullie te delen.

Hoe begin ik met beleggen en welke broker kies ik?

FINANCIËLE PRODUCTEN

Wij kijken televisie via de app NLZiet. Voor €7,95 per maand kijk je naar het grootste deel van de Nederlandse zenders, inclusief de commerciële, als je voor een jaar vooruit betaalt. Per maand betaal je €8,95.

Ik gebruik Easyswitch om elk jaar over te stappen van energieleverancier, autoverzekering, woonverzekeringen en zorgverzekering. Easyswitch is overzichtelijk en compleet, daarom gebruik ik die site graag. En overstappen is echt een van de lucratiefste manieren om te besparen!

Mijn mobiele abonnement is van Tele2. Om schade aan mijn smartphone te voorkomen gebruik ik dit hoesje. Sinds ik die gebruik heb ik nooit meer een scherm hoeven laten repareren. (En ik laat m’n telefoon vrij vaak vallen)

Zakelijke rekening van BUNQ.

Zakelijke rekening van Knab.

Particuliere betaalrekening van Knab.

Via Raisin opende ik een spaarrekening bij Renault bank in Frankrijk. Daar is de rente op dit moment (julie 2023) 2,5%. Veel hoger dan reguliere spaarrentes. Bovendien kom je mogelijk in aanmerking voor een vriendenbonus 50 euro. Deze bank valt onder het Franse depositogarantiestelsel en die is identiek aan het Nederlandse stelsel. Dat betekent dat je geld tot 100.000 euro veilig is en je het geld in maximaal 7 dagen ontvangt als de bank failliet gaat. Meer info vind je hier.

Dit kun je nú doen om meer geld over te houden

OPBOUW VERMOGEN

Vrij beleggen

Wij beleggen in een duurzaam fonds bij DEGIRO omdat dit een van de goedkoopste brokers van Nederland is. We beleggen hier met geld dat geen specifieke bestemming heeft. Hier schrijf ik uitgebreid over DEGIRO.

Beleggen pensioen en studie kind

Voor mijn pensioen en voor de kinderen beleg ik bij Brand New Day. Ook voor beleggen zonder bestemming is dit een heel goede partij. Het is goedkoop, net ietsje minder goedkoop dan DEGIRO, maar wel heel overzichtelijk en vol gemak. Als je naar een specifieke einddatum toewerkt, zoals pensioen of de studie van een kind biedt Brand New Day de mogelijkheid om het risico automatisch af te bouwen naarmate de einddatum dichterbij komt. Lees hier meer over beleggen.

Let op: met beleggen kun je je inleg verliezen.

DUURZAAM BESPAREN

Ik ben een groot fan van kleine verbeteringen. Als we allemaal per jaar een fles shampoo  en een pot zoet broodbeleg minder gebruiken scheelt dat miljoenen verpakkingen, enorm veel grondstoffen en veel vrachtwagenritjes. En het scheelt je ook echt geld. Ik vind dat we af moeten van het idee dat het krenterig is om de pot pindakaas perfect leeg te maken of dat het niet zoveel uitmaakt dat je elke dag een paar wattenschijfjes weggooit. Iedereen moet uiteraard doen wat hij of zij wil en waar je gelukkig van wordt, maar ik promoot graag de kleine stappen naar een duurzamere wereld en een vollere portemonnee. Kies wat bij jou past en doe mee!

Badkamer

Herbruikbare wattenschijfjes

Herbruikbare wattenstaafjes

Menstruatiecup

Keuken

Flessenlikker en spatel

Dopper en Dopper voor warme dranken

Herbruikbaar bakpapier

Overig

Oplaadbare batterijen

Ik gebruik wasparfum omdat ik het heel belangrijk vind dat mijn was lekker ruikt. Daardoor hoef ik veel minder wasmiddel te gebruiken- beter voor de wasmachine, mijn portemonnee en de wereld.

tijd rendement

EXTRA INKOMSTEN

Spaarsystemen en extra inkomsten/ cashback

Via Euroclix spaar je voor clix die je uit kunt laten betalen als cash op je bankrekening. Ik ontvang cashback als ik bijvoorbeeld shop bij bol.com- en vele andere webshops. Dit gaat meestal om een klein bedrag per aankoop maar uiteindelijk tikt dat flink aan. Daarnaast kun je hier enquetes invullen en een creditcard aanschaffen die je nog meer clix opleveren. Meer cashbackapps vind je hier.

Vinted

Vinted lijkt op Marktplaats met als verschil dat je ook aan mensen in andere Europese landen kunt verkopen. Ook is het proces iets geautomatiseerder dan bij Marktplaats waardoor je minder heen en weer hoeft te berichten om tot een deal te komen. Vinted is nu alleen nog voor kleding en huisinrichting. Ik verkoop hier met name de kleding van mijn kinderen.

Omdat Vinted (ook) samenwerkt met Homerr, kun je tegen een schappelijke prijs je pakketjes laten versturen. De verzending duurt iets langer maar is daardoor duurzamer en goedkoper.

boeken over persoonlijke financien

BOEKEN

Financieel

Miljonair met een gewone baan. Dit laat zien dat bijna iedereen miljonair kan worden. Superinspirerend en verre van zweverig.

Blondjes beleggen beter. Als je zelf wil (leren) beleggen is dit een topboek. Hoe je de keuze maakt voor aandeel A of B leer je via dit boek.

Koop je rijk. Als je overweegt iets met vastgoed, in de breedste zin van het woord, te doen is dit jouw boek.

De weg naar financiële vrijheid– hoe word je financieel onafhankelijk? Creëer een leven met meer voldoening en vrijheid om te doen wat je wil.

De kracht van geld. Een psychologisch inkijkje in de werking van geld. Hoe word je verleid om bepaalde zaken in winkels te kopen. Interessant voor de consument die minder wil kopen, maar ook voor de winkelier die meer wil verkopen 😉 Je moet wel echt even gaan zitten voor dit boek.

Hypotheekvrij! Dit boek maakt je heel enthousiast om te starten met het aflossen van je hypotheek. De auteur kreeg zelfs mij enthousiast, terwijl ik van nature eerder in ‘team rendement’ zit dan in ‘team aflossen’. Ook als je niet perse wil aflossen, maar behoefte hebt aan motivatie om beter met je geld om te gaan is dit een aanrader.

Overig

De verborgen impact. De auteur heeft onderzoek gedaan naar wat werkelijk impact maakt op het gebied van duurzaamheid. En dat sommige dingen anders zijn dan ze lijken. Bijvoorbeeld dat komkommers in de supermarkt vaak in plastic verpakt zijn omdat de impact van 1 verspilde komkommer groter is dan de impact van 100 plastic komkommerverpakkingen. Dus als er een komkommer minder verspild wordt is dit het al waard.

Ik weet je wachtwoord – over hoe je voorkomt dat je bankrekening geplunderd wordt via een fout linkje op Marktplaats tot hoe je de foto’s op je computer beschermt.

KORTING EN WEBSHOPS

Cadeaubonnen met korting scoren

Via Wissel.nl koop ik cadeaubonnen van webshops waar ik regelmatig bestel of als ik al weet dat ik iets ga kopen. Je koopt ze met 5-25% korting. Cadeaubonnen van bol.com heb ik altijd op voorraad in mijn account staan waardoor ik op elke aankoop bij bol.com 5% korting krijg.

bol.com blijft natuurlijk een geweldige website. Zeker door alvast cadeaubonnen via Wissel.nl toe te voegen. Let op dat bol.com soms om onduidelijke redenen vrij duur is, dus vergelijk wel.

Favoriete webshops

Lidl-shop is een geweldige webhop voor vanalles en nog wat. Van skikleding tot een ventilator tot schoolspullen. Het is Duitse degelijkheid en zijn echt prima spullen!