Geld besparen met herbruikbare producten

Er zijn vele manieren om met duurzame(re) keuzes ook geld te besparen. Eén daarvan is door over te stappen op herbruikbare producten. Je investeert eenmalig een iets groter bedrag en hoeft later nooit meer kosten te maken voor de wegwerpvariant. Lees gauw verder voor een lijst met herbruikbare producten!

Herbruikbare wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes vind ik echt ideaal! Je stopt ze na gebruik in een waszakje en als het zakje vol is gaat het in de wasmachine. Als je een droger gebruikt is het helemaal makkelijk, want dan gooi je het zakje daar ook in. Droog je je was op een rek, dan zou ik kijken voor een plat rekje of plateautje waar je ze op kunt leggen. Of schud het zakje gewoon leeg op de rand van de wasmand. Ze zijn klein en snel droog, dus ook met de hand kan dit snel.
Herbruikbare wattenschijfjes vind je in vele soorten en maten. Ik heb zelf meerdere varianten gekocht en vind deze de fijnste, maar deze zijn ook wat duurder. Andere opties zijn de Action en Hema.

Herbruikbare wattenstaafjes

Ik gebruik al een paar jaar deze herbruikbare wattenstaafjes. Deze bevallen mij perfect. Al moet ik wel bekennen dat ik ze niet gebruik om make-up te verwijderen en daar lees ik wat mindere ervaringen over. Voor je oren zijn ze sowieso goed, voor make-up waarschijnlijk iets minder.
Het ligt er een beetje aan welke wattenstaafjes je nu koopt hoe lang het duurt voor je dit terugverdient. Als je al een duurzamere versie koopt valt de terugverdientijd reuze mee. Koop je de goedkoopste variant, dan ben je misschien wel tien jaar bezig en doe je het niet voor het geld, maar misschien wel voor de duurzame keuze.
En oh ja; de tipjes van deze wattenstaafjes komen niet los! Hoewel dat eventueel wel zou kunnen gebeuren is dat geen verschil met de wegwerpwattenstaafjes.

Er bestaan ook combinatiepakketten van herbruikbare producten. Leuk om cadeau te vragen!

Plastic borden en bekers

Ik heb vorig jaar geïnvesteerd in plastic borden en bekers. Op kinderverjaardagen in mijn omgeving, en ook bij ons thuis, werden standaard kleine zakjes chips en pakjes drinken geserveerd. Dat geeft niet alleen een enorme berg afval, het is ook nog eens peperduur! Bakjes vullen met chips uit een grote zak en bekers vullen met dezelfde Wicky of Taksi uit een groot pak is veel voordeliger!

Herbruikbaar bakpapier

Wij houden van bakken. Of eigenlijk vooral mijn zoon, die is er echt gek op! Wegwerpbakpapier moet bij het restafval en is best wel een vervuiler. Deze set met drie vellen herbruikbaar bakpapier is helemaal niet duur en kan ook nog eens in de vaatwasser!

Alternatieven voor tampons of maandverband

De good old tampon en maandverband kosten je handenvol geld! 5 euro per maand ben je makkelijk kwijt. Tijdens mijn research voor dit artikel las ik uiteenlopende bedragen, maar de conclusie is wel dat het om heel veel geld gaat. Nog los van de vraag hoe vriendelijk deze producten voor het vrouwenlichaam zijn. En de hoeveelheid afval die het produceert.
Zelf gebruik ik al een paar jaar een menstruatiecup. Daarnaast lees ik veel positieve berichten over menstruatie-ondergoed. Ook kun je kiezen voor wasbaar maandverband.

Safety razor

De safety razor is op veel fronten een verbetering vergeleken met wegwerpscheermesjes. Het genoemde apparaat heeft een score van 4,8 sterren uit 99 reviews. Het ziet er goed uit, scheert heel prettig en geeft veel minder afval. De navulmesjes zijn een stuk goedkoper dan de Venus Gilette bijvoorbeeld.

Welke herbruikbare artikelen gebruik jij? Praat erover mee op Instagram!

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen