Geld besparen op tv kijken met NLZiet

Een standaard televisie-abonnement via KPN of Ziggo is een dure hobby. Om geld te besparen stapte ik al een paar jaar geleden over naar NLZiet. Nu blijkt dat er, behalve geld besparen, nog meer voordelen zitten aan televisie kijken via NLZiet. En ook wat nadelen. Tijd voor een review; hoe interessant is het om geld te besparen op televisie kijken via NLZiet?

Wat is NLZiet?

NLZiet is het betaalde broertje van NPO Start. Met NPO Start kijk je gratis de publieke televisiezenders. Bij NLZiet krijg je de bekendste commerciële zenders erbij. Dus behalve de publieke zenders kijk je ook naar RTL, SBS en Net5. Daarnaast heb je toegang tot alle regionale zenders.

Hoe werkt NLZiet?

Je kijkt NLZiet via een app, net als andere streamingdiensten, rechtstreeks op je smart-tv. Als je geen smart-tv hebt dan kun je streamen vanaf je telefoon of tablet door een chromecast te gebruiken.

Als je live naar de commerciële zenders kijkt komt er reclame tussendoor, net als bij andere aanbieders. Als je programma’s terugkijkt kijk je zonder reclame. Een groot voordeel: je kunt alles minimaal 100 dagen terugkijken. Je hoeft niks vantevoren op te nemen; alles is beschikbaar om terug te kijken.

Hoeveel bespaar je met NLZiet?

Een abonnement op NLZiet kost 8,95 euro per maand. (7,95 euro als je voor een jaar vooruit betaalt) Hoeveel je bespaart hangt natuurlijk al van je huidige provider en abonnement. Op het moment van schrijven is het goedkoopste abonnement bij Ziggo 53 euro per maand voor tv en internet en bij KPN 57,50 euro voor tv en internet. Beide partijen hebben overigens al bekend gemaakt de prijzen op korte termijn te gaan verhogen. Naast het basisabonnement kun je natuurlijk uitbreiden met extra tv-zenders en vast bellen, dan lopen de kosten uiteraard op.

Bij KPN krijg je overigens korting als je ook je mobiele abonnement bij KPN hebt lopen.

Een los internetabonnement sluit je af vanaf 30 euro per maand. Dat is de basissnelheid, maar voor vrijwel ieder huishouden voldoende. Alleen mensen die grote hoeveelheden data up- of downloaden hebben meer snelheid nodig. In de vergelijking hieronder ga ik steeds uit van de basissnelheid en laagste kosten.

NLZiet voor 7,95 euro + internet voor 30 euro = 37,95 euro per maand.
Ziggo kost minimaal 53 euro per maand en die prijs wordt binnenkort verhoogd.
KPN kost minimaal 57,50 euro per maand en die prijs wordt binnenkort verhoogd.
Bij Ziggo en KPN kun je met deze (basis)abonnementen niet opnemen en moet je extra betalen als je op meerdere televisies wil kunnen kijken. Daar heb je met NLZiet geen last van.

Dus je bespaart minimaal 15 euro per maand. Dat is 180 euro per jaar. En 1.800 euro na 10 jaar. Als je dat geld zou beleggen tegen een gemiddeld rendement van 7% loopt dit op tot 2.580 euro. Ik ken lastiger manieren om dat bedrag bij elkaar te krijgen 😉

Maak hier een vergelijking van alle beschikbare internetaanbieders op jouw adres!

Buitenlandse zenders

Kijk jij graag naar buitenlandse zenders? Dan is NLZiet sinds kort wellicht ook een optie voor jou. Je kunt sinds kort namelijk kiezen voor NLZiet Premium. Dit kost 9,95 euro per maand en dan heb je ook toegang tot de bekendste buitenlandse zenders.

De nadelen van NLZiet

Helaas, het is niet alleen maar hallelujah met NLZiet. Er zijn wat nadelen die ik natuurlijk eerlijk met je deel.

Je kunt de voetbalwedstrijden van eredivisie voetbal niet zien. Natuurlijk wel de samenvattingen tijdens Studio Sport, maar de volledige wedstrijden worden op dit moment uitgezonden op Ziggo.

Ook als je een losse wedstrijd wil kopen, bijvoorbeeld via Fox, dan heb je pech. Dat kan alleen als je een regulier tv-abonnement hebt.

Tot slot ontvang je niet álle Nederlandse zenders. Zenders als TLC en Eurosport ontbreken.

De voordelen van NLZiet

Voor mij zijn de voordelen van NLZiet veel groter dan de nadelen.

Een heel groot voordeel zijn de lage kosten. Een besparing van 15 euro per maand is heel veel geld. Ik maakte de rekensom eerder in dit artikel al voor je. Zeker op de lange termijn tikt deze besparing flink aan.

Een ander heel groot voordeel vind ik dat je programma’s niet hoeft op te nemen. Alles is beschikbaar om terug te kijken. Als jij mij nu tipt over een leuk programma op een commerciële zender, dan kan ik alle afleveringen terugkijken. Ik hoef nooit na te denken over opnemen en kan het dus ook niet vergeten.

Je hoeft geen mediabox te installeren. Wist je dat mediaboxen in sommige gevallen veel energie verbruiken? Dit kan oplopen tot 100 euro aan stroomverbruik per jaar! Lees in dit artikel van Radar hoe dat werkt.

NLZiet heeft trouwens heel vaak aanbiedingen, bijvoorbeeld de eerste maand of twee maanden gratis. Zo kun je proberen of het je bevalt en vervolgens eventueel je bestaande abonnement opzeggen. Via mijn linkjes krijg je ook vaak een cashback als je een abonnement afsluit.

Ik ben heel benieuwd wat jij belangrijk vindt aan een tv-abonnement! Laat je het me weten?

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij besluit een product of dienst aan te schaffen. Uiteraard kost dit jou niks extra. Fijn als je Financequeen wil helpen om content gratis beschikbaar te houden!

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen