Goed plannen levert je veel geld op!

Dat je door goed te plannen veel efficiënter te werk kunt gaan weet iedereen eigenlijk wel. Maar wist je ook dat je door goed te plannen ook veel geld kunt besparen? Met een paar slimme trucs en door vooruit te kijken kun je honderden euro’s per jaar besparen. Misschien zelfs wel duizenden! Zorg dus dat je goed voorbereid bent en laat je de rest van dit jaar geen euro meer afpakken!

Maak een boodschappenlijstje en een maaltijdplanning

Het is zo voor de hand liggend, maar toch maken heel veel mensen de fout om zonder boodschappenlijstje boodschappen te gaan doen. Door een boodschappenlijstje te maken en je daaraan te houden, geef je gewoon veel minder geld uit. Daarnaast is de ouderwetse tip om niet op een lege maag boodschappen te gaan doen ook nog altijd hartstikke relevant. Als je trek hebt ben je nu eenmaal meer geneigd om iets lekkers mee te nemen.
Maak niet alleen een boodschappenlijstje, maar ook een maaltijdplanning. Ga op zondagavond een kwartiertje zitten om te bedenken wat je de komende week allemaal van plan bent om te gaan eten. Kijk hierbij wat er nog in huis is, wat er nog in je vriezer ligt en pak de nieuwe supermarktaanbiedingen er even bij. Door je maaltijden en boodschappen vooruit te plannen kun je namelijk veel geld besparen.

Check je abonnementen

Onnodige abonnement of abonnementen die niet meer passen bij jouw huidige situatie zijn echt verborgen geldslurpers. Ga dus eens kritisch al je abonnementen af en beoordeel of je ze nog gebruikt en of ze nog wel passend zijn. Misschien zijn er abonnementen die je op kunt zeggen of die je beter aan kunt passen. Het is natuurlijk ontzettend zonde om een abonnement te hebben op een sportschool zonder er naartoe te gaan, of om een tijdschrift te ontvangen terwijl je er toch steeds niet aan toe komt om deze te lezen.
Ga je binnenkort op vakantie? Plan dan vooruit en zet abonnementen indien mogelijk tijdelijk stop. Zo betaal je niet voor iets waar je toch geen gebruik van zal maken.
Een gouden tip is om nieuwe abonnementen direct op te zeggen. Vlak voor de einddatum krijg je vrijwel altijd een aanbieding om het abonnement te verlengen. Je kunt dan opnieuw overwegen of je het abonnement nog interessant vindt én je krijgt vaak een korting aangeboden!

Besparen op je vaste lasten? Meld je aan voor de gratis e-mails van Vergelijk je Rijk!

Maak slim gebruik van acties

Er zijn regelmatig acties waarbij je geld kunt verdienen als je wil. Maar het is wel belangrijk om daarbij goed te plannen. Vaak zijn er namelijk voorwaarden van toepassing. Voldoe je niet aan die voorwaarden, dan krijg je ook geen geld. Neem nu bijvoorbeeld de actie van Centraal Beheer die momenteel loopt, waarbij je gratis geld kunt krijgen. Als je daar een beleggingsrekening opent en daar een bepaald bedrag op stort, krijg ja na verloop van tijd een bonus. Leg je ook nog eens een halfjaar lang maandelijks een vast bedrag in, dan krijg je nóg een bonus. In totaal levert dit 125 euro op! In deze blog lees je alles over deze interessante actie!
Loterijen hebben ook vaak van dit soort acties. Je wordt lid en krijg na één of twee maanden een cadeau, een cadeaubon of bijvoorbeeld toegangskaartjes voor een dierentuin of pretpark. Deze acties zijn heel voordelig, maar je moet natuurlijk wel zorgen dat je aan de voorwaarden voldoet én dat je weer op tijd opzegt. Anders betaal je alsnog te veel. Agendeer dit soort dingen dus voor jezelf en loop geen geld mis.

NL Savings 728x90

Vermijd verlopen legitimatiebewijzen en ov-kaarten

Een verlopen rijbewijs, paspoort of id-kaart kan je heel veel geld kosten. Zorg er daarom voor dat je regelmatig checkt hoelang dit soort documenten voor jou en je gezinsleden nog geldig zijn en zorg dat je ze op tijd laat verlengen.

Tweedehands kopen

Spullen tweedehands kopen kan je veel geld besparen, maar het kan ook heel veel tijd kosten. Je winst verdampt al aardig als je uren besteed aan het zoeken op Marktplaats of Vinted naar dat ene autostoeltje of die ene winterjas. Maak daarom slimme zoekopdrachten aan, zodat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe advertenties en prijsverlagingen voor spullen die jij zoekt. Hiermee kun je ontzettend veel tijd besparen.

Overstappen vaste lasten

Door regelmatig, bijvoorbeeld twee keer per jaar, eens goed naar je vaste lasten te kijken, kun je een hoop geld besparen. Check of je contracten bij de energieleverancier en internet- en televiesieprovider nog up to date zijn en kijken of je ergens goedkoper uit kunt zijn. Hetzelfde geldt voor je verzekeringen. Door regelmatig even een check-up in te plannen kun je tientallen of misschien wel honderden euro’s per jaar besparen.
De gratis e-mails van Vergelijk je Rijk helpen je om je vaste lasten te verlagen!

Nooit je tank helemaal leegrijden

En last but not least: rijd nooit je tank helemaal leeg. Op tijd tanken zorgt ervoor dat je minder betaalt voor benzine. Veel tankstations hebben namelijk kortingsdagen en als je langs de snelweg moet tanken omdat je lampje begint te branden ben je veel duurder uit dan bij het tankstation om de hoek. Plan dus wanneer je je tank vult en bespaar zo weer wat extra euro’s.

Deze blogs vind je vast ook interessant

12 manieren om duurzaam te besparen
Dit zijn de verschillen tussen pensioenopbouw voor ZZP’ers en mensen in loondienst
Zo check je of je voldoende pensioen hebt
Lucratief: besparen op vaste lasten

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen