Gratis geld en producten: dit zijn de leukste spaarsystemen

Sparen is leuk, maar het kost wel wat moeite en vaak moet je er iets voor laten. Maar er zijn ook manieren om wat extra te sparen zonder dat het je echt moeite kost. We hebben het dan over spaarsystemen die je in feite gratis geld opleveren. Benieuwd welke dit zijn? Wij hebben de leukste spaarsystemen voor jou op een rijtje gezet.

Airmiles

Airmiles is één van de oudste spaarsystemen van Nederlands. Met Airmiles spaar je punten op je aankopen bij onder andere Albert Heijn, Praxis, Shell, Etos, Gall & Gall en Booking.com. De Airmiles kun je inwisselen tegen korting, uitjes, producten en cadeaukaarten.

Stepler

Met Stepler kun je sparen door te lopen. Hoe meer stappen je zet, hoe meer punten je spaart. Het is dus eigenlijk een soort stappenteller app, die je beloont om te bewegen. Je kunt ook punten sparen door bijvoorbeeld bepaalde challenges te doen en doelen te behalen. Je punten kun je vervolgens inwisselen voor cadeaus of cadeaubonnen.

Banner 728x90

Woolsocks

Met de Woolsocks-app kun je op verschillende manieren sparen en geld verdienen. Je kunt online aankopen doen met cashback, je kunt automatische cashback krijgen op je winkelaankopen, je kunt producten gratis of met een leuke korting proberen en je kunt extra sparen door je kassabonnen te uploaden.

Euroclix en CashbackXL

Euroclix en CashbackXL hebben veel overeenkomsten met elkaar en ook wel met Woolsocks. Bij beide sites kun je cashback krijgen op je online aankopen. Dit kunnen aankopen bij webshops zijn, maar ook het boeken van vakanties, het overstappen van energieleverancier of het afsluiten van een verzekering. Daarnaast kun je bij Euroclix ook punten verdienen door enquêtes in te vullen en je creditcard te koppelen waardoor je punten krijgt voor elke aankoop die je met je creditcard doet. 

Storewards 

Storewards is een app waar je punten krijgt voor het uploaden van kassabonnen van Lidl en Aldi. Dit hoeven niet per se jouw eigen kassabonnen te zijn. Elke week hebben ze een bepaald aantal bonnen nodig. Op donderdag staat de teller altijd weer op 0 en kun je ook je kassabon van de week ervoor uploaden.
Hoe langer je je punten opspaart, hoe meer ze waard worden. Je kunt je punten laten uitbetalen via je PayPal account of in cadeaubonnen.

Koopzegels via supermarkten

Koopzegels bestaan ontzettend lang. Bedacht door Albert Heijn om klanten aan zich te binden. Tijdenlang waren koopzegels een beetje ouderwets en stoffig, maar inmiddels zijn ze weer helemaal terug van weggeweest. En niet onterecht, want koopzegels leveren een aardig rendement op. Bij Plus en Coop krijg je maar liefst 50% rente op je koopzegels! Het is dus eigenlijk gewoon niet slim om hier niet aan mee te doen. Ook bij Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet en Vomar kun je koopzegels sparen. Met gemiddeld 4 – 6% rente bieden ook zij een veel beter rendement dan de bank.
Lever je zegels wel meteen in als je een volle kaart hebt, want doorsparen loont hierbij niet. Je kunt het geld daarna beter op je spaarrekening bewaren, zodat je er nog een keer rente over ontvangt.

Spaarsystemen supermarkten

Veel supermarkten hebben een eigen spaarsysteem, los van de koopzegels. Kom jij geregeld bij Jumbo, Albert Heijn of Lidl? Download dan de app van de betreffende supermarkt en start met sparen! Voor korting, extra koopzegels of wat ze ook aanbieden.

Impackt

Impackt beloont je voor het inleveren van je lege verpakkingen. Op verschillende plekken staan inleverpunten. Je scant je lege verpakking en een code, levert je lege verpakkingen in en spaart daarmee punten. Met deze punten kun je korting krijgen bij diverse winkels.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Dit is waarom indexbeleggen meestal meer oplevert dan actief beleggen
7 vragen over indexbeleggen beantwoord
12 manieren om duurzaam te besparen
Dit zijn de voordelen van beleggen op de lange termijn

Disclaimer

In dit artikel worden affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen