Gratis lezen en luisteren tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie, of eigenlijk elke andere vakantie, is het heerlijk om te ontspannen met (luister)boeken en podcasts. Er bestaan gratis diensten, maar vaak bieden de betaalde diensten veel leuke extra’s. En het leuke is dat je er heel veel gratis kunt uitproberen als je een proefabonnement afsluit. Ideaal tijdens de zomervakantie!

Boeken lezen

Gewone boeken, die je fysiek in je handen houdt, kun je natuurlijk nieuw kopen, bijvoorbeeld bij bol.com. Tweedehands kun je terecht op sites als Marktplaats en Vinted, maar denk ook eens aan Boekenbalie?
Boekenbalie is ideaal om boeken aan te verkopen en zij verkopen ze weer door. Het grote voordeel vind ik dat er vrij veel recente titels tweedehands beschikbaar zijn. Zeker even een kijkje nemen als je van fysieke boeken houdt!
Verder kun je natuurlijk terecht in de old school bibliotheek, in de boekenkast van een vriendin en in buurtkastjes met bibliotheekfunctie. Op steeds meer plekken vind je openbare kastjes om boeken mee te nemen en achter te laten waardoor het een ruilfunctie krijgt.

E-books

Voor e-books kun je perfect terecht bij Storytel. (meestal één maand gratis te proberen!) Het ideale aan Storytel is dat je luisterboeken en e-books kunt combineren. Dus als je op pagina 36 stopt met lezen en je klikt de luisterversie aan, dan start je met luisteren op het punt waar je gestopt bent met lezen.
Een andere mogelijkheid is om een Kobo Plus abonnement af te sluiten via bol.com. Dit kun je dertig dagen gratis proberen.
Nextory is ook een grote speler voor luisterboeken en e-books en zestig gratis te proberen.

Luisterboeken

Luisterboeken luister ik via Storytel. Zoals ik hierboven al beschreef kun je een ideale combinatie maken van lezen en luisteren. En Storytel heeft een enorm aanbod van zowel e-books als luisterboeken. Nieuwe titels zijn ook vaak heel snel in de app te vinden.

Via de reguliere bibliotheek kun je meestal ook luisterboeken downloaden.

Nextory is ook een grote speler waar je zestig dagen gratis e-books en luisterboeken kunt lezen en luisteren. Net als Bookbeat dat je ook zestig dagen gratis kunt uitproberen.

Podcasts

Ik ben groot fan van podcasts! Je kunt ze gratis luisteren via platforms als Spotify en Apple podcasts. Daarnaast kun je het betaalde aanbod van Podimo luisteren. Via Podimo heb je toegang tot allerlei exclusieve podcasts, true crime series en waargebeurde verhalen. En wat ik onlangs ontdekte: je mag met het reguliere abonnement van Podimo tien uur per maand gratis luisteren naar luisterboeken. Onder het kopje luisterboeken zijn heel veel cabaretprogramma’s van Nederlandse topcabaretiers beschikbaar. Ideaal om te luisteren tijdens een lange autorit!

Kranten en tijdschriften

In het normale leven neem ik er veel te weinig tijd voor, maar op vakantie kan ik echt genieten van kranten en tijdschriften. Blendle‎ probeer je normaliter twee weken gratis, maar via deze link‎ een hele maand.

De keuze is dus reuze! Heel veel lees- en luisterplezier en een fijne vakantie 🙂 Enne.. als je het alleen gratis wil proberen, zeg je abonnement dan direct na afsluiten weer op, of maak een notitie in je agenda. Zo zonde als je onbedoeld aan een abonnement vastzit.

Disclaimer

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliatelinks. Dit kost jou niks extra, Financequeen ontvangt mogelijk een vergoeding als je op een link klikt of een abonnement afsluit.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen