Hoge rente: sparen via Trade Republic

Nu de rentes weer beginnen te stijgen en sparen aantrekkelijker wordt, is het een goed idee om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om je geld te laten groeien. Een van de opties die steeds interessanter wordt is sparen via een beleggingsrekening. Trade Republic biedt zo’n mogelijkheid en biedt een hele indrukwekkende rente op het gelddeel van je beleggingsrekening. In deze blog gaan we dieper in op deze aantrekkelijke optie en wat je moet weten voordat je eraan begint.

Hoge rente

Laten we meteen met de deur in huis vallen: bij Trade Republic kun je profiteren van een indrukwekkende rente van 3,75% per jaar op het gelddeel van je beleggingsrekening!  Bovendien wordt deze rente maandelijks uitbetaald, wat het nog aantrekkelijker maakt voor spaarders. Dit is aanzienlijk hoger dan de rente op de meeste traditionele spaarrekeningen, waar de rente vaak maximaal de helft hiervan is. Let op: er wordt tot een saldo van 50.000 euro rente betaald. Je mag er meer geld op zetten, maar dat levert dus geen rente op.

Hoe zit dat met de belasting?

Als jouw vermogen boven de vrijstelling valt betaal je vermogensbelasting. Hoeveel belasting je betaalt hangt bijvoorbeeld af van de vraag of je spaart of belegt met dit geld. Over beleggingen betaal je een hoger tarief.
Gelukkig valt het geld op het gelddeel van een beleggingsrekening, zoals bij Trade Republic, onder het tarief voor spaargeld. Dit verschilt dus op geen enkele manier van sparen op een ‘echte spaarrekening’.

Wil je meer lezen over bronbelasting en andere zaken die komen kijken bij sparen in het buitenland, lees dan de blog hieronder.

Lees ook eens: Raisin: sparen bij een buitenlandse bank tegen een hogere rente

Is Trade Republic wel bedoeld om te sparen?

Het gelddeel van je beleggingsrekening bij Trade Republic is in de basis niet bedoeld om te sparen, maar eerder om het beschikbare geld te parkeren terwijl je besluit waarin je wil beleggen. Dit betekent dat je, zodra het geld op je rekening staat, mogelijk wordt verleid om te beleggen. In de praktijk lijkt dit enorm mee te vallen, maar het is wel goed om je hier van bewust te zijn.

NL Savings 1030x250

Tips om de verleiding tot beleggen te weerstaan

Als je ervoor kiest om het gelddeel van je beleggingsrekening uitsluitend als een spaarrekening te gebruiken, zijn hier enkele tips om de verleiding om te beleggen te weerstaan:

  • Stel financiële doelen op: Bepaal duidelijke doelen voor je spaargeld, zoals een noodfonds, een vakantie, of een toekomstige grote aankoop. Door jezelf specifieke doelen te stellen, is de verleiding om impulsief te beleggen minder groot.
  • Automatiseer spaartransacties: Stel automatische overboekingen in van je reguliere bankrekening naar het gelddeel van je beleggingsrekening. Dit zorgt ervoor dat je consistent spaart zonder er te veel naar om te kijken.
  • Kijk zo min mogelijk: Hoe minder je op je rekening kijkt, hoe minder je in de verleiding zult komen om je geld te beleggen.
  • Wachttijd: Als je in de verleiding komt om te beleggen, overweeg dan om een ‘wachttijd’ in te stellen voordat je daadwerkelijk investeert. Dit geeft je de kans om je beslissing te heroverwegen en ervoor te zorgen dat het in lijn is met je financiële doelen.

Lees ook eens: Zo spaar je automatisch

Depositogarantiestelsel

Een belangrijk aspect om te vermelden is dat het gelddeel van je beleggingsrekening bij Trade Republic onder het Europese depositogarantiestelsel valt. Dit betekent dat, net als bij een traditionele spaarrekening, je spaargeld tot een bepaald bedrag gegarandeerd is in geval van een faillissement van de financiële instelling. Dit beperkt het risico en zorgt ervoor dat je rustig kunt slapen, terwijl je geld lekker aan het groeien is.
Het geld dat op het gelddeel van de beleggingsrekening van Trade Republic staat wordt gestald bij het Ierse Citibank of bij het Duitse Deutsche Bank.

Conclusie: sparen via Trade Republic is een interessante optie

Sparen via Trade Republic biedt een heel aantrekkelijk rentetarief en valt onder het depositogarantiestelsel, wat het tot een aantrekkelijke optie maakt voor als je je geld wil laten groeien zonder al te veel risico’s te nemen. Je kunt je geld altijd opnemen als je het weer nodig hebt en een rekening is heel gemakkelijk online af te sluiten. Trade Republic is een grote en betrouwbare speler in de beleggingswereld, waardoor je met een gerust hart je geld hier kunt stallen.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks waardoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op die link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Deze blogs vind je vast ook interessant

Alle blogs over sparen vind je hier
Kun je beter sparen of beleggen (voor je pensioen)
Direct starten: beleggen met kleine bedragen
Zo doe je al je online aankopen met driedubbele korting

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Wil je meer Financequeen of Financequeen supporten?

Vind je Financequeen leuk en wil je ons op eenvoudige wijze supporten? De blogs bevatten geregeld affiliatelinks. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangt Financequeen een kleine commissie. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van. Ook kun je onze partnerlink gebruiken als je iets bij bol.com wilt bestellen. Alvast heel erg dank hiervoor!

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen