Impackt-app: spaar punten met het inleveren van afval

We produceren veel afval met z’n allen en daar moeten we steeds duurzamer mee om proberen te gaan. Onlangs ontdekte ik een mooi initiatief: de Impackt app. Dit bedrijf zorgt voor recycling van heel veel verpakkingen van verzorgings- en schoonmaakproducten. Als jij lege verpakkingen inlevert word je beloond in de vorm van munten. Tijd voor een test en uitleg over de Impackt app!

Wie of wat is Impackt?

Een groep jonge ondernemers die eigenaar zijn van het bedrijf ReAlliance ontwikkelden een app met de naam Impackt. Met hun app gaan zij de strijd aan met single use plastics die anders in de verbrandingsoven terecht zouden komen.
Ze hebben een systeem ontwikkeld dat zowel voor de consument als bedrijven interessant is. En dat alles met als doel om meer plastic te recyclen.

Hoe werkt de Impackt app?

Op dit moment heeft Impackt (alleen) een samenwerking met de Wibra. In een groot deel van de Wibra-filialen staat een inzamelbak van Impackt waar je de verpakkingen in kunt leveren.
Als je geschikte verpakkingen inlevert spaar je munten via de Impackt app. Die punten kun je inwisselen voor kortingsvouchers op geselecteerde winkels en producten. Denk aan 25% op 1 artikel naar keuze bij Wibra of Dasty ontvetter van 2,79 voor 1,99 euro. Op het moment dat ik dit schrijf kun je ook punten inwisselen voor 20% korting op de producten van duurzaam schoonmaakmerk Brauzz.

Ik verwacht dat Impackt het aantal samenwerking uit gaat breiden waardoor er meer inleverpunten toegevoegd worden. Daarnaast verwacht ik dat de mogelijkheden om je munten in te wisselen continu wijzigen.

Welke verpakkingen kun je inleveren?

In de Impackt-app vind je de complete productenlijst die je in kunt wisselen om te laten recyclen. Impackt werkt met grote merken als Andrélon, Robijn en Zwitsal. Ook kon ik een Kruidvat-douchegel kwijt in de bak van Impackt.
Wil je precies weten welke producten meedoen aan dit project, check dan de lijst, maar ik kan je verzekeren dat er héél veel verzorgingsproducten en wasmiddelen meedoen.

Hoeveel munten ontvang je als je producten inlevert?

Elk product heeft een waarde in munten. De waarde wordt bepaald door het gewicht en het type plastic. Voor een fles Robijn wasmiddel ontvang je tot 30 munten en voor een tube tandpasta 4 munten.

Hoe interessant zijn de munten van Impackt?

Persoonlijk doe ik mee aan dit systeem door een combinatie van factoren. Allereerst de mogelijkheid om mijn afval te laten recyclen. Dat is op zich al reden genoeg denk ik. Omdat in mijn woonplaats betaald moet worden voor elke zak afval die je weggooit scheelt het indirect in de kosten voor mijn huisvuil omdat er geen grote wasmiddelverpakkingen in verdwijnen.
En tot slot het muntensysteem van Impackt. Ik houd van dit soort beloningen en dat motiveert me. Niet alleen omdat ik munten spaar, maar in de app wordt ook weergegeven hoeveel CO2 je bespaart door de verpakkingen in te leveren.
Impackt motiveert je nog extra door elke maand nieuwe challenges toe te voegen; nodig x vrienden uit, lever nog x aantal verpakkingen in en krijg 10 munten cadeau. Je kunt het ermee eens zijn of niet, maar ons brein is gevoelig voor dit soort beloningen en daar speelt Impackt handig op in.

Is alles aan Impackt geweldig?

Hoewel ik nu al fan ben, zijn er wat verbeterpunten. Allereerst hebben niet alle verpakkingen streepjescodes en die heb je wel nodig om je producten in de Impackt app te scannen en je munten te ontvangen.
Ik vermoed dat dit samenhangt met producten waar een kartonnen verpakking omheen zat. In mijn geval gebeurde dit met dagcrème en tandpasta. Natuurlijk heb ik die verpakkingen wel in de Impackt-bak gegooid zodat ze gerecycled kunnen worden.
De oplossing is om een kartonnen verpakking te bewaren die je kunt scannen als je producten inlevert, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Hopelijk vindt Impackt een oplossing voor dit issue.
Daarnaast zou het geweldig zijn als er meer inleverpunten aan de Impackt-app toegevoegd worden. De Wibra is voor mij niet makkelijk bereikbaar. Ik zie dit als een fantastische eerste stap en verwacht dat de mannen achter de schermen proberen uit te breiden.
Tot slot zou ik graag meer duurzame mogelijkheden zien waar ik mijn munten aan kan besteden. Door producten met korting bij Wibra te kopen wordt het afvalprobleem niet opgelost.
Het ultieme voor mij zou zijn dat ik bijvoorbeeld kan sparen voor gratis wasmiddeldoekjes van Brauzz of voor toiletpapier van the Good Roll. Of voor écht goede kortingen op deze producten. Misschien kan Wibra wel verpakkingen van the Good Roll verkopen die je direct gratis of met korting mee kunt nemen als je toch verpakkingen in komt leveren?

Gratis munten als je start

Als je de app downloadt en de code RRK-138 invult krijgen we beiden 5 gratis munten.

Conclusie

Mijn conclusie is dat dit een prachtig initiatief is en dat je hier vooral met je groene hart aan mee wil doen en de punten bijzaak zijn. Ik spaar lekker door en sla m’n slag als ik in de toekomst hopelijk een geweldig aanbod voorbij zie komen in de Impackt-app!

Disclaimer

Dit artikel is geschreven op eigen initiatief en geen samenwerking met Impackt. In dit artikel staan wel vrienden- en affiliatelinks waar Financequeen mogelijk een vergoeding voor ontvangt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel aan.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen