In deze potjes verdien ik extra inkomen

Je kunt op zoveel manieren extra geld verdienen, maar daar heeft niet iedereen zin in of tijd voor. Zelf kies ik er nu voor om me zoveel mogelijk op Financequeen te richten en daar mijn inkomsten te vergroten. Dus weinig sidehustles voor mij op dit moment, maar toch verdien ik nog steeds geld in allerlei potjes.

Cashback

Cashback is een heerlijke manier om extra geld op te bouwen. Op vrijwel elke online aankoop scoor ik cashback en soms wel twee keer op dezelfde aankoop! In deze blog leg ik dat uitgebreid uit.

Ik gebruik meerdere cashbacksites:

Woolsocks vind ik ideaal voor de automatische cashback. Daar pik ik dan ook meteen de gratis boodschappen mee als die aangeboden worden.

CashbackXL geeft in de meeste gevallen de hoogste cashback als je een aankoop doet in een webshop. Soms is de cashback via Woolsocks hoger, maar daar gaat het ook iets vaker mis, dus CashbackXL is wat dat betreft favoriet.

Shopbuddies gebruik ik specifiek voor aankopen via bol. Voor zover ik weet geven zij de hoogste cashback voor deze specifieke website waar ik graag bestel 🙂

Tweedehands verkopen

Een paar keer per jaar ga ik er goed voor zitten om een hele rits overbodige spullen te verkopen. Veel kinderkleding natuurlijk, maar ook allerlei andere spullen die ik niet meer nodig heb.

Veel mensen hebben hier helemaal geen zin in en dat hoeft natuurlijk ook niet. Als je het maar niet weggooit en het op een andere manier een tweede leven geeft 😉 Toch kan dit heel lucratief zijn.

Op Instagram deelde ik al eerder hoe ik met mijn kinderen een ‘trampolinepot’ aanlegde. We gingen verhuizen en in het nieuwe huis wilden de kinderen een trampoline. Die gingen we samen bij elkaar sparen door spullen tweedehands te verkopen. Als er een verhuizing voor de deur staat is het lekker duidelijk, bij alles wat je in handen houdt vraag je je af: ‘Wil ik dit meeverhuizen of niet?’. Omdat we een aansprekend doel hadden ruimden de kinderen ook lekker op; kleding, boeken, spelletjes, speelgoed. Maar ik ook in de keuken, schuur, ongedragen regenpakken; je kunt het zo gek niet bedenken of we verkochten het. Tussenstand van de opbrengst na 1,5 jaar: 2400 euro. Ik durf te wedden dat jij ook een klein kapitaal in al je kastjes en laatjes verborgen hebt!

Het liefst verkoop ik via Vinted; kleding, boeken en ook beautyproducten. Dat laatste deed ik met de spullen uit een dure adventskalender die ik niet gebruikte. De lokale Facebookgroep en Marktplaats gebruik ik voor spullen die te groot zijn om te versturen per post. En de lokale Facebookgroep is handig als het om goedkope spullen gaat waarbij het niet de moeite is om verzendkosten te betalen.
Kleine speelgoedjes van mijn dochter zet ik apart voor de rommelmarkt op koningsdag.

Enquêtes

In verloren momentjes vul ik graag enquêtes in via Attapoll, dat is de beste enquête-app die ik ken. Ook met deze app word je niet rijk, maar je kunt heel simpel kiezen voor lange of korte enquetes. Bij elke beschikbare enquête staat een tijdsinschatting en vergoeding. Zo kun jij heel snel bepalen of je het de moeite waard vindt of niet.

Euroclix

Euroclix is een spaarprogramma waarbij je clix spaart. Clix kun je inwisselen voor euro’s; hoe meer clix je spaart hoe hoger de inwisselkoers voor je clix wordt.
Je spaart clix op allerlei manieren waaronder cashback en het invullen van enquetes. Alle spaarmanieren lees je in deze blog.
Mijn favoriete manier om clix te sparen is door de gekoppelde creditcard waardoor ik bij elke uitgave met die creditcard clix spaar. En het mooie is dat die creditcard ook de goedkoopste is die ik gevonden heb.

Koopzegels

Koopzegels zijn een mooie manier om in een apart potje geld te sparen en daar een lekker rendement op te krijgen. Ik spaar zelf koopzegels van Jumbo en Albert Heijn. Bij beide supermarkten kun je digitaal zegels sparen en dat vind ik inmiddels een voorwaarde omdat ik geen zin meer heb in gedoe met zegels bewaren, plakken en niet vergeten te vragen en kwijt te raken.

Dit doen wij met onze potjes

Het geld dat ik in deze potjes opbouw geef ik uit aan specifieke wensen. We begonnen dus met de trampoline, de rest van de ‘trampolinepot’ staat nog te wachten op een bestemming. Eerder dit jaar ging ik shoppen voor ons nieuwe huis bij Loods 5. Dit betaalde ik van de cashbackpotjes.
De aankomende Euroclixuitbetaling gebruikte ik voor de aankoop van deze robotstofzuiger. Ik had bijna de uitbetalingsgrens van 487,50 euro bereikt toen ik de stofzuiger alvast kocht. Dat ik niet kon wachten had te maken met de combinatie van onze lichte vloer en continu klus- en tuinwerkzaamheden met bijbehorende viezigheid in huis.
Toen ik vlak daarna de uitbetalingsgrens haalde overtuigden mijn Instagramvolgers me om toch door te sparen tot een uitbetaling van 850 euro. Het wordt zo een beetje verwarrend met de doelen, maar het is wel een leuke uitdaging om naartoe te sparen.

We hebben nog geen volgende bestemming voor deze potjes, maar die komen vanzelf als de potjes weer goed gevuld zijn.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen