Internet in het buitenland: goedkoper met Airalo

Als je naar het buitenland reist heb je te maken met andere tarieven en voorwaarden als het gaat om bellen en het gebruik van mobiele data. Zeker als je buiten de EU bent kan de teller hard oplopen. E-sim is een alternatief voor mobiel internet via je reguliere provider en dat kan ontzettend veel geld schelen tijdens je reis.

Wat is een e-sim?

De gewone sim-kaart is natuurlijk bij iedereen bekend; het kleine plastic kaartje dat je in je telefoon stopt. Een e-sim is al geïnstalleerd op je telefoon, een digitale simkaart dus. Tegenwoordig hebben alle smartphones e-sim. Is je toestel (een stuk) ouder, dan kun je online opzoeken of jouw toestel een e-sim bevat.

Hoe werkt de Airalo e-Sim?

Airalo is een e-sim-winkel. Als je de app van Airalo downloadt kun je een abonnement afsluiten voor een bepaald land, regio of zelfs de hele wereld. Vervolgens gebruik je dat mobiele internet en niet de dure variant van je reguliere provider.
Via Airalo kun je niet bellen, maar natuurlijk wel via apps als Whatsapp. Intussen ben je nog gewoon bereikbaar op je eigen telefoonnummer.

Hoeveel kost Airalo?

De prijs is afhankelijk van de bundel die je koopt. Je kunt kiezen voor verschillende hoeveelheden data. Ook kun je kiezen voor verschillende regio’s. Het is bijvoorbeeld goedkoper om een bundel voor Argentinië te kopen dan een bundel voor heel Zuid-Amerika. Als je naar meerdere landen reist kan het soms toch interessant zijn om de duurdere optie te kiezen vanwege de flexibiliteit.
In het najaar ga ik naar Egypte op vakantie en hoewel de tarieven daar sowieso hoog liggen, is Airalo heel veel goedkoper dan mijn reguliere aanbieder Odido.

Bij Airalo heb je onder andere deze opties:

Airalo Egypte 1 GB
Airalo Egypte 10 GB

Je kunt hier dus een bundel afsluiten voor maximaal een halve GB! Dat is nogal een verschil met Odido, waar je de keuze hebt uit deze bundels:

Airalo vergeleken met Odido zone 3

Hoe is het bereik?

In het voorjaar was ik in Albanië waar ik Airalo voor het eerst gebruikte. Het bereik was supergoed en deed absoluut niet onder voor het reguliere mobiele bereik.
Airalo maakt gebruik van netwerken die in het betreffende land aanwezig zijn dus ik ga er vanuit dat je geen problemen hoeft te verwachten met het bereik.

E-sim van Airalo activeren

Ik moet bekennen dat het bij mij niet direct goed ging. Het is heel belangrijk dat je de stappen goed volgt. Je start met installeren vanuit de app en niet vanuit de mail, zoals ik deed.
Ik mailde de klantenservice van Airalo en dat werkte perfect. Ze antwoordden heel snel en duidelijk met screenshots erbij.
Ik had er echt een potje van gemaakt omdat ik al een tweede e-sim gekocht had. Het ging om een paar dollar en ik hoopte met de juiste installatie van de tweede e-sim, de problemen van de eerste te omzeilen.
Vraag me niet precies wat er gebeurd is, maar er gingen meerdere mails overheen om het op te lossen. En elk mailtje dat ik stuurde werd binnen no time beantwoord.

Mijn algemene ervaring

Laat mijn gedoe met installeren je zeker niet tegenhouden! Als je het net zo onhandig aanpakt als ik, is het alsnog snel gefixt door de snelle klantenservice van Airalo.
En het scheelt ontzettend veel geld vergeleken met de meeste reguliere providers.

Korting op Airalo

Hoewel de tarieven van Airalo lager liggen dan van de meeste reguliere providers, is het natuurlijk altijd lekker om extra korting te krijgen!

Als je de code SABINE7324 gebruikt krijgen we allebei 3 dollar ‘airmoney’ dat je kunt besteden aan elke e-sim die je wil. (Zie afbeelding hieronder)
Daarnaast krijg je via CashbackXL 15% cashback op al je aankopen bij Airalo. Als je je registreert bij CashbackXL ontvang je direct 2,50 euro in je account. Je leest alles over CashbackXl in deze blog.

Airalo korting

Deze blogs vind je vast ook interessant

Zo doe je al je online aankopen met driedubbele korting
Side hustles: hoe vind je iets wat bij je past?
Waarom je zou moeten beleggen voor de studie van je kind
Zo scoorde ik 125 euro bonus en ook nog rendement!

Disclaimer

In dit artikel worden mogelijk affiliatelinks gebruikt waarvoor Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Tiktok of Facebook.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je kunt hier dus een bundel afsluiten voor maximaal een halve GB! Dat is nogal een verschil met Odido, waar je de keuze hebt uit deze bundels:

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen