Isolatie en zonnepalen; zo makkelijk vergeleek je de prijzen nog nooit!

Er zijn veel mogelijke maatregelen die je kunt nemen om je woning te verduurzamen. Superinteressant, maar ook behoorlijk ingewikkeld. Want wat voor de één goed is, is voor de ander(e) (woning) niet de beste oplossing. Technisch lastig en dan zijn er ook nog de subsidies die het niet overzichtelijker maken, maar wel lucratiever natuurlijk. Ik vond een interessant platform waar ik je graag meer over vertel;
HomeQgo. Deze Rabobank-dochter helpt jou heel snel en simpel aan informatie en berekeningen voor verduurzaming van jouw woning.

Wat doet HomeQgo?

HomeQgo is een online platform waar jij in een paar minuten tijd ziet hoeveel verduurzamen van jouw woning kost en welke optie het meest interessant is voor jou. Vind je dat er goed uitzien, dan kun je ook direct een vrijblijvende offerte opvragen bij een gespecialiseerde partij om de maatregel eventueel uit te laten voeren.
Als je een offerte opvraagt en besluit de maatregel uit te laten voeren komt het gespecialiseerde bedrijf mogelijk nog bij jou langs om de woning en de omgeving te bekijken. Of dat nodig is verschilt per maatregel.

Mijn eigen ervaring

Vorig jaar ben ik verhuisd naar een vrij jonge woning waar wij zonnepanelen en een warmtepomp lieten plaatsen. Daarmee kunnen wij op dit moment niet veel meer doen om de woning te verduurzamen.

HomeQgo kende ik toen helaas nog niet, want het heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost om de verduurzaming uit te laten voeren. Ik heb nu als test een huisscan gemaakt bij HomeQgo en ben onder de indruk hoe eenvoudig dit is. Zeker doen dus! Zelfs als je slechts vage plannen tot verduurzaming hebt, het kost je letterlijk niet meer dan een paar minuten tijd!

Hoe werkt HomeQgo?

Het systeem van HomeQgo kan van afstand een inschatting kan maken van jouw woning en de omgeving. Er worden gegevens gebruikt van onder andere het Kadaster, online satellietbeelden en de Rijksoverheid. Zo kunnen zij jouw woning heel precies opmeten en er een 3D-model van maken.
Daarnaast bevat dit platform informatie van de installateurs waardoor jij direct een prijsopgaaf te zien krijgt. Makkelijker wordt het niet om een prijsopgaaf te krijgen specifiek voor jouw situatie!Welke producten kun je via HomeQgo aanvragen?

HomeQgo bemiddelt voor allerlei soorten isolatie, HR++ glas, warmtepompen, CV-ketels, vloerverwarming, zonnepanelen en laadpalen.

Verzorgt HomeQgo de subsidie-aanvraag?

HomeQgo verzorgt de subsidie-aanvraag niet. Wel hebben zij actuele subsidie-informatie op hun website staan. Ook wordt deze informatie getoond in de tool zodat je precies weet welke subsidie voor jou beschikbaar is voor het product waar je interesse in hebt.

Met die informatie kun je de subsidie-aanvraag prima zelf doen als je het mij vraagt. Als je de aanvraag toch uit handen wil geven kun je terecht bij een partner van HomeQgo die dit voor een klein bedrag voor jou afhandelt.

Hoeveel kost HomeQgo?

HomeQgo kost jou als gebruiker niets! Je kunt gratis berekeningen maken en gratis vrijblijvende offertes aanvragen.

Ook als je nu niet voldoende geld beschikbaar hebt om je woning te verduurzamen zou ik toch snel een berekening maken. Misschien word je verrast omdat de kosten lager liggen dan je dacht of is de subsidie hoger. En anders weet je met welk bedrag je rekening kunt houden en waar je naartoe kunt sparen. Of overweeg een energiebespaarlening. Ik ben in principe geen voorstander van lenen, maar als je meer op je energierekening bespaart dan je aan rente en aflossing op je lening betaalt, is het het overwegen waard!

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij op een link klikt. Uiteraard heb jij hier geen nadeel van.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Gratis inpaklijst
Gratis inpaklijst
Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen