Je woning isoleren: 3 redenen waarom juist nu het goede moment is

Nu de energiekosten de pan uit rijzen is isoleren en verduurzamen een hot item. Door je woning beter te isoleren, kun je flink besparen op je energiekosten. Bovendien help je het milieu ook nog eens een handje. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Nu de temperaturen flink opgelopen zijn en het niet meer nodig is je woning dagelijks warm te stoken. Je gasverbruik is in deze tijd van het jaar dus een stuk lager zal zijn. Toch is echt het juiste moment om je woning beter te isoleren. Vraag je je af waarom? Lees dan snel verder.

Zorg dat je de drukte voor bent

Bedrijven krijgen het druk, zorg dat je voorbereid bent
Je wilt er nu natuurlijk liever nog even niet aan denken, maar als straks de winter weer nadert, dan zullen meer mensen zich bezig gaan houden met het verbeteren van de isolatie van hun woning. Houd er daarom rekening mee dat het najaar dan ook hét moment is dat meer mensen weer over verduurzamen na gaan denken. Dat is dus ook het moment dat ze bedrijven in zullen gaan schakelen met de vraag of hun woning geïsoleerd kan worden. En natuurlijk het liefst nog voordat het echt koud gaat worden.

Bouw- en klusbedrijven hebben het momenteel al razend druk, maar je kunt je voorstellen dat bedrijven die gespecialiseerd zijn in isoleren het in het najaar en in de winter nog net wat drukker zullen krijgen dan dat ze het nu al hebben. Dit betekent langere wachttijden en misschien nog wel een extra winter met een hoger energieverbruik dan nodig is. Zorg dus dat je nu al actie onderneemt, zodat je volgende winter hier de vruchten van plukt. Als je zelf de handen graag uit de mouwen steekt en van plan bent zelf je woning te gaan isoleren, begin dan ook op tijd, zodat je er ruim voor de winter lekker warmpjes bij zit.

Hoe meer vraag, hoe hoger de kosten

Naast de beperkte tijd van alle denkbare isolatiebedrijven, kan het ook zomaar zijn dat de kosten van het laten isoleren van je woning en isolatiemateriaal op zullen lopen naarmate de temperaturen gaan dalen. Voor vrijwel alle producten en diensten geldt namelijk dat de prijzen omhoog gaan als de vraag toeneemt. En tegen de winter zal de vraag naar isoleren en isolatiemateriaal hoe dan ook toenemen. Dus ook als je zelf je woning wil gaan isoleren, kan het zomaar zo zijn dat je in oktober een stuk duurder uit bent bij de bouwmarkt dan wanneer je nu alle benodigdheden in huis haalt. Nog een goede reden dus om nú te beginnen met het verduurzamen van je woning.

Je kunt nu nog gebruik maken van de salderingsregeling

Heb je zonnepanelen? En verwarm je je woning (deels) elektrisch? Dan kun je niet vroeg genoeg beginnen met het verduurzamen van je woning. Hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder energie je nodig hebt. En hoe minder energie je zelf nodig hebt, hoe meer je terug kunt leveren. En dat terugleveren is met de huidige energietarieven natuurlijk erg interessant. Voorlopig blijft de salderingsregeling nog eventjes, maar hoe sneller je woning beter geïsoleerd is, hoe meer je terug kunt leveren en hoe korter dus de terugverdientijd is.

Hoeveel kun je besparen met het isoleren van je woning?

Hoeveel je kunt besparen door je woning beter te isoleren is afhankelijk van een aantal zaken. Zo maak het uit hoe hoog je energieverbruik nu is. Hoe hoger het verbruik, hoe meer er te besparen valt en hoe sneller je de investering terugverdiend zal hebben. Een gezin zal dus meer besparen dan een alleenstaande, waarmee het gezin sneller de kosten van het isoleren terugverdiend zal hebben. Ook maakt het uit hoe groot en hoe oud je woning is en in welke mate deze al geïsoleerd is.

Bij een gemiddelde woning die niet geïsoleerd is kun je ongeveer € 2.000,- tot € 2.400,- per jaar besparen door deze volledig te voorzien van isolatie. Is er al isolatie aanwezig, dan zal de besparing uiteraard lager uitvallen. Per isolatiesoort (vloer-, dak-, muurisolatie of dubbel glas) kun je er vanuit gaan dat de terugverdientijd ligt tussen de 3 en de 7 jaar. De isolatie gaat veel langer mee, dus isoleren is altijd de moeite waard, zeker als je van plan bent langere tijd in dezelfde woning te blijven wonen.

Via deze website vraag je eenvoudig en vrijblijvend offertes aan voor onder andere isolatie en zonnepanelen. Een mooie eerste stap om je onderzoek naar verduurzaming te starten.

Disclaimer

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat Financequeen mogelijk een vergoeding ontvangt als jij besluit een product of dienst aan te schaffen. Uiteraard kost dit jou niks extra. Fijn als je Financequeen wil helpen om content gratis beschikbaar te houden!

Over Lydia

Lydia is makelaar van beroep en heeft twee jonge kinderen. Daarnaast werkt zij als tekstschrijver en belegt zij samen met haar man in vastgoed, ETF’s en aandelen met als doel het behalen van financiële vrijheid. Ze heeft dus een passie voor financiën en voor vastgoed, en ze deelt haar kennis graag met anderen! De andere blogs van Lydia vind je hier.

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen