Met deze tips verkoop jij ook veel tweedehands spullen op Vinted

Tweedehands spullen verkopen kunnen een mooie bron van extra inkomsten zijn. Via Vinted verkoop ik veel (kinder)kleding, speelgoed en boeken. Het mooie is dat je via Vinted heel Europa als potentiële koper kunt bereiken. En wat goed is om je te realiseren is dat deze inkomsten netto zijn, je hoeft er geen belasting meer over te betalen. Als je veel items tegelijk aanbiedt kun je dit efficiënt regelen en een goed uurloon realiseren. Een goed moment om je tweedehands spullen te verkopen is in de maand november, vlak voor de feestdagen, omdat veel mensen dan op zoek zijn naar artikelen om cadeau te geven. Vinted werkt soms net een beetje anders dan andere verkoopsites, dus ik leg je graag uit hoe jij ook veel tweedehands spullen kunt verkopen via Vinted!

1. Vinted is internationaal

Dit betekent dus dat je verkoopgebied veel groter is. Hoewel Vinted een goede vertaaloptie heeft kan het de moeite waard zijn om je verkooptekst ook in een andere taal te schrijven. Extra tip; Vinted is vooral groot in Frankrijk, dus een Franse vertaling ligt voor de hand.

2. Vul je profiel zo volledig mogelijk in

Je kunt in je profiel iets over jezelf vertellen en een foto toevoegen. Zorg dat dit er goed uitziet zodat mensen een goed gevoel over je krijgen en je sneller vertrouwen om een item van je te kopen.

3. Plaats foto’s maken met de kledingstukken aan

Als kledingstukken gedragen worden zie je vaak veel beter wat het model is en hoe het kledingstuk valt. Aanrader dus! De echte pro maakt al foto’s van hun kind als ze de outfit dragen want dan passen ze het nog.

4. Maak een filmpje

Een extra feature van Vinted is de mogelijkheid om een filmpje toe te voegen. Dat kan natuurlijk heel veel extra informatie geven en de geïnteresseerde over de streep trekken om het item te kopen.

6. Zorg voor goede reviews

Op Vinted word je aangemoedigd om reviews over elkaar te schrijven. Dus zowel de koper als de verkoper kunnen dit doen. Wees eerlijk, plaats het item in de juiste categorie, zorg voor goede communicatie en verzend het item zo snel mogelijk. Als je een item aanprijst met de staat ‘heel goed’, zorg dan dat het item er ook nog vrijwel perfect uitziet. Niets zo vervelend als een kledingstuk dat toch een beschadiging blijkt te bevatten.

6. Zorg dat je Vinted winkel goed gevuld is

Vinted heeft een mooie functie om de andere items die je aanbiedt ook te tonen aan de potentiële koper. Zo kan iemand jou vinden via een winterjas en uiteindelijk (ook) een jas en trui kopen. Op die manier hebben je items een grotere kans om gevonden te worden én ben jij lekker efficiënt bezig. Kassa!

Lees ook: Met deze 9 tips verkoop je je spullen het best via Marktplaats

7. Plaats hashtags bij je advertentie voor extra goede vindbaarheid

Natuurlijk plaats je de producten die je verkoopt in de juiste categorie. Het kan heel goed helpen om hashtags toe te voegen om je product nog specifieker aan te prijzen. Daarmee help je de koper om jouw product sneller te vinden in de grote hoeveelheid spullen die aangeboden wordt. Bij een trui kun je bijvoorbeeld het volgende toevoegen #capuchon #winter #disney #glitter.

8. Volg veel mensen

Via Vinted kun je mensen volgen die interessante producten verkopen. Die mensen krijgen daar een melding van en een deel van hen zal je terug volgen. Ga dus lekker enthousiast mensen volgen zodat jij ook snel trouwe fans opbouwt. Je volgers krijgen een melding als je een nieuw product uploadt en dat betekent gratis extra exposure!

9. Gebruik betaalde promotie

Vinted biedt diverse mogelijkheden om je koopwaar ‘in de etalage’ te zetten. Als nieuwe gebruiker krijg je zelfs gratis de mogelijkheid om dit te doen. Om hier maximaal van te profiteren zorg je dat je zoveel mogelijk items te koop zet. Als geïnteresseerden via de etalage op jouw profiel kopen vinden ze nog veel meer spullen waar ze mogelijk interesse in hebben.

10. Bied meerdere verzendopties aan

Vinted werkt samen met meerdere pakketdiensten waar ik nog nooit van had gehoord. Mondial Relay en Homerr bijvoorbeeld. Maar ook DHL, DPD en PostNL. De koper bepaalt via welke pakketdienst hij het pakket wil ontvangen. Uiteraard kun jij instellen welke pakketdiensten jij wil gebruiken. Ik woon in een klein dorp en alle pakketdiensten blijken hier vertegenwoordigd te zijn, via de lokale bloemist en drogist.

11. Bied bundelkorting aan

Om kopers te stimuleren meerdere items tegelijk te kopen kun je een bundelkorting instellen. Je bepaalt zelf hoeveel dit is. 10% korting bij aankoop van twee items bijvoorbeeld en 25% korting bij vijf stuks. Net wat jij wil. Hoe meer je tegelijk verkoopt, hoe minder gedoe je ervan hebt.

12. Benader mensen die het item als favoriet hebben gemarkeerd

Via Vinted kun je als koper heel makkelijk favorieten markeren. De verkoper krijgt hier een notificatie van. Je kunt die mensen benaderen met een aanbieding voor het product om ze over de streep te trekken.

Als je de smaak te pakken hebt kun je misschien mensen om je heen vragen of je spullen voor hen mag verkopen, bijvoorbeeld tegen 50% van de opbrengst. Genoeg mensen hebben geen zin om zich hiermee bezig te houden en daar ligt jouw kans!

Via Vinted word je gestimuleerd om er een leuk pakketje van te maken, bijvoorbeeld door een leuk kaartje bij te doen. Dat wordt ongetwijfeld gewaardeerd, maar zelf neem ik die moeite eerlijk gezegd niet.

Wat ik wel belangrijk vind is duurzaamheid. De pakketdienst Homerr, waar Vinted mee samenwerkt, vervoert duurzamer door de optimale route te kiezen. Soms betekent dit dat een pakket wat langer onderweg is, daarentegen zijn de kosten heel schappelijk en is de impact op het milieu natuurlijk kleiner. Zelf doe ik er een schepje bovenop door zoveel mogelijk verpakkingen te recyclen. Als je kleding van mij koopt moet je er niet raar van opkijken als je het ontvangt in de plastic verpakking van toiletpapier of een hergebruikt brievenbusverpakking van bol.com. Alle beetjes helpen wat mij betreft, zeker als we dat in grote getale doen!

Wil je mij opzoeken via Vinted of zelfs volgen, zoek dan op sabinesam1982. En natuurlijk hoor ik heel graag jouw tips om te verkopen via Vinted, of andere sites!

Dit artikel bevat een vriendenlink van Vinted. Dit betekent dat ik een vergoeding ontvang als jij binnen korte tijd artikelen uploadt en verkoopt via Vinted. Dit soort links helpen gratis content beschikbaar te houden op deze site.

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de besloten Facebookcommunity van Financequeen.
Schrijf je in voor de Financequeennieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen