Netflix: je mag je abonnement niet meer delen

Het hing al lang in de lucht en nu gaat het dan echt gebeuren; Netflix gaat het delen van abonnementen tegen. Hoe Netflix dat controleert, welke opties je hebt en hoe je het goedkoopste Netflix blijft kijken leg ik je uitgebreid uit.

Waarom gaat Netflix het delen van abonnementen tegen?

Dat antwoord is natuurlijk heel simpel en je waarschijnlijk wel bekend; Netflix loopt heel veel geld mis omdat abonnementen massaal gedeeld worden. Er gaan verschillende bedragen in de rondte; van een half miljard per maand tot 1,6 miljard per jaar. Hoe dan ook, het gaat om heel veel geld. Niet zo gek dus dat Netflix dit probeert aan te pakken.

Hoe weet Netflix dat ik mijn abonnement deel?

Netflix kijkt naar verschillende zaken; IP-adressen, apparaat-ID’s en accountactiviteit. Als je inlogt in je account. Als je in het menu van Netflix kijkt bij ‘beveiliging en privacy’ zie je precies wie wanneer gekeken heeft, naar welk profiel en op welk type apparaat. Toen ik dat zag kon ik me beter voorstellen dat het Netflix zal lukken om het delen van abonnementen tegen te gaan.

Per wanneer gaat dit in?

Een precieze datum wordt niet genoemd. Het zou gaan om 2023. Netflix verstuurt op dit moment mails naar accounteigenaren om hen te wijzen op de regels en de mogelijkheden. Zelf heb ik deze mail al ontvangen. Daarnaast zal Netflix meldingen tonen aan gebruikers waarvan Netflix vermoedt dat ze meeliften op het account van iemand anders.

Welk alternatief biedt Netflix?

Vanaf nu kun je extra leden toevoegen aan je abonnement. Hoeveel extra leden je toe kunt voegen verschilt per type abonnement, dat lees je hieronder. Een extra lid kost 3,95 euro per maand.

Welke abonnementen biedt Netflix?

Netflix biedt drie type abonnementen.

Het basic-abonnement is de goedkoopste voor 7,95 euro per maand. Je kunt dan op één scherm tegelijk kijken. Je kijkt in HD-kwaliteit (720 p) en kunt op maximaal één apparaat downloaden. Aan het basic-abonnement kun je géén extra leden toevoegen.

Het standaard-abonnement kost 11,95 euro per maand. Je kunt dan op twee schermen tegelijk kijken. je kijkt in full HD-kwaliteit (1080 p) en kunt op maximaal twee apparaten downloaden. Aan het standaard-abonnement kun je één extra lid toevoegen.

Het premium-abonnement kost 15,95 euro per maand. Je kunt dan op vier schermen tegelijk kijken. je kijkt in ultra HD-kwaliteit (4K) en kunt op maximaal zes apparaten downloaden. Aan het premium-abonnement kun je twee extra leden toevoegen.
Daarnaast is bij dit abonnement ‘ruimtelijke audio’ beschikbaar.

Hoe blijf ik op de goedkoopste manier Netflix kijken?

Om het overzichtelijk te houden rond ik de bedragen in deze alinea af op hele getallen. Het basic-abonnement kost 8 euro per maand, voor één persoon. Sluit je een standaard-abonnement af voor 12 euro per maand plus een extra lid voor 4 euro, dan kost dat in totaal 16 euro per maand. Als je twee enkele abonnementen samenvoegt tot een standaard-abonnement met een extra lid betaal je per persoon ook 8 euro per maand, maar dan met betere beeldkwaliteit.
Datzelfde geldt voor een premium-abonnement met 2 extra leden. Dan betaal je 16 euro voor het abonnement en 8 euro voor 2 extra leden. In totaal 24 euro wat per persoon 8 euro is. Met de allerbeste beeldkwaliteit en ruimtelijke audio.

Hoe werkt het met extra leden?

Extra leden hebben een eigen profiel, account en wachtwoord. Het account wordt betaald door de eigenaar van het hoofdaccount die het extra lid uitnodigt. Dit kun je natuurlijk simpel verrekenen door een maandelijkse automatische overboeking.
Een extra lid kan meerdere apparaten gebruiken om Netflix te kijken, maar één tegelijk. Extra leden kunnen titels downloaden, maar op één apparaat tegelijk.
Extra leden hebben dezelfde mogelijkheden als een basic-abonnement, maar dan met betere beeldkwaliteit.

Hoe kun je dit praktisch insteken?

Voor onszelf, als gezin met twee kinderen, zou het ideaal zijn om een premium-abonnement te delen met twee personen/stellen zonder kinderen. Als stel kunnen Wim en ik prima met één account uit de voeten inclusief de beperking van downloaden op één apparaat. De extra leden zijn dan iets beperkter in hun mogelijkheden, maar kijken wel tegen premium-kwaliteit. Zo help je elkaar.
Een andere optie is dat we zelf aansluiten bij het premium-account van anderen en de kinderen geen Netflix meer laten kijken. Of alleen onder toezicht op ons eigen account. Er zijn genoeg mogelijkheden om veel te lang tv te bingen zonder dat er Netflix aan te pas komt.
Tot slot kan het ook zijn dat we kiezen voor een basic-abonnement om zonder (administratief) geregel Netflix te kijken.

Korting op Netflix

Los van alle opties die de verschillende abonnementen bieden kun je natuurlijk ook pure korting voor Netflix regelen. Zelf koop ik altijd cadeaubonnen via Wissel.nl. Ik koop een Netflix-cadeaubon met 10% korting. Die bon upload ik in mijn account en daarmee betaal ik het abonnement vooruit. Netflix stopt op dat moment met incasseren en start daar weer mee als het tegoed uit de cadeaubon verbruikt is. Op deze manier kun je dus 10% van alle bovengenoemde prijzen aftrekken.
Bij sommige abonnementen van KPN krijg je 5 euro per maand korting op Netflix. Als je per se televisie via KPN wil kijken is dit een prima optie. Al is tv kijken via NLZiet een stuk goedkoper.

Disclaimer

In dit artikel wordt gebruikt gemaakt van affiliatelinks.

Deze blogs vind je vast ook interessant

9 tips om te besparen op abonnementen

Zo shop je met korting via Wissel.nl

Dit kun je nú doen om meer geld over te houden

Besparen op je mobiele telefoon

Hi, ik ben Sabine

Ik ben van jongs af aan gefascineerd door persoonlijke financiën. Hoe kun je slimmer met je geld omgaan en waarom maken mensen bepaalde keuzes zijn vragen die me altijd blijven interesseren. Toen ik bij ING ging werken leerde ik alle theorie over sparen, beleggen, hypotheken en verzekeren. En kon ik de hele dag met klanten over mijn favoriete onderwerp praten; FINANCIEN!

Op financequeen.nl geef ik inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Ook deel ik daar mijn ontdekkingstocht naar simpele manieren om je leven duurzamer in te richten. Dus niet; je mag nooit meer vliegen, maar wel; is er een alternatief voor het kopen van een nieuw product of kun je een duurzamere keuze maken? Het mooie is dat dat vaak hand in hand blijkt te gaan met geld besparen.

Volg Finance Queen

Wil je meer Financequeen?

Volg Financequeen op Instagram, Facebook of Pinterest.
Word lid van de online community van Financequeen of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen