Ons weekend weg tijdens de lockdown-zo hielden we de kosten binnen de perken

Vorig weekend gingen wij met onze kinderen een weekend weg naar een bungalowpark. Lees hier waarom wij kozen voor Landal Greenparks en hoe we ons daar kostelijk vermaakten ondanks de lockdown. En uiteraard: hoe houden wij de kosten binnen de perken tijdens zo’n uitje?

Laagseizoen

Eigenlijk wilden we al tijdens de kerstvakantie een paar dagen weg in Nederland. Toen we de prijzen daarvoor zagen waren we al snel genezen. Op en top hoogseizoen natuurlijk. Wij zullen niet snel de hoofdprijs betalen voor iets dat we op een ander moment veel goedkoper kunnen krijgen.
Toen de huidige lockdown in de lucht ging smeedden wij direct plannen om er een weekend tussenuit te knijpen omdat we dan flexibeler zijn ivm thuisonderwijs. Toen de sluiting van de scholen definitief werd checkten wij eerst of de huisjes wel open zouden blijven want ik was niet op zoek naar een voucher 😉 Toen we zeker wisten dat de huisjes open bleven boekten we direct en hadden we iets leuks om naar uit te kijken. Hetzelfde seizoen, maar een fractie van de prijs.

Waarom Landal?

Vrienden van ons hebben dit park in december bezocht en waren heel enthousiast. Omdat zij dezelfde dingen belangrijk en leuk vinden kunnen we behoorlijk op hun mening vertrouwen. Zonder veel onderzoek te doen hebben we hetzelfde park geboekt. Het gaat om Landal Twenhaarsveld.
We kozen voor een huisje met sauna en open haard omdat dat op zichzelf al entertainment is. Een luxer huisje dus. Wij gaan (pre-corona) vaak op reis en geven daar een hoop geld aan uit, maar altijd in een goede prijs-kwaliteitverhouding. Extra luxe in een huisje vinden wij niet zo belangrijk. Maar nu gaf deze extra luxe ons dus entertainment die we buiten veel minder konden vinden omdat zoveel zaken dicht zijn.

Duurzaam

Wat ik heel fijn vond aan Landal is dat ze hun gasten aanmoedigen groene keuzes te maken. In het huisje waren bijvoorbeeld meerdere bakken om afval te scheiden en dit was ook duidelijk. Tijdens andere vakanties zie ik ook weleens opties om afval te scheiden maar weet ik niet echt wat er van me verwacht wordt.
Op het park zelf waren veel afvalbakken om je afval gescheiden in te leveren en stonden veel borden met aanwijzingen om zwerfafval op te rapen. Daar ben ik ook groot fan van. Op de foto hieronder zie je een stukje educatie door Landal op een leuke manier gepresenteerd.

Landal greenparks
Landal greenparks

Handdoekenpakket

In dit geval was er geen keuze om zelf beddengoed mee te nemen, de bedden waren al opgemaakt. Als ik daar wel een keuze in heb kies ik toch vaak (afhankelijk van de prijs en m’n gemoed op dat moment) voor het laten opmaken van de bedden. Bedden opmaken vind ik namelijk niet de leukste start van een weekend weg, het is gewoon gedoe.
Bij handdoeken vind ik dat een heel ander verhaal! We konden een handdoekenpakket huren met 2 handdoeken voor €7,95 per persoon en daarnaast een pakket keukendoeken voor €6,95. Dat is voor mij een heel makkelijke keuze. Ik kieper een stapel handdoeken in een tas en neem ze zelf mee. Thuis is het 1 wasje en 1 rondje in de droger. Veel sneller kun je €38,75 (netto!) niet verdienen volgens mij. 

Eten en drinken

Restaurants zijn nu natuurlijk dicht, dus uit eten gaan was geen optie. We bedachten dus leuke menu’s om er een gezellig weekend van te maken. We gingen bijvoorbeeld een avondje gourmetten- een groter eetfeest kunnen de kinderen niet bedenken.

De boodschappen deden we thuis bij onze eigen supermarkt. Hier kennen we de weg en lukt het het snelst. Een winkel op een bungalowpark of bij een camping is altijd fors duurder. Wij haalden alleen een bak ijs bij deze winkel, de rest namen we mee van huis. Het was vooraf even nadenken, maar toen we er eenmaal waren waren we direct helemaal klaar om te genieten én hielden we een hoop geld in ons zak.

Entertainment

We hebben ontzettend gerelaxed en bleven tot de middag binnen om te chillen op de bank, in bed en in de sauna. Er bleek ook een zonnebank te zijn, dus die hebben we ook even meegepakt.

Bij het winkeltje kochten we voor €15 hout voor de open haard. Een klein bedrag voor zoveel entertainment en gezelligheid. Als we dat hout bij een bouwmarkt hadden gekocht zouden we een stuk goedkoper uit geweest zijn. Die zijn nu natuurlijk ook gesloten en wij vonden het nu teveel gedoe om het vooraf te bestellen en af te halen.
Op het park huurden we midgetgolfsticks en liepen de 12 banen wat ons €15 kostte.
Op het park waren meerdere leuke sportvelden en speeltuinen met onder andere een airtrampoline, kabelbaan en nestschommel. We genoten van de vele vogeltjes en de informatieborden daarover. We zijn het park niet af geweest!
Als we meer tijd hadden gehad of actiever hadden willen zijn hadden we nog een speurtocht over het park kunnen doen, prachtige wandelingen in de buurt kunnen maken of een bezoekje kunnen brengen aan het nabijgelegen Deventer.

Dus ondanks de lockdown kan ik een bezoekje aan een bungalowpark van harte aanbevelen!

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een (mid)week en de kinderen daar les geven. Als je dat overweegt zorg dan dat je zeker weet dat er voldoende ruimte in het huisje is. Bij ons was de eettafel bijvoorbeeld precies voor 4 personen en de bank stond daar vlakbij. Ik zou echt meer ruimte willen hebben om (enigszins) apart van elkaar te werken en spullen als laptops en schoolboeken uit te kunnen stallen. Maar dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk.

Korting

Als je lid bent van de ANWB krijg je bij een aantal Landal-parken €50 korting. En daar zijn we natuurlijk dol op 😉

Heb jij nog plannen om een weekend weg te gaan tijdens de lockdown? En wat ga je dan doen? Ik hoor het graag!

Je kunt me nu ook volgen op Bloglovin’! Op Bloglovin’ volg je op een makkelijke manier alle blogs die je interessant vindt door je eigen feed samen te stellen.

Finance Queen

Het platform met inzicht om op slimme manieren met geld om te gaan op het gebied van besparen, het vergroten van je inkomen en vermogensopbouw.

Privacy statement
Disclaimer
Favorieten

Bedrijfsgegevens Financequeen.nl

Jan de Beijerhof 28
1191 EP Ouderkerk aan de Amstel
sabine@financequeen.nl
Kvk-nummer: 81113544

Volg Finance Queen