Over Sabine

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door financiën. Mijn ouders leerden mij al vroeg dat je geld maar 1 keer uit kunt geven en ik liet m’n gespaarde guldens graag rollen door de beroemde Pennie spaarpot van de Postbank. Later realiseerde ik me dat het hebben van voldoende geld veel mogelijk maakt in het leven. Je kunt het gebruiken om tijd, vertier, vrijheid, rust of spullen te kopen en soms zelfs (een stukje) gezondheid. En toch laten mensen zoveel geld liggen omdat ze geen zin in deze ‘saaie’ onderwerpen hebben.

Daar wil ik met deze blog verandering in brengen! Ik wil mensen laten zien hoe eenvoudig je geld kunt besparen en het voor je kunt laten werken of extra inkomsten kunt genereren.

En dat betekent zeker niet dat je niks leuks meer kunt doen of rillend onder een dekentje op de bank zit omdat de verwarming te laag staat. Ik deel slimme tips om juist comfortabel te kunnen leven en leuke dingen te blijven doen en tegelijk voldoende buffer en/of financiële vrijheid te ervaren.

Geef je geld uit aan wat jij belangrijk vindt en bespaar op minder interessante zaken!

Ook ben ik meer en meer geïnteresseerd in duurzaamheid. Dit probeer ik op dezelfde manier te benaderen als financiën; op een makkelijke manier kun je volgens mij prima bijdragen aan een beter milieu. Ik neem je graag mee op mijn ontdekkingstocht naar duurzame alternatieven en inzichten. En het allermooiste is dat het vaak hand in hand gaat met een beter financieel leven; beter voor je portemonnee en beter voor de wereld.

Mijn achtergrond
Ik heb 12 jaar bij ING gewerkt en veel kennis en ervaring opgedaan in vrijwel alle financiële aspecten; sparen, beleggen, hypotheken, verzekeren en pensioen. Hier werkte ik met name met klanten die zich in een goede financiële positie bevonden en ik hielp hen hun vermogen te laten groeien.

Alle inzichten die ik zelf opdeed en wat ik tijdens mijn werk leerde pasten mijn vriend en ik toe in onze privésituatie. Zo spaarden wij een flink bedrag bij elkaar.

Dit gebruikten we 10 jaar geleden als start van de opbouw van onze vastgoedportefeuille. In Amsterdam en omgeving verhuren we nu een aantal woningen die zorgen voor een stroom passieve inkomsten.

Sinds een aantal jaar help ik mensen in mijn omgeving met hun persoonlijke financiën. Dit houdt concreet in dat ik overzicht bied in de algehele financiën, een doel help kiezen voor vermogensopbouw en inzicht geef waar bespaard kan worden in de vaste lasten. Via Financequeen.nl bied ik dat nu ook online aan. Lees hier alles over financiële coaching van Finance Queen.

Daarnaast werk ik sinds 2019 als vrijwilliger bij Humanitas Thuisadministratie waar ik mensen help die financieel het overzicht kwijt zijn en/of in zwaar weer zitten. Heel dankbaar werk en een mooie aanvulling op mijn financiële ervaring. Sowieso doet Humanitas heel goed werk, neem eens een kijkje op humanitas.nl

En hoe zit het privé?
Ik ben Sabine (1982), samenwonend in de buurt van Amsterdam met mijn vriend Wim, zoon Kai (2011) en dochter Amy (2015).

Ik houd erg van reizen; van wintersport tot stedentrip en van verre rondreis tot kamperen- ik ga zo vaak als ik kan op reis en ben wat dit betreft van alle markten thuis. Hierover zul je uiteraard veel tips en tricks lezen.

We maken ook graag uitstapjes met ons gezin en uit eten gaan is een grote hobby. Verder houd ik van sporten en lezen. Geregeld zul je een leuke boekentip voorbij zien komen.